Wie niet sterk is moet slim zijn zeggen ze vaak. Maar wat als je nu niet slim bent? Dan kun je, net als ik, het niet altijd meer bijbenen wat je kind(eren) op school leren. Heel jammer, want mijn zoon en dochter helpen wordt zo best lastig. Ik verdiep me met liefde in deze dingen, maar dan wel een beetje leuker. Dat kan heel goed met de leerzame spellen van Foozle! Splittissimo is bijvoorbeeld gericht op breuken.

Wat is foozle voor webshop

Foozle is een webshop van Ilse, die ik al veel langer volg op sociale media. Ze heeft veel kennis over hoogbegaafdheid en dus een webshop met leuke en leerzame spellen. Je wordt er een beetje hebberig van als je daar rond kijkt. Wij hebben zelf ook numberloor, een heel leuk spel over tellen/getallen. Er zijn verschillende categorieën die het zoeken naar een geschikt spel makkelijk maken.

alle spelletjes samen met splitissimo

Wat is splittissimo?

In deze pizzeria verzorgen ze geen pizza’s die je op kunt eten. Je krijgt hier pizza’s met breuken. Met verschillende niveau’s leer je verschillende dingen over breuken. Je kunt vanaf 6 jaar dit spel spelen. Super tof voor kinderen in groep 5/6 die al bezig zijn met breuken. Je kunt hem ook bestellen in een voordeelset met multibloom erbij. Daarbij leer je spelenderwijs de maaltafels (keer sommen).

breuken splittissimo

Samen Engels leren

Naast splittissimo zat er als verrassing ook nog een spel in het pakket om Engels te leren. Hoe leuk is dat! In onze maatschappij gaat het steeds meer om de Engelse taal. Het is dan ook super leuk als je kinderen al wat Engels kunnen voordat ze het echt op school krijgen. Met dit spel leren kleuter al Engelse woorden van spullen die ze in het dagelijks leven gebruiken. Super leuk en leerzaam om hier samen mee bezig te zijn. Onze oudste telde eerste in het Engels en daarna pas in het Nederlands. Ook tellen deed hij eerst in het Engels en daarna in het Nederlands. Niet omdat we tweetalig opvoeden, maar via YouTube filmpjes. Jammer dat we dit spel toen niet hadden. Dat had hij echt heel tof gevonden.

Engels leren

Fold-a-pic tijdschrift

Voor onze oudste zat er ook een leuk tijdschrift in. Of daar lijkt het in elk geval op. Fold-a-pic bevat bladzijden met plaatjes, alleen deze zijn niet heel. Als je de bladzijde op een bepaalde manier vouwt dan krijg je het hele plaatje te zien. Super leuk en leerzaam. De kinderen deden een soort gelijk spel op de tablet een tijdje terug. Dat vonden ze al leuk, dus dit valt zeker in de smaak. En mama vind het ook fijn, iets dat ze leuk vinden én niet op de tablet is.

fold a pic

Spelend leren met spellen van Foozle

Ik vind spelend leren altijd enorm leuk. De kinderen vinden het spel numberloor ook fantastisch en dat zal met splittissimo niet anders zijn. We wachten nog even met het aanbieden, onze school heeft breuken vanaf groep 6. Dat is na de zomervakantie al weer. Leuk om samen in de vakantie dit spel te gaan spelen. Net een klein beetje voorsprong. Daarnaast vind ik het super leuk dat Ilse altijd weer de leukste spellen weet te vinden voor haar webshop foozle. Neem er dus zeker even een kijkje.

Welk spel is bij jou thuis favoriet om te spelen?
Splittissimo - pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: