Het is half 7 in de avond als Luca me op komt zoeken. ‘Mama, kunnen we samen dat nieuwe spelletje nog eens doen?’ vraagt hij me. Dat nieuwe spelletje? Ja, die we laatst ook deden aan tafel. Ja hoor, maar wel boven omdat papa is werken. Haal jij hem even beneden op vraag hem nog. Dat wilde hij wel, behalve dat hij het spelletje, Numberloor, niet kon vinden. Kon ik dus toch zelf nog even naar beneden. Die avond viel me wel iets op. Hij was gegroeid, gegroeid in zijn spel en gegroeid in doen en laten. Mijn kleine jongen wordt groot. Niet alleen dankzij dit spel.

Spelend leren tellen, waarom?

Waarom wil ik een spelletje doen waarbij mijn kinderen ook leren tellen (en rekenen, maar wij zijn nog even blijven hangen bij de gemakkelijke versie)? Nou, misschien omdat Nola nog niet zo goed kan tellen. Dat gaat zo van ‘1, 2, 3, 4, 5, 7, 9, 10 Ik kom!’ Nee, dat is natuurlijk helemaal niet erg. Alleen als je het nuttige met het aangename kunt combineren is dat alleen maar mooi meegenomen (en dat kan dus met Numberloor. Dus dat is wat we met haar doen. Ze heeft tot nu toe alleen nog mee gekeken, maar ik wil het zeker met haar eens proberen. Het zou voor haar zo veel makkelijker zijn op school.

inhoudt van de doos

Numberloor bevat drie verschillende levels

Het is een spelletje met 3 verschillende levels. Leuk dus als je kinderen in verschillende leeftijden hebt. Ook handig zodat je extra lang het spelletje kunt blijven spelen en het nog steeds leuk en uitdagend blijft. Wat Luca het leukst vindt? De sterren verdelen en dan zelf de mooiste kleur uitzoeken. Het is heel vrolijk qua uiterlijk. Sterren in verschillende kleuren, de kaartjes met veel verschillende kleuren. En bij het eerste level ook niet te veel kaarten. Je wordt echt vrolijk als je dit spel speelt. En Luca heeft geen idee dat hij aan het oefenen is met cijfers.

Geen zin in een spelletje, pak eens het boek van de zoete zusjes en kies iets uit om samen te gaan doen.

Wat leer je bij het eerste level

Thank God voor een Nederlandse handleiding (de achterkant van de doos van Numberloor is wel in het Engels). Engels is niet zo mijn taal helaas. Al zal ik er vast wel uit komen. Het is toch makkelijker in het Nederlands. Bij het eerste level gebruik je alleen de etage kaarten. Lekker vrolijk en duidelijk. Je kunt de getallen 0 t/m 9 op de kaart vinden. Er liggen 2 kaarten op tafel en je hebt er 6 in je hand. Deze wil je graag kwijt raken want dan krijg je een ster. Wanneer je 5 sterren hebt (als je met 2 speelt) heb je gewonnen. Je mag een kaart op de stapel leggen wanneer hij hetzelfde nummer of 1 hoger of 1 lager heeft. Handig is dat je dat gewoon op de kaarten kunt zien. Je weet dus precies wat je nodig hebt. Bij de 0 kun je alleen de 9 of de 1 aanleggen (zoals ik de spelregels lees).

startpositie spel 4+

Voor welke leeftijd is Numberloor geschikt?

Het spel dat wij spelen is voor kinderen vanaf 4 jaar en ouder. Dan is er nog een versie voor kinderen vanaf 6 jaar en ouder. Als laatste is er een versie voor kinderen van 8 jaar en ouder. Je kunt het met 2 tot 5 spelers doen. Leuk om samen met je kind te doen, maar ook als er vriendjes komen spelen. Vanaf 6 jaar is het optellen en aftrekken beperkt tot 3. De kaarten met een rode punt kun je dan uit het spel halen. Voor de kinderen vanaf 8 jaar gebruik je alle kaarten. Dus de etagekaarten, nachtkaarten en ballon kaarten. Dit spelen wij uiteraard nog niet, maar ik wil de versie vanaf 6 jaar binnenkort gaan doen met Luca. Ze hebben op school wat ik van hem begreep eerst wat meer focus op schrijven van cijfers en letters gehad en nu hoor ik rekenen ook steeds meer voorbij komen. Dat komt dus helemaal goed.

Numberloor closeup

Foozle.be voor numberloor & andere educatieve spellen

Een heerlijk spel die je in huis wil hebben voor de feestdagen. Gezellig samen een spel spelen tijdens de regen en kou die er weer aan komt. Collegablogster Ilse van Kreanimo startte de webshop (niet alleen hoor, samen met haar man) Foozle.be vanwege het gebrek aan leuke educatieve spelletjes. En wat doen ze het goed! Je kunt ze dus bij hen kopen. Vind je uit België nou net even niet handig, of wil je mij graag steunen (ik zou je heel dankbaar zijn!) dan kun je ook via bol.com kopen (bol verkoopt ook producten van kleine webshops, foozle.be verkoopt ook via bol.) Let dan wel op dat je ook echt bij hen koopt, want dat gun ik Ilse gewoon echt! Het is een schat en wil alleen maar alle kinderen helpen. Dus wil je Numberloor ook hebben? Klik even op → deze link ← om hem te kopen voor 19,60 euro (+gratis verzending bij bol!). Via deze link vind je alle producten die Foozle.be verkoopt via bol.

Pakketje kwijt? Top service

Nog even een extra shout out naar Ilse. Toen het pakketje bezorgd zou worden waren we niet thuis. De dag erna zou ik hem bij een punt op kunnen halen. Helaas was niet zichtbaar waar dat was en waar het pakketje zelf was. Ilse keek alles voor me na. Uiteindelijk kon zij hem niet meer zien, maar zag ik dat hij ergens in de wijk moest zijn. Dit bleek een ophaalpunt bij iemand thuis. Samen met de kinderen ben ik toch even diezelfde avond gaan kijken, het was nog mooi weer dus direct een avondwandelingetje. Zo fijn als iemand gewoon meedenkt en kijkt als je pakketje ‘kwijt’ is.

Ken jij deze webshop al en wat staat er op je verlanglijstje uit deze webshop?

numberloor instagram

Numberloor pinterest

numberloor pinterest

Ik heb dit spel gekregen. Dat beïnvloed onze mening niet. Lees hier meer over samenwerkingen.

3 thoughts on “Numberloor, spelend leren dankzij Foozle.be

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: