Woensdagmiddag 13 maart, het regent pijpenstelen en waait echt enorm. Nola en ik zijn bij de kapper geweest om onze haren netjes te laten doen. Ik opgestoken met een vlecht en zij twee vlechtjes. Want opsteken, nee mama dat wil ik niet. Gewoon twee mooie vlechtjes. Oké lieverd, wat jij wilt! Met z’n viertjes zitten we in de auto van mijn moeder (die we toen nog even mochten lenen). Die is ideaal voor de smalle straatjes in Renkum, want kleine auto. We gaan op weg voor mooie foto’s.

Met de deur in huis vallen

Of eigenlijk, de studio in vallen. Want het waait nog steeds en regent ook wat. Gelukkig heeft papa kortgeschoren haar, dus geen paraplu nodig. Mama, Nola en Luca (ja ook hij had zijn haren netjes gedaan met gel) hadden toch echt wel een paraplu nodig met dat weer geweld buiten. We stappen bepakt en bezakt de studio binnen. Ik kende het natuurlijk al van de fotoshoot winactie, maar de rest is er voor het eerst. Dat zou je ook niet zeggen hoor.

De tent wordt afgebroken

Hoe wel wij soms op onze vingers beten om niet direct onze kinderen van een standje te voorzien vond fotograaf Michelle het allemaal wel leuk. En de kinderen vonden het ook geweldig. Lekker gek doen samen en met mama en/of papa. Er werden verschillende foto’s gemaakt. Van ons als gezin, van de kinderen samen maar ook mama met dochter en papa met zoon en de kinderen samen. En vooral die laatste foto’s zorgden voor veel geklier samen.

We maakte foto's van ons gezin. Dit is het resultaat en het is het geld echt waard. Mark en Minke

Welke foto’s wil je allemaal

Voor je naar de shoot gaat heb je al een mail ontvangen met tips van Michelle. Niet te veel zwart dragen bijvoorbeeld en dat een lievelingsknuffel ook welkom is. Verschillende setjes kleren is ook geen probleem. Wij hadden dus Minnie Mouse (voor Nola) en Poppa (voor Luca) mee. Voor de eerste foto’s hadden we allemaal iets blauws aan. Daarna dezen Luca en papa voor foto’s samen hun PSV shirts aan. Nola en ik deden een ander setje kleren aan (Nola een rokje dat ze graag wilde van de wibra en ik een groene sweatjurk omdat dat mooi stond bij het zalmroze van Nola. Maar Michelle heeft zelf ook allemaal fotoprops liggen. Zo mocht Nola even proberen op hakken te lopen. Ze voelde zich helemaal de prinses.

We maakte foto's van ons gezin. Dit is het resultaat en het is het geld echt waard. Nola met schoenen Michelle

Kies je even de mooiste uit?

We hadden de shoot om 14.00 uur, waren er iets eerder en waren een uur bezig. Daarna hebben we nog het een en ander doorgesproken voor onze bruiloft. Want als onze kinderen je zo leuk vinden én de foto’s zo mooi en licht zijn dan ben jij degene die wij zoeken voor onze bruiloft (en ja dat ging goed met de kinderen erbij, ze mochten in het gedeelte van de shoot spelen). Al met al was het toch een aardig vullend programma, tegen half 4/4uur waren we weer thuis. En aan het eind van de middag hadden we de foto’s al in de galerij staan. Je kunt dan inloggen en de mooiste foto’s bekijken. Ook kun je direct zien welke bewerkingen er mogelijk zijn, sepia of zwart/wit bijvoorbeeld. Maar dat hoeft niet, wij kozen ervoor om alles gewoon in kleur te kiezen bijvoorbeeld. Maar dat kiezen was echt moeilijk!

We maakte foto's van ons gezin. Dit is het resultaat en het is het geld echt waard. Nola en Luca met knuffels

Maar jullie kinderen staan toch niet online?

Nee, onze kinderen staan niet herkenbaar online. Maar die onlinegalerij kun je ook alleen bekijken wanneer je het wachtwoord hebt. Ideaal dus. Ze blijven daar een week staan en dan zijn ze weg. De foto’s blijven overigens wel een jaar bij de fotograaf staan, dus mocht je iets kwijtraken of bij willen bestellen kun je dat gewoon nog vragen. En zij gebruikt ze nu verder ook niet, ze vraagt namelijk gewoon toestemming als ze een foto wil gebruiken. Precies daarom staat ook haar logo op de foto’s in deze blog. Het zijn haar foto’s en ik gebruik ze om jullie alle verschillen te laten zien die ze aanbied. En natuurlijk hoe mooi de foto’s zijn geworden. De keus was echt zo moeilijk.

We maakte foto's van ons gezin. Dit is het resultaat en het is het geld echt waard. Wij met z'n 4tjes

Wat hebben wij uiteindelijk gekozen en hoeveel kost dat ongeveer?

Bij de shoot krijg je gratis (!!!!) een 20×30 afdruk naar keuze. Toevallig hebben wij in de kamer een lijstje hangen waar die foto precies in past. Dus bestelden we nog een afdruk erbij. Dit werden foto’s van de kinderen alleen. Kunnen we weer naar ze kijken in de woonkamer. Er hangt nu een foto van Luca toen hij 3 was geworden en van Nola met haar cakesmash (daar was ze dus nog niet eens 1 jaar). Verder kozen we foto’s van ons 4, de kinderen samen, de kinderen met mama/papa en een foto van ons zelf. Plus dus foto’s van de kinderen alleen. Ik wil daar graag de gang nog mee pimpen. De kosten voor dit alles liggen rond de 150 euro.

We maakte foto's van ons gezin. Dit is het resultaat en het is het geld echt waard. Nola en mama

Is dat het waard, die 150 euro?

Nu we nog op 1 inkomen leven is het aardig prijzig, maar weet je. Hoe vaak heb je mooie foto’s waar jullie allemaal op staan? Dat de foto’s van je kind(eren) echt perfect zijn genomen? Niet vaak, tenzij je zelf misschien fotograaf bent (al hoorde ik dat dat ook niet altijd werkt bij je eigen kind). Het is zo leuk om te zien hoe jullie als gezin zin. We hebben nu mooie foto’s van 1,5 jaar terug (van mijn ouders shoot) en van nu. En over 1,5 jaar weer prachtige foto’s van onze bruiloft. En dat geld is het dan meer dan waard. We hadden een toffe middag en een hele waardevolle herinnering.

Ik kan er over blijven schrijven. Het is gewoon zo leuk om te doen. Maar we gaan stoppen, de tekst en foto’s spreken voor zich. Als je hier in de buurt woont kijk dan eens bij Misabelle of zoek bij jou in de buurt een toffe fotograaf.

We maakte foto's van ons gezin. Dit is het resultaat en het is het geld echt waard. Doe ook een gezinsfotoshoot en krijg ook deze prachtige herinneringen van jouw gezin.

We hebben dit gewoon zelf betaald. Alle foto’s zijn en blijven eigendom van Misabelle. De foto’s mogen niet zonder haar en onze toestemming worden gebruikt. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: