Nu ik dit typ is de zomervakantie net begonnen. Ik sta voor een aantal weken met veel lekker en makkelijk eten. Niet alleen omdat we dagjes weg zullen gaan, maar ook omdat de kinderen lekker vrij zijn en het (hoop ik) lekker warm weer is. Dan kiezen we toch sneller voor makkelijk en vaak ook wat ongezonder dan wanneer we in het ritme van school zitten. Als je wilt afvallen niet zo handig. Kun je eigenlijk wel afvallen in de zomervakantie?

Afvallen en vakantie gaat dat überhaupt wel samen?

Afvallen doe je natuurlijk niet alleen in de zomervakantie. Gaat afvallen en vakantie eigenlijk wel samen? Want dat is het eigenlijk. Je hebt vakantie, wilt lekker eten (ijs met warm weer is heerlijk natuurlijk!) en ook gewoon mee doen met de rest. Genieten staat vaak gelijk aan eten. En dat is gek, want ik geniet ook zonder eten. Of met gezond eten. Dus afvallen in de vakantie moet ook gewoon lukken. Denk ik dan, want we staan nu aan het begin van de vakantie en hoe dat aan het einde is weet ik nog niet. Op vakantie is het wellicht ook weer een andere situatie dan wanneer je gewoon thuis bent en nog iets van een ritme hebt door was/schoonmaken/werk partner.

Een geweldig boek voor kinderen (en hun ouders!) over gezonde voeding.

Afvallen op vakantieadres

We gaan deze zomer een weekje naar een vakantiepark. Heerlijk even eruit met de kinderen, naar een plek waar zij graag heen wilden. Iets dat zij dus heel tof vinden. Daarbij hoort ook wel lekker eten, want echt koken in de vakantie doe ik niet. Sorry! Maar ik heb wel al een aangepaste dagindeling voor mij bedacht. Ik wil namelijk nog iets afvallen en niet alles weer aankomen in de vakantie. Dus blijf ik ontbijten met kwark (lekkere en duurdere dan nu dat dan weer wel) ipv de bolletjes/croissantjes die ik normaal zou eten. Lunchen kan met een volkeren/speltbroodje, salade of ei. Tussendoortjes kunnen dan lekker fruit en groente zoals wortel/tomaatjes/komkommer zijn. Avondeten kijk ik dan verder niet naar. Ik eet wat de pot schaft zullen we maar zeggen. Een keertje friet, wat afhaal en makkelijke maaltijden. Zo hoop ik op gewicht te blijven en liefst wat af te vallen natuurlijk.

Afvallen in de zomervakantie, kan dat? Instagram

Wanneer val je af?

Ik merk dat daar soms nog wel wat misverstanden over zijn. Want als je wilt afvallen kun je natuurlijk niet naar de macdonalds, een donut eten en ook nog churros op dezelfde dag. Think again! Dat kan prima kwam ik pas eens achter. Afvallen gebeurt wanneer je minder calorieën eet dan je verbrand. Want dan ga je je vet reserves verbranden en dus afvallen. Het helpt ook om te sporten, want spieren verbranden meer, maar wegen ook wel zwaarder. Inmiddels mag ik zelf wel iets meer gaan eten. Het is nu 16:00 uur en ik heb vandaag pas 318 calorieën gegeten. Nee, ik heb geen honger dus dan ga je ook minder snel eten. Maar zorgt wel dat ik in de avond ‘bij eet’ om het maar wat omhoog te krijgen. Op een rustige dag als vandaag geen probleem wat minder te eten, maar wanneer ik gewoon actief ben met sporten/boodschappen/kids is wel fijn om echt rond de 1500 per dag uit te komen.

Een simpel, gezond en lekker ontbijt

Kun je afvallen in de zomervakantie? Ik denk het wel als je op let wat je eet en hoeveel je binnen krijgt. Je kunt salade eten, kruidcake (vind ik heel lekker en low carb!) maar ook prima een broodje met bijvoorbeeld kalkoenfilet. Groentesnack met hummus is ook erg lekker en echt een verwennerij. Maar pas op met de croissants, chocoladebroodjes, chips en snoepjes als je weg bent. Dan komt het vast wel goed en zul je in ieder geval niet aankomen.

Afvallen in de zomervakantie, kan dat? In deze blog geef ik je tips hoe ik het aanpak.

Stock Photos from Nok Lek/Shutterstock

1 thought on “Afvallen in de zomervakantie, kan dat wel?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: