Mus heeft een nieuwe lijn uitgebracht gericht op het bijbel journalen. Daarmee richt zij zich op een opkomende markt hier in Nederland. In Amerika is het al een hele hit, maar wij als behoudend Europa blijven nog wat achter. Extra leuk vind ik het dan ook dat er een nieuwe lijn bij Mus is uitgebracht. Wat extra leuk is, hij is ook zeer geschikt voor niet bijbeljournalers of anders gelovigen! Gister kon je al lezen over het boek bijbel journalen & letteren, vandaag laat ik je de bijbel journal van MUS zien.

Na het oefenen aan de slag

Als je het een beetje onder de knie hebt of je wilt gewoon in een boek werken, dan heeft MUS ook nog een fijne bijbel journal in deze lijn. De bijbel journal lijkt heel erg op de bullet journal van MUS. De pagina’s zijn hetzelfde en ook het boekje met informatie dat er extra bij zit is qua layout hetzelfde. Dit boekje bevat alleen informatie over bijbel journaling en er staat op het eerste blad mijn bijbel journal i.p.v. mijn bullet journal. Er is alleen nog 1 groot verschil met de bullet journal.

Mijn bijbel journal van MUS in de nieuwe lijn van bijbel journaling spullen die MUS heeft uitgebracht. Getest met verschillende (betaalbare) materialen. De MUS Bijbel journal

Geen voorgedrukte pagina’s in de bijbel journal

Waar ik veel klachten over hoorde bij de bullet journalers, waren de voorgedrukte pagina’s. Niet alleen in de MUS zaten deze, maar ook in de andere bullet journals. In deze bijbel journal zitten geen voorgedrukte pagina’s. Ook geen index, paginanummers of key (de key staat net als in de bullet journal van MUS op het extra omslag papier wat erbij zit). Dit is dus een heel groot voordeel t.o.v. de bullet journal en ik denk dat hij daardoor ook zeer geschikt is als bullet journal.

Hoe zijn de pagina’s van de bijbel journal?

Ik heb zelf een bullet journal van MUS gekocht en vind de pagina’s vergelijkbaar. Er is een slechte druk geweest van de bullet journal, maar deze had ik gelukkig niet. Er is wel ghosting (doorschijnen), maar de bleeding (doordrukken) is minimaal. Achter in de bijbel journal heb ik een aantal materialen getest voor jullie. Daarbij heb ik gebruik gemaakt van de pennen die ik heb en ook vooral goedkope en betaalbare pennen.

Mijn bijbel journal van MUS in de nieuwe lijn van bijbel journaling spullen die MUS heeft uitgebracht. Getest met verschillende (betaalbare) materialen. Dit is de pennentest

Zoals je kunt zien is het ene wat feller als het andere. Ik heb ook versa magic inkt en inkt van de action zelf gebruikt met een stempel. Verder heb ik ook aquarel en waterverf gebruikt. Maar het belangrijkste is eigenlijk hoe de achterkant eruit ziet. Is er bleeding en ghosting te zien?

Mijn bijbel journal van MUS in de nieuwe lijn van bijbel journaling spullen die MUS heeft uitgebracht. Getest met verschillende (betaalbare) materialen. Dit is de ghosting

Sommige donkere kleuren hebben wel wat bleeding. Er was een pen die wat gelekt had en deze heeft erge bleeding. Ook kun je bij de balpoint pennen zien waar je drukt. Dit heb je ook bij sommige gelpennen. Zelf vind ik het niet heel storend, maar kan me voorstellen dat je het vervelend vind. Bij de verf merkte ik ook dat het blad wat ging splijten (even geen goede andere benaming er voor, maar als je te lang door gaat komt er een gat in je papier). Bij een aantal voorbeelden die ik heb gemaakt heb ik ook stiften van de action gebruikt (uitwasbare stiften van paw patrol en toverstiften). Deze zijn hieronder te zien.

Lees ook mijn recensie over het boek bijbel journalen & letteren

Voorbeelden die ik maakte

Mijn bijbel journal van MUS in de nieuwe lijn van bijbel journaling spullen die MUS heeft uitgebracht. Getest met verschillende (betaalbare) materialen. Voorbeeld Be Still

Mijn bijbel journal van MUS in de nieuwe lijn van bijbel journaling spullen die MUS heeft uitgebracht. Getest met verschillende (betaalbare) materialen. Voorbeeld Gods Timing

Hier gebruikte ik voor de BE en de hartjes de toverstiften van de action. Voor de still gebruikte ik de uitwasbare stiften van paw patrol die ik ook bij de action kocht. Beide waren nog geen euro dacht ik. Je ziet dat de ene wel een stuk meer ghosting heeft dan de andere, maar er is geen bleeding. Zij jij welk streepje Nola aanbracht op mijn tekening? Het hoeft niet perfect zullen we maar zeggen.

Mijn bijbel journal van MUS in de nieuwe lijn van bijbel journaling spullen die MUS heeft uitgebracht. Getest met verschillende (betaalbare) materialen. Voorbeeld No rain No rainbow

Hier gebruikte ik een stencil van de action die ik vorig jaar een keer kocht. De inkt is versa magic en de tekst is met een dunne zwarte pen gedaan. Hier is de ghosting al vele malen minder.

Ik gebruikte hier gelatos van faber castel en een zwarte fine liner van stabilo. Over de gelatos bracht ik nog een beetje water aan. Het mengt niet zo fijn op dit papier merkte ik, maar de quote blijft leuk.

Bekijk ook mijn video met eerste indruk over de bijbel journal van MUS

Wat kun je in de bijbel journal maken?

Leuk joh, zo’n bijbel journal. Maar wat kun je daar nou eigenlijk in maken dan? Best veel. En er staan ook wat voorbeelden in het boekje dat er bij zit. Wat voor de hand ligt misschien, is dat je hem kunt gebruiken als journal in plaats van in je bijbel te werken. Sommige vinden dat toch wat lastig. Je kunt er quotes in uitwerken (wat ik heb gedaan), een gebedenboek van maken en verschillende categorieën maken voor je gebeden en deze opschrijven. Je kunt ook opschrijven of je gebeden zijn verhoort en hoe. Weekvers opschrijven en deze uitwerken. Een bijbel reading challenge opschrijven en bijhouden welke boeken uit de bijbel je al hebt gelezen. Een reading tracker maar dan van de bijbel. Tracken wanneer je iets van Gods aanwezigheid hebt ervaren. Maar je kunt hem ook gewoon als bullet journal gebruiken natuurlijk.

De bijbel journal van MUS

De nieuwe lijn van MUS met een bijbel journal vind ik zelf erg leuk. De voorkant is erg mooi om te zien en de pagina’s werken goed. Enkel met de verf moet je wat uitkijken dat er geen gaten in komen. Ik heb de pagina’s overigens niet voorbewerkt. Gewoon zo op het papier alles getest en gemaakt. Het grote voordeel van de bijbel journal vind ik dat er geen voorgedrukte pagina’s in staan. Zo is deze ook zeer geschikt als bullet journal en voor een veel grotere doelgroep bruikbaar.

Waar zou jij deze bijbel journal voor gebruiken?

Ik heb de bijbel journal van MUS gekregen. Dit beïnvloed mijn mening niet. Lees meer over samenwerkingen op deze pagina.

5 thoughts on “Review mijn bijbel journal – Mus bijbel journal lijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: