Wanneer je gaat trouwen is het eerste waar je aan denkt natuurlijk je trouwjurk uitzoeken. Tenminste, ik wel hoor. Daar keek ik naar uit en ik had me dan ook echt voorbereid toen we, eindelijk, op pad gingen. Er waren een aantal favorieten van mij en die heb ik dan ook zeker gepast. Welke jurk het geworden is laat ik natuurlijk nog lang niet zien, maar toen ik de jurk eenmaal had bedacht ik me dat ik ook bruidssieraden wilde voor bij mijn jurk. Dus ik ging op onderzoek uit en kwam wat leuke opties tegen. Ik geef je tips waar ik naar heb gekeken bij het uitzoeken van de sieraden.

Hoog gesloten jurk is geen ketting

Hoewel ik kettingen echt geweldig vind, zou ik bij een hooggesloten trouwjurk geen ketting dragen. Geen trouwjurk, maar bij de bruiloft van mijn zusje had ik wel een hooggesloten jurk. Hij zat prachtig, maar een ketting was echt niet nodig en zou gewoon misstaan. Zonde van de jurk, de ketting en je geld. Want zoek op ‘sieraden bruiloft‘ of bruidssieraden en je kunt direct al wat meer betalen is mijn ervaring. Dat is met alles natuurlijk zo (ook voor een bruidstaart en bruidsboeket bijvoorbeeld). Dus let daar goed op. Doet de ketting recht aan de jurk of misstaat het.

Bruidsjurk

Pak je een of twee paar oorbellen

Zelf heb ik in elk oor twee gaatjes zitten. Dat was vroeger helemaal hip en ik weet dat meerdere vrouwen dat hebben. Kijk dan goed of je 1 of twee paar oorbellen in wilt hebben. Tegenwoordig draag ik bijna nooit meer oorbellen, alleen voor een speciale gelegenheid. Mijn tweede gaatje vindt het dan meestal ook niet fijn om een hele dag oorbellen in te hebben. Ik denk dus dat ik zelf voor 1 paar mooie oorbellen ga. Bruidsoorbellen zijn vaak iets prijziger, maar wel erg mooi en speciaal voor de gelegenheid natuurlijk. En wie zegt dat je ze daarna niet meer kunt dragen? Maak er een leuke traditie van om ze op jullie trouwdag weer in te doen bijvoorbeeld.

Met deze planner wordt het plannen van je bruiloft een feestje.

Let op de kleur en hoeveelheid steentjes

Niet elke jurk kan alles hebben. Tijdens het passen heb ik bijvoorbeeld ook naar riempjes gekeken. Sommige jurken konden dat hebben, andere jurken juist helemaal niet. En de ene riem stond bij de ene jurk prachtig terwijl hij bij de andere echt een verschrikking werd. Dat is natuurlijk ook zo met sieraden. Kijk goed naar de kleur van je jurk (vraag een stukje stof in dezelfde kleur mee!) en pas daar je sieraden op aan. Heb je al een drukke jurk met veel kant, tule, steentjes en pareltjes? Dan is het misschien mooier om je bruidssieraden rustig te houden. Wanneer je bruidsjurk wat rustiger is, kun je misschien juist heel goed uitpakken met je bruidssieraden.

Bruidsjurk

Bruidssieraden online of in de winkel kopen

De winkel waar ik mijn jurk heb gevonden verkocht ook bruidssieraden en schoenen voor onder je jurk. Mijn eerste reactie was dan ook dat we het daar mooi compleet konden maken. Toch loont het om nog even te wachten en ook online te kijken. Want je moet vaak toch nog 1 of meer keer terug om je jurk te passen, laten verstellen en weer opnieuw passen. Nog meer dan genoeg momenten om je bruidssieraden en schoenen erbij te kopen. En je kunt direct online even kijken of daar nog wat te vinden is. Soms scheelt dat ook aanzienlijk in prijs. En de keus is dan sowieso nog groter. Dat kan ook een valkuil zijn, maar ik vind het zelf fijn meerdere opties te hebben. Ik heb specifiek iets in gedachten voor bij mijn jurk, dus dan is het fijn om iets meer keus te hebben.

Welke bruidssieraden het bij mij uiteindelijk worden houd ik natuurlijk ook nog geheim. Na de bruiloft komt er uiteraard een blog online over die dag en hoe wij eruit zagen. Waar heb jij je bruidssieraden gevonden? En heb je speciaal nieuwe gekocht toen je ging trouwen?

Bruidssieraden uitzoeken bij de jurk instagram Bruidssieraden uitzoeken bij de jurk pinterest

*Dit is een samenwerking.

2 thoughts on “*Weddingpreps: Bruidssieraden voor bij mijn trouwjurk

  1. Superleuk! Benieuwd hoe je eruit gaat zien! Ik draag nooit sieraden, wilde ook geen sieraden dragen tijdens de bruiloft, dus hoefde ik ook niet op zoen 🙂 Behalve de trouwring dan. Die ik nu niet eens meer pas na 2 zwangerschappen :S

    1. Nee, dan is het een makkelijke keus. Ook stukje goedkoper haha. Maar wat jammer dat je je trouwring niet meer past.
      Die moeten we ook nog uitzoeken, even op het to do lijstje haha.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: