Herken je dit; de zomer loopt op zijn eind. Ineens is het toch wel erg koud buiten. Je doet een greep tussen de jassen aan de kapstok. Niets! Snel naar zolder. Zouden ze daar dan liggen? Helaas, alleen een aantal winterjassen die nu toch echt te klein zijn. Nee hé, niet meer aan gedacht om nieuwe te kopen. Hup, de zomerjas aan en snel zorgen voor een nieuwe. Of snel, pakketjes doen er toch ook wat langer over tegenwoordig. Maar daar heb ik een oplossing voor, koop ze nu vast in de sale! Ik neem je mee in onze zoektocht.

Hoe zitten de winterjassen nu?

Nu dragen de kinderen nog winterjassen. Ze hebben beide een gewone jas én een ski-jas voor wanneer het echt koud is. Van de jongste gaan de jassen door naar een ander kindje, de oudste stoppen we in de bak van de kringloop. Zij hebben nieuwe jassen nodig, de gewone winterjassen. Die van de jongste is kapot aan het gaan (gaat dus ook niet door) en die van de oudste wordt te klein. Ik ga dus mijn onderzoek starten.

Korting op winterjassen

Nu de lente voor de deur staat gaan veel jassen in de aanbieding. Je korting kan hoog oplopen. Nu aan het begin is er nog redelijk veel keus qua jassen. Een le chic winterjas scoor je nu bijvoorbeeld met 50% korting! Een merk dat ik normaal te duur zou vinden wordt zo een stuk betaalbaarder. En dat geldt dus voor eigenlijk alle merken. Al vind ik le chic dus echt een fantastisch merk, zo mooi! Wel mogen onze kinderen zelf een jas uitzoeken, dus mochten we niets kunnen vinden dan zet ik een herinnering in mijn telefoon voor eind augustus. Zo vergeet ik niet om een winterjas te kopen.

Winterjassen - pinterest

Welke maat jas koop je dan?

Wanneer je vroeg je winterjassen koopt is het goed rekening te houden met de groei van je kindje. Koop daarom ook een winterjas die 1 of 2 maten groter is. Zo weet je bijna zeker dat hij in de winter ook echt nog past. Zonde wanneer je een nieuwe jas hebt liggen die te klein is toch? Nu hebben wij geluk met de kinderen, die groeien ongeveer 1 maat per seizoen. Dus dan is het makkelijk uitrekenen.

Wanneer je nu nog winterjassen koopt heb je natuurlijk te maken met de collectie van afgelopen winter. De kans dat dit ‘uit de mode’ raakt is wel aanwezig. Aan de andere kant, leren we dit dus zelf aan onze kinderen. Wanneer een jas niet te klein is laat je je zoon of dochter toch ook de jas van vorig jaar dragen? Wij wel tenminste. We doen niet mee aan trends. Of eigenlijk hebben we wel een trend, de ‘ik vind deze jas mooi’-trend. Want daar draait het om.

Je wilt niet met de eerste echte koude dagen geen winterjas hebben toch?!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: