Vandaag, 30 juli, zijn we met de kinderen naar de Prinsen- en Prinsessendagen bij Paleis het Loo geweest. Het is natuurlijk een soort museum (het paleis zelf kun je tot medio 2020 niet in) en ik twijfelde wel een beetje. Maar het zag er zó leuk uit en Nola is gek op prinsessen. Dus we besloten maar gewoon te gaan. In deze blog deel ik direct wat wij van deze dag vonden. Ik kan je vast verklappen, het is fantastisch! Plan dus snel een bezoek op 31 juli, 6, 7, 13, 14, 20 en 21 augustus 2019. Dan zijn de Prinsen- en Prinsessendagen.

Wát, het paleis is dicht?

Als je naar Paleis het Loo gaat wil je toch eigenlijk ook wel in het Paleis zelf kijken. Deze is alleen gesloten tot medio 2021 vanwege werkzaamheden. Dat maakte me toch wat aan het twijfelen. Zou het dan wel leuk zijn voor de kinderen? Maar ja, die Prinsen- en Prinsessendagen klonken wel echt fantastisch. Ik weet niet of Luca dat nog zo leuk vind als het Paleis straks weer open is (hij is dan 8 of misschien zelf 9) en wie weet zijn dan de Prinsen- en Prinsessendagen niet meer. Dus besloten we gewoon te gaan. Hij zou het vast wel leuk vinden.

Waar starten we bij Paleis het Loo?

Wat is er dan extra tijdens deze Prinsen- en Prinsessendagen?

Tijdens de zomervakantie is er op dinsdag en woensdag wat extra’s voor de kinderen. Zo kunnen ze schminken, oorbellen of een tattoo krijgen. Allemaal natuurlijk in thema van prinsen en prinsessen (en ridders mogen natuurlijk niet ontbreken). Er lopen lakeien rond en prinsen en prinsessen. Je kunt de stallen bekijken, de rijtuigen, de dieren van het Koninklijk huis. Een ritje maken met een koets of gewoon in een pendelbusje stappen en je naar de tuinen laten brengen. De kinderen kunnen een paardenrace doen en boogschieten. Er zijn twee familiespeurtochten, 1 in de stallen en 1 in de tuinen (deze hebben wij gedaan). Je kunt het dak van het paleis op om te kijken. Er is een goochelshow en een prinsessenshow. Je kunt mee dansen op het bal (echt te leuk!). Je mag je eigen kroon of medaille versieren. En je kunt de tuinen bekijken. En ik hoorde nog iets over verkleedjurken van Souza, maar die heb ik niet gezien verder. Ook is er nog een atelier waar we niet in zijn geweest. De rest hebben we allemaal gedaan.

Prinsen en Prinsessen

 

Is dat dan niet ontzettend duur?

Dat had ik ook verwacht. Een gemiddeld uitje met een gezin van 4 kom je toch al snel tussen de 80 en 100 euro uit. En eerlijk, dat is toch een beetje te veel voor ons. We hebben onze kaartjes de avond ervoor online besteld. Dan kregen wij als volwassene 1 euro korting. Parkeren voor een hele dag was 7,50 euro. En Nola mocht gratis naar binnen. Bijna alles zat bij deze prijs in, behalve een ritje met de koets. Dat was 1 euro p.p. extra. Deze hebben wij niet gedaan omdat we geen zin hadden om op de koets te wachten. De rest zat bij de prijs in begrepen. JE kon het ook uitbreiden met een picknickmand of een high tea (ook speciaal voor kinderen was er wat). Ik heb een aantal mensen met zo’n mand zien lopen. Heel leuk! Maar er waren ook genoeg plekken waar je, ook op een stoel met tafeltje, je eigen meegebrachte broodjes mocht eten (in de schaduw!).

De paleistuin van Paleis het Loo

Was het leuk voor kinderen?

De belangrijkste vraag natuurlijk, was het leuk voor de kinderen? Luca heeft in de auto wel een paar keer gezegd dat hij het zo’n leuke dag vond. Nola was nog even verdrietig dat ze niet bij Jul en Julia mocht kijken toen we daar op de terugweg langs reden, maar ook zij heeft een geweldige dag gehad. Ze heeft gewoon heel veel prinsesjes gezien, te leuk natuurlijk! De mensen waren ook heel kindvriendelijk (terwijl mijn kinderen soms echte deugnieten zijn konden zij daar heel goed mee overweg) en de dames van de schmink waren top. Super bedankt Souza, ook voor het cadeautje dat ze mochten uitzoeken na het schminken. Voor alle kinderen hadden ze een kleinigheidje meegenomen, heel tof. De shows waren een leuke afwisseling om te bezoeken 1 aan het begin bij de stallen en 1 helemaal aan het eind van de tuinen. In de tuinen nog even wat verkoeling gezocht in 1 van de watertjes daar. Als laatste nog even spelen in het speelkasteel (speeltoestel met glijbaan) en dan op naar huis, euh de macdonalds voor wat avondeten. Een top dag!

Knutselen aan kroon of medaille bij de Prinsen en Prinsessendagen bij Paleis het Loo

Praktische informatie:

Wil je meer weten? Kijk dan zeker even op de site van Paleis het Loo. De Prinsen- en Prinsessendagen zijn nog te bezoeken op 31 juli, 6, 7, 13, 14, 20 en 21 augustus 2019. Openingstijden: 10.00 uur tot 17.00 uur. Wij waren er van ongeveer kwart voor 11 tot ongeveer 4 uur. Je kunt je dus goed een dag vermaken daar. De prijzen: volwassenen 8,50 (online 7,50), kinderen van 4 tot 12 jaar 5 euro tijdens deze dagen en van 0 t/m 3 jaar gratis. Parkeren is 2,50 per uur tot een bedrag van 7.50 euro. Met de museumjaarkaart heb je ook tijdens deze dagen gratis toegang.

Ben jij al eens met je kinderen naar een museum geweest?

In de stallen tijdens de Prinsen- en Prinsessendagen bij Paleis het Loo

Knutselen aan kroon of medaille bij de Prinsen en Prinsessendagen bij Paleis het Loo

Paardenrace tijdens de Prinsen- en Prinsessendagen bij Paleis het Loo

Boogschieten tijdens de Prinsen- en Prinsessendagen bij Paleis het Loo

Op de troon tijdens de Prinsen- en Prinsessendagen bij Paleis het Loo

Gemaskerd bal tijdens de Prinsen- en Prinsessendagen bij Paleis het Loo

Even verkoelen tijdens de Prinsen- en Prinsessendagen bij Paleis het Loo

Prinsen- en Prinsessendagen bij Paleis het Loo In de zomervakantie zijn er de Prinsen- en Prinsessendagen bij Paleis het Loo. Een museum leuk voor kinderen van 6 en 3? Wij testen het en vertellen je er alles over in deze blog.

 

1 thought on “Vakantietip: Prinsen- en Prinsessendag bij Paleis het Loo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: