Wat hebben we een heerlijk weer gehad de afgelopen week. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het heerlijk dat het nu wat koeler is. Maar het was toch ook wel genieten. De vakantie begon goed met de eerste zaterdag een vrijgezellenfeestje en die dag erna ging ik met de kinderen naar de Julianatoren. Daarna moest Mark weer gewoon werken en ik was bij de kinderen thuis. Maar niet zonder leuke afspraken. Kijken jullie mee naar onze week?

Zondag 21 juli

Zoals gezegd begonnen we de vakantie goed in de Julianatoren. Niet te warm en niet te koud, echt heerlijk weer. We hebben weer genoten daar. Het park valt echt altijd bij de kinderen in de smaak. Mocht je nog een leuk uitje zoeken dan is dit echt een goede tip.

Maandag 22 juli

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

°Doe je mee met de Bijbel leeschallenge? ° Hij is af en al verstuurt naar een aantal van jullie. De zomer Bijbel leeschallenge over reizen. Ik schreef er een blog over. Je kunt je aanmelden in de blog op verschillende manieren. Maar dan heb ik je mailadres en kan zo de challenge naar je toe sturen. Daarna delete ik je mailadres weer. Het is een gratis 5 daagse challenge. Mocht je verder willen (er zijn in totaal 28 dagen) dan kun je de hele challenge kopen. Op naar een zomer waarin je relatie met Jezus en God groeit ♥️. . . #bijbel #bijbellezen #bijbelleeschallenge #zomerleesplan #reizen #vakantie #zomervakantie #reizendoordebijbel #zomervakantie2019 #mamaminke #levenvaneenchristen #christelijkemamablog #christelijkemama #nietalleenvoormamas #christen #bijbeljournalingnederland

Een bericht gedeeld door Minke (@mamaminke.nl) op

Whaaa ik ben online met de Bijbel leeschallenge. Je kunt 5 dagen gratis ontvangen van mij en volgen op instagram (@bijbel_lees_challenge). Wil je de hele 28 dagen dan kun je dat ook bij mij kopen. Ik krijg al positieve reacties. Super tof hoe jullie met me mee doen!

Dinsdag 23 juli

Dinsdag is het al aardig warm. In de middag gaat Mark na zijn werk met Luca en zijn vader naar de wedstrijd van PSV. Heerlijk dat dat gewoon kan in de vakantie. Ondanks dat het wat laat is voor Luca. Ik ga samen met Nola naar mijn ouders. We testen daar dit kleed vast. Wat fijn! Ideaal om mee te nemen dankzij de tas die je erbij kunt kopen. En hij glijd niet weg, voor mij met een druk kindje ook wel een geruststelling. Je koopt het bij Kids Impulz in verschillende kleurtjes. Wij hebben de zandkleur met bijpassende tas in maat xxl. Dan past het kleed er makkelijk in en kun je er nog wat kleine dingen bij stoppen. Ik heb hem nog niet in de volle zon getest, maar in de auto stond hij wel in de zon en werd hij niet heet. We waren ongeveer 20 minuten onderweg, dus best een aardig tijdje met een felle zon. Erg fijn dus.

Woensdag 24 juli

Woensdag ben ik in de middag met de kinderen naar mijn ouders gegaan om daar te eten. Mark had avonddienst en dan vind ik dat altijd gezellig. Breekt ook lekker de dag. De kinderen zijn nog even naar buiten gegaan toen we thuis kwamen. Het was zo warm in huis dat me dat beter leek. Het is tenslotte ook vakantie. Lekker even afkoelen, ik zat er heerlijk naast met een boek. Ik las in de groeibijbel. Daarna hebben we nog lekker een film gekeken met wat te snacken en toen naar bed.

Donderdag 25 juli

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Als de kinderen spelen kan mama even lezen. Het is zo interessant. Maar echt. Het oude testament is nooit zo mijn favoriet. Gewoon omdat ik er nooit zo goed uit kom. Allemaal stammen, oorlogen en jaartallen. Maar dit is zo duidelijk uitgelegd en het leest heerlijk weg. Echt heel fijn. Als we zo door gaan hoef ik hem niet meer op mijn blog te laten zien, maar ik zeg je. Deze wil je hebben. Vergeet de kinderbijbels en pak deze er eens bij. Luca, nu 6, vind dit ook echt leuker dan de gewone Bijbel. Als ik daar uit lees vind hij het niet leuk. Hij heeft nog steeds liever de Bijbel voor elke dag (kinderbijbel), maar dit is een goed tussen alternatief. Houdt jij rekening met je kinderen uit welke Bijbel je leest? #zomer #zomervakantie #zomervakantie2019 #buitenspelen #buitenkinderen #groeieningeloof #groeibijbel #bijbellezen #geloofsopvoeding #mamavantwee #zwembad #hittegolf #playadelachtertuin #mamaminke #christen #christelijkemamablog #waterspelen

Een bericht gedeeld door Minke (@mamaminke.nl) op

Vandaag is het wel heel warm. Ik ben met de kinderen bij mijn schoonvader geweest en mijn schoonzusje en nichtje waren er ook. Gezellig bij kunnen kletsen en de kinderen konden lekker spelen samen. Toen we thuis kwamen hadden ze nog niet genoeg gespeeld, dus doken ze weer het zwembad in. Ik weer ernaast met een boek, de groeibijbel.  Echt een aanrader en nu in de aanbieding voor 17.50 (ipv 29,99 euro).

Weekend!

Ik maak weinig foto’s, plaats weinig foto’s en geniet met de kinderen. We gaan vrijdag weer naar mijn schoonvader. We nemen zo’n buikschuifbaan mee die Luca voor zijn verjaardag heeft gekregen. Ze spelen er heerlijk mee. Lekker afkoelen met de hitte. Thuis gaan ze nog even in het badje terwijl ik de spullen buiten wat beter opberg. Er schijnt regen aan te komen dus de parasols gaan naar binnen en het speelgoed wordt wat beter opgeruimd. We gaan na het bad nog even douchen, film kijken met chips en dan naar bed.

Zaterdag ga ik lekker sporten. Voor het eerst deze vakantie, we hadden andere bezigheden helaas. Maar het is prima vertoeven daar met airco. Ik hoop komende week wat vaker te gaan. Zeker met het nieuwe schema dat ik daar kreeg. Verder doe ik rustig aan, want jeetje ik ben het wel zat. En de warmte ook wel eigenlijk. Dus ik sluit me op met de kinderen. We kijken een film en beginnen vast met het avondeten. Mijn vader komt bij ons eten en we kijken samen de wedstrijd van PSV. Om te huilen natuurlijk, zo slecht. Maar goed, we sluiten leuk af. Luca mag namelijk gaan logeren.

Zondag worden we wakker met 1 kind in huis. Een stuk rustiger kan ik je vertellen dan met 2. We gaan even naar mijn zwager en schoonzus waar we aan de slag gaan voor ‘op een paarse wolk‘. Het wordt zo tof! Kom jij ook kijken 29 augustus bij de Proosdij kinderboerderij in Ede?

Dagboek hittegolf tijdens zomervakantie

Het is nu zondagavond als ik dit typ. Het is hier in huis nog best warm omdat we de hele dag weg zijn geweest. Dan laat ik de ramen toch niet open staan helaas. Komende week is Luca eerst nog logeren, morgen na het avondeten komt hij terug. Verder willen we nog een uitstapje maken, hoop ik 3 keer te kunnen sporten, moeten er ook gewoon boodschappen gedaan worden en mag Mark weer werken. Alles gaat weer door. Wat ga jij doen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: