‘Stop nu alsjeblieft eens met alles in je mond te stoppen!’ Een zin die ik vaker zeg dan me lief is. Onze jongste haalt gewoon alles in wat de oudste niet deed. Totdat de jongste dingen in haar mond deed hadden we dat sporadisch gezien. Bij baby’s heel normaal en goed om zo dingen te ontdekken. Bij kleuters wordt het toch wat problematischer omdat de spullen ook steeds kleiner en gevaarlijker worden. Daar is een oplossing voor!

De oplossing voor kauwende kleuters

Ik val maar direct met de deur in huis. Een bijtketting is echt wel een uitkomst voor kinderen (met name die wat ouder zijn al) die toch veel speelgoed nog in hun mond stoppen. En ook voor ouders, de zin ‘haal dat eens uit je mond’ verdwijnt geheel. Wat een rust dat er niet meer direct opgelet hoeft te worden wat er in een mond gestopt wordt.

Waar koop je deze ketting

Er zullen vast meerdere winkels en shops zijn die bijtkettingen verkopen. De unicorn, die wij hebben getest komt bij bijtketting.nl vandaan. Wij kregen deze om te testen met onze jongste. Maar ik ontdekte ook iets totaal onverwachts. Stay tuned want ik vertel je dat later graag. Er zijn voor jongens en meisjes super toffe kettingen te vinden. Maar ook voor volwassenen zijn er een aantal.

Bijtketting unicorn

Hoe werkt de bijtketting?

Het is eigenlijk heel simpel. Je krijgt het figuur dat je zelf hebt uitgekozen thuis gestuurd (heel snel, dus dat is fijn!). Er zit al een koord aan om het om de nek te kunnen hangen. Deze kun je op maat maken voor je eigen kind. Op het uitlegkaartje staat ook alles beschreven. Daarna is het gewoon de ketting dragen of vasthouden en lekker kauwen/sabbelen wanneer dat nodig is.

Wat vinden wij van de unicorn bijtketting?

Het uiterlijk is natuurlijk fantastisch. De kleuter is enorm fan van haar mooie ketting. ‘Is die voor mij????’ was het eerste wat ze vroeg toen ze de ketting zag. Het staat leuk en speels plus doet prima waar hij voor bedoeld is. Het enige waar ik wel even op wil wijzen is de hoorn. Deze is dunner met gleuven erin. Daar bijt onze kleuter graag in. Geen probleem natuurlijk, maar daardoor wel scheurgevoelig. En we willen niet dat ze delen van de ketting opeten. Speciaal voor de stevige bijter zijn er ook kettingen zoals de druppel (zonder dunne uitsteeksels). Mocht je twijfelen neem dan zeker even contact met ze op, ze helpen je graag!

kleuter met bijtketting

Wat is onze ervaring met de unicorn ketting?

Als ze de ketting vast of om heeft pakt de kleuter deze om op te kouwen/bijten. Dan worden speelgoed en kleding gespaard. Maar zoals het een echte kleuter betaamd wil ze deze niet altijd dragen. Dus op die momenten verdwijnen haarstiekjes, knipjes en mouwen toch weer in de mond. Wel nog oppassen geblazen dus hier. We maken wat mee met de kleuter.

Bijtketting voor hooggevoelige kinderen

Wat we ook ontdekt hebben, bij hooggevoelige kinderen werkt het kauwen op een bijtketting (of het er mee spelen) rustgevend. Ik had een moederketting voor baby’s om mee te spelen (onze jongste begon op de draagzak te sabbelen en kon dat dan op de ketting doen) en deze pakt onze oudste met regelmaat. Prikkels worden zo fijn gereguleerd. Tip voor jou dus als je een hooggevoelig kind hebt.

Wist jij dat een bijtketting niet alleen helpt bij veel kauwende kinderen maar ook bij hooggevoelige kinderen?

bijtketting pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: