Leren lezen en letters leren. Ze beginnen er al mee bij de kleuters. Maar wat als je zoon of dochter er niet zo veel interesse in lijkt te hebben? Zoek dan iets wat wel aansluit bij interesses. Bijvoorbeeld het boek ‘aap leest een letter’. Het voordeel van dit boek vind ik persoonlijk dat er meer dan enkel naar het alfabet wordt gekeken. Ook de dubbelletters komen bijvoorbeeld aan bot. En het alfabet gooien we lekker door elkaar.

Waarom een boek vol letters?

Aap leest een letter is niet zomaar een boek. In dit boek staan er bij elke letter verhaaltjes. De verhaaltjes gaan over dieren. Kinderen en dieren is altijd al een goede match geweest. De betreffende letter komt vaak voor én is dik gedrukt. Daarnaast is doet boek niet op volgorde van het alfabet. En dat maakt hem verrassend leuk.

Aap leest een letter voorlezen

Aap leest letters maar niet op volgorde

Wat de precieze reden is zou ik eigenlijk eens aan de schrijver moeten vragen. Toch snap ik het als ouder wel. Op school leren ze de letters ook niet op volgorde van het abc. En de letters die ze op school leren staan in het boek. Allemaal! Dus ook de dubbelletters zoals de aa en oo en eu. Zo fijn, want nu kun je het verhaal lezen bij de letter die de kinderen in groep 3 en 4 leren. Of laat het verhaaltje door je zoon of dochter voorlezen.

Wat vinden de kinderen van ‘Aap leest een letter’?

Ik nam het boek mee naar de overblijf. Een afspraak met de kinderen uit die klas om ze te verrassen met leuke boeken. Ze vonden het leuk, de verhalen over de dieren. De afbeeldingen die erbij stonden. En dat ze soms het woord dat kwam al konden raden, omdat het soms op rijm staat. Daarnaast vonden mijn eigen kinderen het ook leuk. Door de korte verhaaltjes leuk voor onze zoon om dit voor te lezen aan onze dochter. Precies lang genoeg voor haar concentratie boog. Zo blijft het voor beide leuk.

Pinterest aap leest een letter

Het boek ligt nu bij de juf. Maar mijn eigen dochter en de kinderen bij de overblijf vonden het geslaagd. Wanneer de kinderen het leuk vinden, vind ik het ook leuk.

Het boek kost 17.50 euro en kun je via deze link snel en makkelijk aanschaffen. Maar je kunt het ook krijgen via de plaatselijke boekhandel natuurlijk.

aap leest een letter - pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: