Als gelovigen bidden we allemaal. De een misschien wat frequenter dan de ander, maar iedereen weet wat het is en hoe het ‘hoort’. Maar wat als je vast loopt in je gebed? Wat als je niet meer weet wat je moet zeggen of hoe je iets moet zeggen? Dat kan best zwaar zijn. Er zijn vast meerdere manier om daar mee om te gaan, maar het faith journal is daar 1 van. Een journal speciaal gericht op gebed, met een community op instagram erbij.

Waar kun je voor bidden?

Met de kinderen (of eigenlijk meer voor de kinderen) ben ik bezig met bidden. We hebben het nu nog over de vaste liedjes voor het slapen gaan (slaap kindje zacht – uit de babybijbel) en voor het eten. Toch vind ik het ook belangrijk dat ze leren bidden met woorden. De liedjes zijn leuk en herkenbaar, maar we kunnen bijna wel een stapje verder. Maar waar kun je dan voor bidden? Eigenlijk voor alles. En dat is zo’n dooddoener, want (sorry!) dan sla ik dus een beetje dicht. Want alles, dat is toch veel te veel?! Ik kan moeilijk een gedetailleerd verslag gaan geven van alles wat ik mee maakte.

faith journal voorkant

Verschillende kopjes in de faith journal

In de faith journal zitten verschillende kopjes die voorzien zijn van een gebed, quote/plaat/tekening en ruimte om zelf te schrijven. Er zijn dus voorbeelden aanwezig, wat het bidden echt een stuk makkelijker maakt. Moeten we dan alle kopjes in elk gebed terug laten komen? Buiten dat God alles weet zonder dat we het zeggen denk ik ook niet dat je elk gebed alles hoeft lang te gaan. Omdat er soms niets is om over of voor te bidden of omdat de aandacht even bij iets anders is. Er zijn 20 kopjes in het boek. Als je alles elk gebed wilt na lopen ben je wel een uur bezig denk ik.

faith journal gebed rust

Hoe gebruik ik de faith journal?

Ik neem de faith journal mee naar de kerk. Dan kan ik zelf kiezen of ik een preekaantekening wil maken of ga kleuren tijdens de preek en gebedspunten kan ik direct opschrijven op de plek waar ze thuis horen. Ook als ik zelf een ingeving krijg kan ik dat direct noteren. Liederen die me raken kan ik noteren om ze later nog eens terug te luisteren (een lied telt als 2 gebeden toch?). En ik probeer mijn weg te zoeken in hoe te bidden. Zodat ik dat daarna, wanneer ik het zelf weet, goed aan mijn kinderen kan overbrengen.

Faith journal, tekst

Een aanvulling in je kast?

Tegenwoordig zijn er zo veel boeken verkrijgbaar en dat maakt het voor schrijvers lastig. Zeker nu je ook aan anders talige boeken makkelijk kunt komen. Daarom vind ik het wel belangrijk dat een boek een aanvulling is in je kast. Met dit boek is dat zeker het geval denk ik. Als je je meer in gebed wilt verdiepen, het leuk vind te journalen en het soms ook niet meer allemaal weet dan kun je dit boek er goed bij hebben. En laten we eerlijk zijn, we weten het soms allemaal even niet meer toch?

faith journal gebed ziekte

Extra bij het boek

Oké, echt extra bij het boek is het niet. Maar er is een facebookgroep voor bij dit boek. Je vind daar ook downloads die je bij het boek kunt gebruiken, zoals de tabjes. Het is even een werkje (printen, knippen en plakken), maar je vind alles nu zo veel makkelijker terug. En zo zijn er veel meer downloads te vinden die je gratis kunt gebruiken. Wordt zeker lid want er is zo veel waardevols te vinden. Ook het delen van gemaakte pagina’s en vragen om gebeden is toegestaan!

faith journal om je geloofsleven meer diepgang te geven en je gebed naar een hoger level te tillen. Genoeg ruimte voor eigen inbreng en ruimte met voorbeelden.

Het boek is, voor zover ik weet, een eerste faith/prayer journal in het Nederlands. Je kunt het boek hier kopen voor 17,50 euro. Van dezelfde schrijfster verscheen ook Creativiteit met de Bijbel die je hier kunt kopen voor 14,99. Een handig boek om er naast te hebben wanneer je je verder wilt verdiepen in bijbel journaling.

Bedankt voor de faith journal!

3 thoughts on “Faith journal • aanbidding • gebed • biblejournaling

  1. “Ik kan moeilijk een gedetailleerd verslag gaan geven van alles wat ik mee maakte.” Grappig, dat is dus precies wat mijn kinderen (5 en 3) doen als ze bidden.. 😉 Hoewel ik ze soms, als het wel heel lang of veel wordt, afrem, vind ik het fantastisch! Want hoe kunnen ze beter leren dat ze altijd, hoe dan ook en over alles met hun Hemelse Vader mogen praten dan door hun alledaagse dingen bij Hem neer te leggen? Zij vertellen en danken voor hun dagelijkse dingen en ik maak het af met de vraag om zorg, vergeving en anderen.. 😉 En de oudste neemt dat soms al over, dus het werkt.. 🙂 En ik vind het soms zo ontroerend! Die van 3 doet het sinds kort (vond het eerst maar moeilijk en dacht dat hij dat niet kon, maar hem moet ik tegenwoordig soms ook afremmen of leren dat we bidden voor vandáág en niet over gister en eergister.. ;-)) en de eerste keer moest ik echt even een traantje wegpinken..

    1. Wat mooi Geke. Daar heb je ook eigenlijk wel gelijk in. En ik snap wat je bedoeld hoor. Voor de kinderen is dat fantastisch natuurlijk. Maar zelf geloof ik dat God overal bij is en dus mijn gedetailleerde verslag niet nodig heeft. Dat ik voor mij zelf dieper op de kern in wil gaan en meer wil vragen wat ik echt nodig heb. Wat ik echt kwijt wil aan hem. Ondanks dat hij alles al weet, zijn er dingen die ik gewoon persoonlijk wil vertellen. Snap je? Of klinkt het allemaal wat vaag haha. Ach ik weet het zelf soms gewoon ook niet. En dit boek helpt er wel enorm bij om het wat gestructureerd te hebben zeg maar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: