Het leren van het ABC en toch ook bezig zijn met geloofsopvoeding? Dat kan! Ik wist het niet, maar kwam kort geleden dit boek ‘Mijn Bijbels ABC’ tegen. Een boek op rijm met de letters van het alfabet. Bij ons op school wordt in de kleuterklas al aandacht aan de letters van het alfabet gegeven. Dat zagen we ook toen we thuis les moesten geven. Hoe leuk om dit met geloofsopvoeding te combineren!

Mijn Bijbels ABC voorkant

De opzet van Mijn Bijbels ABC

Het boek is eigenlijk heel simpel van opzet. Je ziet leuke sprekende plaatjes bij de letters van het alfabet. Daar staat in het groot ook de betreffende letter bij. Op de bladzijde ernaast staat een kort stukje (4 regels) over de letter. De tekst is op rijm en best groot. Goed te lezen ook voor beginnende lezers. Voordeel dat als onze oudste het leest, dan wordt de letter ook direct goed uitgesproken zoals zij hem op school leren! Zo leert hij het ook goed aan zijn zusje.

Letter A

Wat vinden de kinderen van het boekje?

Toen we heb boek net binnen kregen zijn ze beiden het enthousiast gaan lezen. De oudste vind het leuk dat hij het zelf kan lezen. De jongste vind het vooral erg leuk om de plaatjes te bekijken. Dan vraagt ze ook echt wat er op staat. Bijvoorbeeld bij het meisje dat aan het bidden is wil ze weten wie dat is. Ja geen idee natuurlijk, het staat bij de letter U met als tekst dat je U zegt wanneer je gaat bidden. Dus dat zie je iemand doen. Maar wie dat is, dat weten we niet. Niet zoals met Maria of Paulus die ook voorkomen in het alfabet.

Mijn Bijbels ABC letter G

Waarom Mijn Bijbels ABC?

Persoonlijk vind ik het belangrijk om met de kinderen te lezen, ongeacht of dit nu christelijke boeken zijn of niet. Het alfabet is de start van het lezen natuurlijk. Daarnaast vind ik het belangrijk dat zij iets mee krijgen van ons geloof. Zeker in deze tijd wanneer naar de kerk gaan niet vanzelfsprekend is. Met dit boek leren ze verschillende personen, woorden en gebruiken uit de Bijbel kennen op een speelse manier. En spelend leren is denk ik altijd goed. Dan merken ze niet direct dat ze iets aan het leren zijn. Een win-win situatie dus.

Letter K Mijn Bijbels ABC

Voor ons dus een aanrader. Het voorlezen duurt niet heel lang, dus ook voor de jongere kinderen goed te doen qua spanningsboog. Echt een aanrader voor peuters en kleuters!

ISBN: 9789026 622809
de uitgeverij: Kokboekencentrum
Prijs: 12,99 euro, je kunt hem hier bestellen

Mijn Bijbels ABC pinterest

5 thoughts on “Mijn Bijbels ABC – van Adam tot Zegen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: