Morgen is het mobielvrije-vrijdag. Uit onderzoek is gebleken dat we als ouders onze smartphone meer aandacht geven dan onze kinderen. Best zorgelijk eigenlijk. Nu is mijn smartphone ook mijn telefoon dus ik leg hem wel, met geluid aan, ergens weg leggen. Maar wat we met al die vrije tijd moeten? Ik heb wat tips voor je.

Spelletjesmiddag
Pak wat lekkers te eten en te drinken en trek de spellenkast maar open voor een middagje mens-erger-je-niet of pak alle spellen van tiptoi er eens bij! Maak het extra spannend door een prijs te beloven aan de winnaar van het spel of laat de verliezer die avond koken. Wie van jullie is het meest competitief?
 
IJs maken
Of het nu bloedheet is of druilerig als vandaag, iedereen wordt blij van ijs. Nee, jullie gaan niet samen naar de supermarkt om ijs te kopen, maar jullie gaan het zelf maken. Worden het fruit-ijslolly’s of gaan jullie voor zelfgemaakt roomijs? Geef de regie uithanden en laat je kind, als een echte chefkok, het voortouw nemen in het bedenken van de smaak. Organiseer na afloop een proeverij voor het hele gezin en kies samen jullie favoriete smaak.
 

Thuisbioscoop

Leg kussens op de grond, maak zelf popcorn en start je eigen filmmarathon. Iedereen kiest zijn/haar favoriet en jullie kijken ze allemaal samen. Weet jij wat de lievelingsfilm is van jouw kind en waarom? En wat weet jouw kind eigenlijk over jouw favoriete (jeugd)films? Het zal je verrassen hoeveel je te weten komt over elkaar op basis van wat iemand graag kijkt (of luistert).
 
Muziekquiz
Ook door muziek kom je veel te weten over iemand. Dit spel kan je met z’n tweeën doen of in teams (ouders tegen de kinderen). Maak allebei een playlist met ‘jouw’ muziek, minstens 20 nummers. Het moet muziek zijn waar jij graag naar luistert of waar je goede herinneringen aan hebt. Om de beurt laten jullie een nummer aan elkaar horen en de ander moet raden welk nummer/artiest het is.
 
Watergevecht
Emmers, waterpistolen en waterballonnen: de perfecte ingrediënten voor een verkoelende zomermiddag. Trommel het hele gezin op voor deze speelse activiteit. Kinderen krijgen de mogelijkheid om lekker te rennen en hun ouders eens goed te grazen te nemen. Succes gegarandeerd!
Koekjes of taart bakken
Een beetje in het verlengde van ijsjes maken. Maar wie houdt er nu niet van koekjes en taart? Ga gezellig bakken met je kinderen. Je kunt alles zelf maken met ingrediënten die je koopt. Maar ook bijvoorbeeld mixen van Home made kopen. Meestal is het enkel toevoegen van water en dan ben je klaar. Ideaal met kinderen, kunnen ze heel veel zelf. Of maak de paddenstoelcupcakes van dr.oetker.
We wensen je veel plezier met je kinderen op deze mobielvrije-vrijdag. Ik vind het super leuk initiatief. Het is toch makkelijk om snel even te kijken op je mobiel en dan blijf je veel hangen. Even dit en even dat, dat even is dan soms toch weer een poosje. Niet zo leuk voor de kinderen als ze thuis zijn. Dus we gaan iets anders doen. Wat ga jij doen op mobielvrije-vrijdag?mobielvrije-vrijdag 2019 instagram

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: