Bij de kinderboekenweek krijg je in de boekhandel een geschenk als je boeken koopt en meer dan 10 euro uitgeeft. Tijdens de christelijke kinderboekenmaand zijn er een aantal actieboeken. Ze hebben voor de onder-, midden- en bovenbouw een eigen boek geselecteerd. Geen gratis boek (Die je soms niet eens leuk vind), maar een boek met een fijne prijs. Met muisje Gijs op wereldreis is er voor de onderbouw. Een boek over een muisjes die met zijn bus op wereldreis wil gaan. Zou dat wel goed gaan?

Waar doet het boek mij aan denken

Het boek is wel speciaal voor de christelijke kinderboekenmaand, maar niet specifiek christelijk. Toch doet het me aan een verhaal uit de Bijbel denken. Noach, ging ook op reis. In een boot, in plaats van een bus. Maar wel met allemaal verschillende dieren. Dat komt ook in dit boek terug. Niet van alle dieren een mannetje en een vrouwtje, maar wel verschillende aantallen. Zo kunnen de kinderen leren tellen. De dieren worden ook in het juiste aantal afgebeeld, zodat je met je zoon of dochter na kunt tellen. Zo leren ze dat ook direct (past perfect bij mijn blog van gisteren).

Kinderboekenmaand Met muisje Gijs op wereldreis - instagram

Lees hier meer over de verhalendoos met de ark van Noach

Een leerzaam boek

Het boek is verschenen ter gelegenheid van de christelijke kinderboekenmaand. Het thema van deze maand is ‘op reis’. Het boek sluiter er perfect op aan, want een wereldreis is natuurlijk fantastisch. Kijk goed naar de platen en je ziet verschillende steden langs komen. Maar dat niet alleen. Je leert ook over voertuigen (die kapot kunnen gaan), samenwerken, cijfers, tellen en de dieren met hun geluiden. Kunnen jullie de geluiden van de dieren ook na doen? Zo wordt het boek lekker interactief. Samen tellen, de dierengeluiden na doen en benoemen wat je allemaal ziet op de bladzijde. Extra leuk dus en je bent niet zo snel door het boek heen.

Met muisje Gijs op wereldreis inhoudt

Leest het makkelijk?

Deze maand is het ook dyslexie awareness maand. Als mama met dyslexie kijk ik dan ook goed naar de leesbaarheid van een boek. Al hangt dat ook van de dag af, want wat de ene dag goed gaat hoeft de andere dag niet goed te gaan. Dit boek lees heet prettig. Het is een boek op rijm, wat ik sowieso al fijn vind lezen. Het is een prettig lettertype om te lezen, net iets groter dat ik vaak gewend ben. Handig, want dat is echt fijn als je dyslexie hebt! Daarnaast staan de cijfers niet uitgeschreven maar gewoon als 5 of 3 én in een rode kleur. Ook fijn, zo valt het goed op. Ook voor de kinderen, die kunnen soms al goed de cijfers herkennen.

Nola leest voor uit Muisje Gijs - kinderboekenmaand

Iedereen hoort erbij

Wat ik vooral ook een mooie les vind uit het boek, iedereen mag mee. We gaan niet zomaar weg omdat het lijkt alsof de bus vol is. Nee, we werken samen aan een oplossing. Iedereen hoort er bij. Dat is een ‘les’ die ik mijn kinderen graag mee geef. Deze les wil denk ik iedere ouder aan zijn kinderen meegeven. Het boek is ook echt geschikt voor alle kinderen en ouders. Of je nu gelovig bent of helemaal niet of een ander geloof hebt. Het is een prachtig boek.

Wil je ook dit leuke boek in huis? Het boek kost 12.98 euro en kun je makkelijk hier bestellen of bij je plaatselijke boekhandel zoeken.

Affiliate link, daar merk je niet van en je helpt mij enorm!

Kinderboekenmaand Met muisje Gijs op wereldreis - pinterest Kinderboekenmaand Met muisje Gijs op wereldreis - pinterest

1 thought on “Kinderboekenmaand: Met muisje Gijs op wereldreis

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: