Minke, het is oktober en jij begint over kerst? Sinterklaas moet nog komen hoor. Ik weet het lieve volgers. Maar wat ook zo is, de speciale acties rondom geloofsopvoeding richting kerst (of een andere feestdag) gaan altijd enorm snel. De meeste producten zijn binnen de kortste keren uitverkocht. Dus dan is het toch fijn als je weet dat deze activiteitenkaartjes er zijn voordat ze uitverkocht zijn. Toch? Dus in oktober zijn we met kerst bezig. Het heeft zelfs een tijdje op de deur gehangen bij ons. Maar nu met de verjaardag van Nola in het vooruitzicht heb ik ze toch nog maar even opgeborgen. In deze blog laat ik je de activiteitenkaartjes voor kerst zien van Studio Sprankel.

Activiteitenkaartjes, wat gaan we doen?

Op de voorkant van het kaartje staat het verhaal dat je gaat lezen. Je kunt hiervoor je eigen Bijbel gebruiken. Dat is heel handig, want je kunt het opzoeken in je kinderbijbel of in de gewone Bijbel als je kinderen gewend zijn daar uit te lezen. Soms staat er een bepaald verhaal op (bijvoorbeeld ‘Lees het verhaal van Maria en het bezoek van Gabriël) en soms staat er gewoon een bepaalde Bijbeltekst op (Net als bijvoorbeeld Lucas 1:2 (dit is verzonnen door mij, staat niet op de kaartjes). Op de achterkant vind je een weetje, vragen en een doe opdracht. Het laatste kaartje gaat het over een kerstfeest met tips wat je kunt doen om het nog feestelijker te maken én iets leuks dat je erbij krijgt.

de activiteitenkaartjes

Hoe werkt het?

Via de kaartjes ga je een klein stukje terug in het oude testament. 1 kaartje gaat over de voorspelling over de komst van Jezus. De rest gaat over het verhaal van de geboorte van Johannes, Jezus en de geschenken die er gegeven werden door de wijzen. Het een na laatste kaart staat een quiz zodat je kunt kijken wat je nog allemaal weet van de voorgaande kaartjes. Er zijn in totaal 15 kaartjes, je start dus 10 december met de kaartjes. Fijn want sinterklaas is dan ook al weer een aantal dagen het land uit. Wel is aan te raden het laatste kaartje eerder te lezen vanwege eventuele voorbereidingen die je daarvoor wilt doen.

achterkant kaartjes

Hoe hang je de activiteitenkaartjes op?

Er zijn 16 kaartjes om op te hangen. De 15 kaartjes met teksten, weetjes, vragen en opdrachten. Ook is er een kaartje bij waar een landkaart op staat. Je ziet daar de plaatsen waar de verhalen zich afspelen. Maar hoe ga je dit nu ophangen? Zoals jullie misschien in de video hebben gezien heb ik washitape en knijpertjes bij de action gekocht om de kaartjes op te hangen. Er zijn verschillende vormen te bedenken. Je kunt natuurlijk een slinger maken met touw en de knijpertjes. Ik koos ervoor de kaartjes aan een rek te hangen. Dat rek hangt bij ons aan de muur, dus ideaal. Verder bedacht ik twee manieren om ze op de deur te hangen. Je kunt het hier onder zien op de foto’s. In de vorm van een kerstboom of gewoon door elkaar. Hier hingen ze beide op volgorde, maar je kunt ze ook door elkaar hangen. Enige lastige is dat je niet goed kunt zien welk kaartje dan nummer 1 is (staat op de achterkant).

kaartjes aan een rek

kaartjes op de deur vorm kerstboom

de kaartjes op de deur door elkaar

Voor welke leeftijd vind ik dit leuk

Zoals ik eigenlijk altijd zeg, het ligt aan je kind of dit geschikt is. Wat ik nu zelf in kan schatten is het zeker leuk voor de midden- en bovenbouw van de basisschool. De onderbouw ik naar mijn mening nog net iets te jong. Al staat er soms extra’s bij voor de jongsten. Handig als je oudere kinderen hebt die dit leuk vinden, maar ook nog jongere broertjes en zusjes hebben. Er wordt iets minder verwacht om dingen te doen dan bij het kerstpakket van studio sprankel. Toch is het wel heel leuk om hier mee bezig te zijn. Net even wat extra’s om toe te leven naar kerst.

Benieuwd naar de pakketten van Studio Sprankel, hier laat ik het pakket van vorig jaar zien. 

De kerstpakketten van Studio Sprankel staan al in de webshop. Ze gaan altijd ontzettend hard, dus mocht je graag een set activiteitenkaarten willen of een ander pakket wees er dan snel bij. Want meestal geldt wel op = op. Via deze link kom je bij de activiteitenkaartjes.

Hoe zou jij de activiteitenkaartjes ophangen?

activiteitenkaartjes instagram

activiteitenkaartjes pinterest

activiteitenkaartjes pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: