In 2020 zijn wij getrouwd. Of eigenlijk, ons kerkelijk huwelijk, want getrouwd zijn we al sinds 2011. We hebben er toen niet veel aan gedaan, maar dat hebben we ruimschoots goedgemaakt met het feest in 2020. Toen onze families vroegen wat we als cadeau wilden hebben hoefden we niet lang na te denken; een reis naar Disneyland Parijs. Hoewel dat wat duur was, kregen we daar wel een bijdrage voor. Afgelopen mei was het zo ver. Het was een reis om nooit te vergeten. Met zere voeten, vermoeide moeder en wachtrijen.

Disneyland Parijs - uitgelichte afbeelding

Op naar Disneyland Parijs

We hebben vast allemaal nog wel in ons geheugen staan hoe het ging in 2020, 2021 en 2022. Corona kwam en legde veel van ons sociale leven plat. Wat ben ik toen soms verdrietig, boos en wanhopig geweest. Wij zouden gaan trouwen en het bleef steeds onzeker of het door zou kunnen gaan. Die reis naar Disneyland Parijs moest onvergetelijk worden en dus stelden we het steeds een beetje uit. Waar we op wachten? De coronamaatregelen die niet meer zouden gelden. Want afstand houden, mondkapjes en niet kunnen knuffelen met de Disney figuren dat leek ons toch niet tof.

Dit verblijf boekten wij

Eind 2022 werd wel duidelijk dat de maatregelen echt niet terug kwamen dus konden we gaan kijken wanneer we naar Disney zouden gaan. Al snel werd duidelijk dat als we dan naar Disneyland Parijs zouden gaan we echt ook voor luxe zouden kiezen. Het roze Disney hotel was gesloten vanwege een verbouwing. We kozen toen voor Newport bay. Een hotel met maritiem thema. Prachtig groot landhuis. Daarnaast wilden we 3 dagen het park in zodat we de tijd hadden. We bleven dus 2 nachten slapen (een nachtje extra was zonder toegang tot het park én zonder ontbijt bijna 500 euro, iets teveel van het goede). Ook het ontbijt en avondeten boekten we erbij voor deze dagen. Zo hadden we een goede basis voor de dag.

Hotel Newport Bay Disneyland Parijs

We hadden verder geen voorkeur opgegeven voor de kamer. Dat hebben we wel geweten. We hadden de een na laatste kamer naar rechts als je voor het hotel stond. Dat heeft als voordeel dat er bijna niemand langs je kamer komt. Je zit niet in de buurt van de lift en hebt daar dus ook geen ‘last’ van. Het nadeel was wel dat we zo’n 6 minuten aan het lopen waren om van de lift naar onze kamer te komen. En andersom. Dat is de eerste keer niet zo erg, maar na twee dagen volop rondlopen in de parken en zere voeten zat je toch liever iets dichterbij. Wij hadden er niet zo bij stil gestaan, maar houdt daar rekening mee wanneer je boekt en maak hierin bewust je keuze.

De gang bij ons hotel

Dit namen we zelf mee

Naast natuurlijk onze gewone kleding, verzorgingsproducten en regenkleding namen we ook wat eten mee. Het eten in de parken is best wel duur namelijk. Wij hadden 2 pakken suikerwafels, 2 zakken snoep, 3 rollen witte Mentos, 3 rollen fruit Mentos, flesjes water, pakjes drinken, flessen sportdrank, eiwitrepen voor mij, 4 zakken witte bolletjes en beleg mee genomen. Het beleg ging niet helemaal goed (koel bewaren was een uitdaging), ik raad dan ook aan een mes met pasta/pindakaas e.d. mee te nemen.

Het eten was lang niet allemaal op. De Mentos is ideaal in de wachtrij. En de suikerwafels tussendoor waren ook fijn. Als lunch hadden we bolletjes, maar met een stevig ontbijt was het niet altijd nodig. Of eigenlijk verschoof de lunch zodat we aan tussendoortjes niet veel aten. Toch was het fijn dit mee te hebben. We hadden meer dan genoeg bij ons, daar hou ik van. We hebben wel eens wat drinken gehaald (wat een prijzen!) en bij de Mac Donalds gegeten in Disney Village. Dat viel ons qua prijs mee, redelijk vergelijkbaar met de Nederlandse prijzen.

Decor bij attractie

Onze ervaringen in Disneyland Parijs

De dag voor aankomst zijn we vertrokken en hebben we op ongeveer een half uur afstand overnacht. Dit vonden we erg prettig omdat je zo uitgerust start. De koffers konden we afgeven en later ophalen. Er zijn zelfs mensen werkzaam die Nederlands spreken in het hotel, de talen die ze spreken kun je zie op de broche op hun kleding. Super handig. Het eerder naar binnen mogen is wel heel fijn. Wij vonden de drukte meevallen. De wachtrijen waren er natuurlijk wel maar geen uren zoals we veel hadden gehoord.

De eerste dag hadden we al vrij veel gedaan van wat we wilden doen. Op dag 1 pakten we ook direct de avondshow mee. Handig want zo heb je de tweede dag, waarop je ook de hele dag je kamer hebt, nog de ruimte om extra te rusten als dat nodig is. Met het eerder het park in kunnen gaan pakten we drukke attracties mee voordat de drukte begon. Dag twee en drie hebben we ook de shows bekeken. Prachtig en echt de moeite waard. Op de foto gaan met de figuren was altijd vrij druk. Dit hebben we dan ook vaak over geslagen. We wilden liever de attracties in dan wachten op een foto.

Decor bij attractie Disneyland Parijs

Heb je een fast pass nodig?

Bij Disneyland Parijs kun je voor bepaalde attracties een fast pass kopen. Je mag dan via een verkorte rij naar binnen. Dit kun je doen voor een losse attractie, maar ook 1 pass voor alle attracties voor 1 dag. Let op, hier betaal je veel voor! Wij besloten het aan te kijken en eventueel ter plekke te regelen. Dan zouden we als het echt heel erg was alsnog de laatste dag een fast pass voor veel attracties voor 1 dag kopen of voor een losse attractie als die heel druk zou blijken te zijn.

Die fast pass levert je weinig op bij sommige attracties. Ik heb wel eens mensen zien wachten in de fast pass rij terwijl wij gewoon door konden lopen in de normale rij. Daarnaast was het bij ons niet drukker dan maximaal een half uur wachten. Alleen de Spiderman attractie was steeds een uur of langer wachten. De laatste dag hebben we hier een fast pass voor gekocht. Was het fijn? Jazeker, na een paar dagen lopen en doodmoe zijn met zere voeten is ruim een uur staan echt lang. Wij waren met een kwartier door de rij en in de attractie. Die overigens erg leuk was, zeker de moeite waard. Ondanks dat het vrij duur was (wij betaalden voor 1 attractie voor 4 personen 52 euro).

Buzz

Onze favoriete attracties

Er zijn een boel attracties te vinden in Disneyland Parijs. Maar zoals altijd hebben we er een aantal waarvan we denken dat je die niet mag missen.

 • De houten achtbaan
 • Spiderman
 • Little small world
 • Space Mountain
 • Ratatouille
 • Loin King show
 • De Parade
 • Mickey Mouse show
 • Buzz Lightyear
 • Night show met vuurwerk
Loin King show

De verloren tand die we ook terug vonden

Je maakt van alles mee in Disneyland Parijs. Lange wachtrijen, vermoeide kinderen en een moedeloze moeder. En dan heb je ons. Wij raken een tand kwijt in de wachtrij bij een attractie in Disneyland. We stonden bij de Cars Road trip, mochten net weer lopen. Ineens hoor ik onze dochter, bloed uit haar mond en de bijtketting in haar hand. De tand was eruit, maar waar hij was dat wist ze niet. Eerst maar eens het bloeden stelpen en in de attractie snel opa een berichtje sturen. Want ze was helemaal overstuur dat de tandenfee nu niet zou komen, want tja die tand was al weg.

Cars road trip attractie

Uiteindelijk was de wachtrij nog maar 10 minuten toen we uit de attractie kwamen. Een spelt in een hooiberg, maar we gingen nog een keer de rij in om te kijken of we de tand konden vinden. Er liep een moeder met dochter voor ons die ook Nederlands waren en zij hielpen met zoeken. Je raad het nooit, maar we hebben hem weer gevonden! Snel opa weer een berichtje dat we de tand hadden gevonden. Toen we de volgende dag thuis kwamen, midden in de nacht, lag er een brief van de tandenfee. Over het avontuur dat we beleefd hadden met haar tand. En een muntje. Wat was ze gelukkig. Wat was het een avontuur.

Tand eruit

Onze tips voor wanneer je naar Disneyland Parijs gaat

Wanneer je naar Disneyland Parijs gaat wil je natuurlijk alles eruit halen wat erin zit. Ik begrijp je, dat wilden wij namelijk ook. Dus ik geef je graag onze tips die wij heel waardevol vonden.

 • Reis per auto. Je kunt gaan en komen wanneer je wilt. Met de trein zit je vast aan tijden en dat wilden wij niet. Mocht je dat geen probleem vinden is de trein ook een goede optie.
 • Ga de dag ervoor al naar Frankrijk en overnacht in de buurt van Disney. Zo kom je uitgerust aan in het park en kun je optimaal genieten van je dagen daar.
 • Boek ontbijt en diner erbij. Regel dit ook echt op tijd, 2 maanden van te voren, anders zit er al veel vol.
 • Maak een lijstje met attracties die je graag wilt doen en ga die als eerste af.
 • Bekijk ter plekke of een fast pass nodig is, het kan je veel geld besparen wanneer het toch niet zo druk blijkt te zijn.
 • Ga minimaal 3 dagen (2 nachten), dan heb je echt de tijd om het rustig te bekijken. Je loopt enorm veel deze dagen dus rust tussendoor is wel heel aangenaam.
 • Zorg voor goede loopschoenen. Geen hakken dus! Je loopt zo enorm veel en soms wil je even doorlopen omdat het net rustig is bij een bepaalde attractie.
 • Download de app, zo kun je ter plekke de weg bekijken naar een attractie die je zoekt én je ziet de wachttijd. Ook kun je zo bekijken welke attracties bij elkaar zitten en zo een fijn plan maken om de attracties te bezoeken.
Uitzicht kamer

Nu ik dit weer typ wil ik heel graag terug. We gaan sparen en nog even wachten. Ze zijn bezig met een nieuw gedeelte, Frozen, en deze is in 2025 als het goed is af. Dan is er nog meer leuks te beleven voor ons en de jongste kan dan ook in alle attracties omdat ze weer gegroeid is. Maar echt, wanneer je de mogelijkheid hebt vind ik dit echt een aanrader om te bezoeken met je gezin.

Pinterest - Disneyland Parijs

1 thought on “Disneyland Parijs, een magisch bezoek dat we niet vergeten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: