Klinkt best dramatisch he? Die titel. Maar weet je, waar ik eerst graag wilde afvallen en maar bleef aankomen is het nu bijna andersom. Het afvallen gaat goed. Nee, beter dan goed zelfs. Het gaat AMAZING. En dat is voor anderen wel te zien. Alleen nu de vraag, waar gaat het stoppen? Gaat het ooit stoppen? Wanneer is het goed genoeg? En hoe ga ik dan op gewicht blijven? Want dat zijn dingen waar ik nu mee bezig ben eigenlijk.

Mijn streefgewicht

Voor een gezond BMI zou ik zo’n 62 kilo mogen wegen. Inmiddels weeg ik zo’n 65 kilo dus ik ben vlak bij. Voor mezelf heb ik als grens de 60 kilo aangehouden. 60 kilo was niet echt mijn streefgewicht, maar is het dat wel geworden. Dat woog ik voordat ik zwanger werd van Luca. Een mooie prestatie vind ik zelf. Maar mijn streefgewicht was eerst eigenlijk gewoon onder de 80 kilo (Yes daar zat ik dus echt boven.). Daarna naar de 75 kilo toe werken. Toen ook dat vrij snel behaald was wilde ik graag onder de 70 kilo. Wat een mijlpaal! Toen kwam de vakantie en dacht ik dat het lastig zou worden. Toch bleek dat ik toen 65 kilo woog. We zijn weer een aantal weken verder, op 1 oktober staat een meting en ik ben benieuwd waar hij op staat. Want hoewel ik 60 in mijn hoofd heb als einddoel, is het niet echt mijn streefgewicht. Meer een ‘ik zie wel waar het schip strand’.

afvallen instagram

Voedingsadviesgesprek

Ondanks dat ik geen streefgewicht heb, heb ik wel een voedingsadviesgesprek ingepland op mijn sportschool. Want hoe fijn ik het ook vindt dat de kilo’s er nu af lijken te vliegen, het mag wel een keer stoppen. En dan niet om slaan in aankomen natuurlijk, maar ik zou het wel fijn vinden als het stabiel wordt. Zeker met de meetafspraak voor mijn trouwjurk in het verschiet is het fijn om toch stabiel te worden/zijn/blijven qua gewicht. En ik heb dus echt geen idee hoe ik dat voor elkaar moet krijgen. Ik vul redelijk trouw de app van de sportschool in wat ik qua voeding eet per dag. Maar ik eet dus vrij weinig volgens die app. En ik vrij weinig eiwitten, wat dus meer zou moeten zijn. Vandaar dat gesprek. Eens kijken wat nu echt handig is en fijn.

Weinig calorieën of te weinig calorieën?

Ik ben me er van bewust dat je niet je hele leven bezig kunt blijven met calorieën. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik vaak gewoon mijn eten maak en dat dan in de app zet. Dus niet plannen van te voren en niet al kijken hoe ik uitkom qua koolhydraten, eiwitten en vetten. Want dat werkt voor mij gewoon niet. Ik ga af op mijn gevoel. Heb ik trek? Krijg ik honger? Dan ga ik eten. Ik maak wel bewuste keuzes. Het nadeel is dan wel dat ik soms niet eens aan de 1000 calorieën op een dag kom. En nee, ik verga niet van de honger en val niet flauw of iets dergelijks. Maar weinig dus. Of het te weinig is weet ik niet, 10 mensen en 10 menigen. Maar ik wil daar wel even goed naar kijken.

Het gaat dus goed met me. Het afvallen gaat goed, ik ga echt shinen in mijn geweldige trouwjurk en ik ben nu zelfs aan het nadenken hoe ik beter en meer kan eten om mijn gewicht stabiel te krijgen. Dat had ik nooit kunnen bedenken dat het zo zou gaan. Wel een reden om een nieuwe garderobe bij elkaar te shoppen. Oh nee, de kinderen hadden een groeispurt. Helaas, keuzes maken hé. Dus we blijven het nog even doen met de kleding die ik heb. Ik zal de volgende keer eens vertellen hoe het nu gaat qua zelfbeeld. Ook wel een interessante.

Hoe gaat het met jou lieve volger?

afvallen pinterest

Uitgelichte afbeelding via Stock Photos door insta_photos/Shutterstock

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: