Vandaag is mijn eerste werkdag na 6 jaar thuis te zijn geweest. In 2012 werd mijn contract niet verlengt en ik was zwanger van Luca. Ik kan je vertellen dat het dan vrij lastig is om een baan te vinden. Dus besloten we dat ik thuis zou blijven bij hem en Mark zou werken. Dat ging en gaat eigenlijk prima. Toch ga ik weer werken. En ik laat je zien wat er zeker mee gaat in mijn tas.

Eten voor pauze en Lunch

Het is heel belangrijk om op zo’n dag goed te eten dus dat ga ik zeker meenemen. Een tijdje geleden ben ik begonnen een wat ander eetpatroon te zoeken en dat hoop ik nu ook tijdens het werk vast te houden. Mijn avondeten staat al klaar (restje hutspot die ik zelf maakte) en verder neem ik komkommer, cherrytomaatjes, rijstwafel met smeerkaas en een cakeje mee als lunch en tussendoortjes. Dat cakeje maakte ik zelf uit het boek Gezond bakken. Ik neem geen extra tas mee om het koel te houden dus daar hou ik wel een beetje rekening mee met het uitzoeken van mijn lunch en tussendoortjes.

Lees ook: Werken, goed voor mama of voor de kinderen?

Drinken voor tijdens de pauzes

Naast eten is goed drinken ook heel belangrijk. Ik merk het direct als ik te weinig drink op een dag. Dan krijg ik hoofdpijn en dat is echt niet fijn. Ik neem dan ook een fles water mee in mijn tas, waar ik ook heen ga. Thuis drink ik veel thee, maar ik heb geen idee of dat daar ook kan. En ik heb geen goede thermosfles om thee mee te nemen van huis dus dat gaat ook niet helaas. Dus op het werk wordt het gewoon water. Net zo makkelijk.

Aspirines en ibuprofen standaard in mijn tas

Niets zo vervelend als wanneer je hoofdpijn hebt en je geen pijnstilling hebt om in te nemen. Die heb ik dus ook altijd bij me. Meestal aspirines en ibuprofen. Dan weet ik zeker dat ik er tijdig iets aan kan doen zodat het niet te heftig wordt. Want wanneer dat het is kan ik eigenlijk alleen maar in bed liggen met een deken over mijn hoofd. Dat wil ik toch graag voorkomen.

Telefoon en portemonnee

Hoewel ik tijdens het werk natuurlijk niet op mijn telefoon mag heb ik wel pauzes. En dan is het toch fijn als je even wat kunt scrollen door instagram of contact kunt hebben met je thuisfront. Voor mij is het dus de eerste keer sinds de kinderen er zijn dus een fototje van hen tussendoor zou ik wel fijn vinden *hint hint voor Mark*. Mocht ik toch te weinig eten mee hebben is het fijn als je iets kunt kopen. Dus geld of een pinpas is wel een must om mee te hebben ook. Mijn telefoon zit eigenlijk altijd in mijn broekzak en mijn portemonnee natuurlijk in mijn tas.

Ik denk dat dit wel is wat ik zeker mee neem als ik ga werken. Eten, drinken, pijnstillers, telefoon en portemonnee. Mis ik nog iets? Laat het zeker weten. En wat neem jij sowieso altijd mee als je gaat werken?

Dit is de inhoudt van mijn tas die ik mee neem naar mijn werk. Deze 5 ontbreken niet!

Stock Photos door Mayuree Moonhirun/Shutterstock

2 thoughts on “Tas inhoudt: 5 dingen die je mee moeten als je gaat werken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: