Het alfabet kent bij alle letters verschillende mogelijkheden qua woorden. Het alfabet leren is zo makkelijk nog niet. Weet jij nog hoe je leerde lezen en schrijven? Ik niet, maar zie het nu bij onze oudste terug. Het alfabet, het begin van het lezen en schrijven. Daar kunnen we vast iets leuks mee maken. En dat deed Charlotte Detmatons in dit prachtige zoekboek.

voorkant van het zoekboek

Wat is het verhaal in Alfabet?

In het mooie prentenboek gaat het over de letters van het alfabet. Iedere pagina is een zoek- en ontdekfeest. Elke keer zie je weer iets nieuws. Zeker op de drukke pagina’s. Je ontdekt ook nieuwe woorden, want ook ik had niet overal aan gedacht. De letters zelf zijn ook verstop in de afbeelding. Net als de letterdief. Die laatste noemen wij letterheld, omdat hij alle letters verzameld. We willen ’s nachts ook gewoon kunnen slapen en de kinderen niet bang maken.

de letter a

Zoek je letterdief voor het alfabet.

Nu wist ik dat ze bij de hema een geweldige knuffel hadden die lijkt op de letterdief. Daar is het echter een held. Yes, past perfect bij ons verhaal. Hij is inmiddels in de opruiming (kost 3 euro), maar niet overal meer te vinden. Ik heb er nog een gevonden en dat maakt het boek eigenlijk nog iets leuker. De letterheld hebben we namelijk in huis! Samen met de kinderen speurt hij de illustraties af naar alle woorden.

alfabet dino's

Hoe weet je welke woorden het zijn?

Toen ik de illustraties zag werd ik een beetje benauwd. Hoe wist ik nu alle woorden? Daar hebben ze ook wat op bedacht. Bij het boek zit een app, even zoeken in de playstore of scan de code voor op het boek. Als je die app richt op de illustratie komen de woorden erbij te staan. Super handig dus! Want wat ik een berg noem werd bedoeld als apenrots. Ja, logisch als hij bij de ‘A’ staat natuurlijk. Er is ook verschillend lesmateriaal te vinden voor scholen. Zoek gewoon eens rond online en je vind echt vanalles.

alfabet kerstboom

Wat vinden de kinderen ervan?

Daar hoeven we niet lang over te doen natuurlijk. Naast dat ik van andere ouders al veel positieve reacties heb gehoord vinden onze kinderen het ook erg leuk. Zoekboeken doen het gewoon altijd wel goed eigenlijk. Het hele boek achter elkaar doen vinden ze dan weer niet zo leuk. Maar zo even een bladzijde of 2 vinden ze erg leuk. Leuke activiteit ook voor binnen als het weer eens regent of voor het slapen gaan. Even tot rust komen. Toch zijn er ook kritische reacties te lezen, omdat het niet goed in te passen zou zijn in de les (hij werd veel door kleuterjuffen gebruikt). Voor kinderen vanaf groep 3 is hij zeker erg geschikt. En onze kleuter vind hem wel erg leuk.

Hebben jullie ook een letterheld (of dief) in huis?

ISBN: 97890 8967 3275
de uitgeverij: Hoogland & van Klaveren
Prijs: 24,90 euro, je kunt hem hier bestellen

alfabet pinterest

3 thoughts on “Help, daar gaat het alfabet met de letterheld!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: