De laatste tijd ben ik wat meer bezig met wat ik nou zou willen. Het jaar 2018 wordt voor ons wel een bijzonder jaar. Luca zit op de basisschool, als het goed is gaat Nola dan naar de peuterspeelzaal. Meer tijd zonder kinderen voor mij als moeder (en natuurlijk heeft papa ook iets meer tijd zonder de kinderen). Nu is dat nog niet zo mijn ding merk ik deze eerste schoolweek, daar later meer over. Maar om alles goed te plannen heb ik een goede agenda nodig. Ik mocht een review schrijven over de inspirerend leven agenda voor 2018.

Wat zoek ik in een agenda?

Allereerst niet te veel poespas. Een agenda moet doen waarvoor ik hem heb. Wel vind ik het fijn als hij er mooi uit ziet. Het oog wil ook wat. Er moest voldoende schrijf ruimte zijn op de dagen, het liefst ook 1 week per 2 pagina’s. De feestdagen zijn handig om erin te hebben staan. En voldoende notitieruimte. Het liefst bij de weken erbij, maar ook her en der in de agenda vind ik dat fijn. Daar kan ik dan ideeën voor mijn blog zetten. Punten die ik niet wil vergeten en een lijstje met spullen die nog op mijn verlanglijstje staan. Ja, ondanks dat ik toch bijna 30 ben kom ik nog wel eens wat tegen wat ik graag zou willen hebben.

Wat beloofd de agenda?

Er is altijd een stukje tekst of recensie waardoor je over wordt gehaald een bepaald product te kopen. Maar klopt dat dan ook altijd? De agenda beloofd functioneel te zijn, maar ook mooi, bijzonder en opvallend. Hij zou een stevige kaft hebben zodat hij met gemak een heel jaar mee gaat. Een leeslint bevatten en een elastiek, wat het gebruik zou vergemakkelijken. Ook zou er op elke pagina iets inspirerends staan, prachtige wijsheden, quotes of een recept.

Wat bied de agenda mij?

De agenda heeft een rustgevende uitstraling. Geen drukke kleuren, maar wel mooi en luxe. Door het elastiek wordt de agenda goed bij elkaar gehouden en kun je ook wat losse papieren toevoegen. Geen idee of het veel is, want hij is nogal strak. Het leeslint vind ik erg handig, zo weetje direct waar je bent. En de kaft is zeker hard en stevig te noemen. Hij voelt goed aan, al is dat waarschijnlijk ook de reden waardoor de agenda iets zwaar voelt in de hand.

Elke nieuwe maand begint met een leuke quote, informatie en plek voor notities. Niet op elke pagina staat iets, maar daar is ook geen ruimte voor. Het weekend heeft voor beide dagen een eigen aantal regels. Heel fijn dat het niet één groot vak voor zaterdag en zondag is. Er staan nog wat leuke extra’s in en elke keer dat ik door de agenda bladerde zag ik wel iets nieuws. Achterin de agenda staan nog 2 bladzijden voor notities.

[checklist-box title=”Pluspunten van de agenda” extraTitle=”” extraUrl=””]

  • Weinig poespas op de pagina’s, maar een mooie luxe uitstraling.
  • Rustgevend door het juiste kleurgebruik.
  • Zaterdag en zondag een eigen vakje.
  • Als een feest of speciaal iets langer duurt (voorleesdagen duren bijvoorbeeld een week) dan staat er t/m wanneer dat is.
  • leuke extra’s tussendoor.

[/checklist-box]

[checklist-box title=”Minpunten van de agenda” extraTitle=”” extraUrl=””]

  • Hij voelt redelijk zwaar.
  • Weinig ruimte voor notities.

[/checklist-box]

Voor mij een leuke agenda die er luxe uitziet. Eigenlijk gewoon een volwassene variant van de leukere agenda (niet zo’n simpele zonder plaatjes e.d.). Ik zou deze agenda aanraden als je opzoek bent naar een praktische, maar mooie agenda die je het meest van de tijd op je bureau/tafel hebt liggen. Je kunt de agenda hier kopen voor 14,99 euro.

liefs Minke

Deze tekst bevat een affiliate link

1 thought on “Een agenda voor 2018, inspirerend leven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: