Inmiddels zullen jullie wel ontdekt hebben dat ik het ook leuk vind als er iets te leren valt met speelgoed. Nu is dat al snel zo en kun je veel zelf bedenken, maar soms is het overduidelijk dat je iets kunt leren. De blokkentoren die ik een paar weken terug liet zien is leuk om te spelen en ook leerzaam. Vandaag laat ik jullie alfabetkaarten zien. Overduidelijk om te leren, maar echt super leuk voor kinderen. 

Voor welke leeftijd is dit geschikt?

Er is niet echt een eenduidig antwoord op te geven. Om te spelen is het uiteraard handig als je kindje interesse heeft in letters. Meestal is dit rond groep drie, dus vanaf 6 jaar. Luca is in de zomer 4 geworden maar heeft al wel interesse in letters. Als we samen een spelletje willen doen is dit ook heel geschikt. Het ligt dit keer dus echt aan je kindje. Overleg anders eens met de juf wat zij er van denkt. Dat heb ik ook gedaan. Zij maakt je kind natuurlijk op een andere manier mee dan jij en ziet daardoor misschien andere dingen. Ook is het leuk om er een woord mee te maken en op de kinderkamer te hangen, dan kan het ook prima bij een baby.

Wat kun je er mee doen?

Hierboven noemde ik al het ophangen van de kaarten. Let wel op dat alle letters er maar 1 keer in zitten. Het is tenslotte gewoon het alfabet. Voor Luca en Nola geen probleem, tenzij we beide namen zouden willen tegelijkertijd. Als ik met Luca ga spelen schrijf ik vaak een woord op en hij zoekt dan de juiste letterkaarten erbij. Meestal gewoon opa, oma, Nola en Luca. Gewoon simpele woorden die heel herkenbaar zijn voor hem. Je kunt ook het alfabetlied zingen en de kaarten aanwijzen. Verder staan er dieren op de kaarten. Super leuk voor mijn dierenfan. Je kunt dan dus ook de dierennamen leren. Let wel op dat het Engelse kaarten zijn en dus ook Engelse dierennamen.

Is het wat ik verwachte dat ik zou krijgen?

Even had ik de hoop dat het gewoon de Nederlandse versie zou zijn. De plaatjes op kraamcadeau zijn inderdaad Engels, maar het kon dat zij (nog) geen foto’s van de Nederlandse kaarten zouden hebben. Ik had er ook niet naar gevraagd verder omdat Luca de meeste dierennamen in het Engels wel weet en soms beter als het Nederlands. Verder voldoet het aan mijn verwachtingen. Het zijn mooie rustige kaarten, pasteltinten die je goed als decoratie kunt gebruiken, maar ook handig voor het leren. Let bij het uitspreken van het alfabet op je uitspraak. Je moet uitspreken zoals ze dat op school ook doen, anders is het te verwarrend. Dus a (als in dam) in plaats van aaaa (als in aap), en b (als in bezem) in plaats van beee (als in beest).

Alfabetkaarten in het kort

Een leuk cadeautje met veel mogelijkheden qua spel en decoratie. Let op dat het Engelse kaarten zijn. Niet geschikt voor kleine kinderhandjes, het is gewoon dun karton. Je kunt de alfabetkaarten hier kopen voor 12,95 euro.

liefs Minke

Als je deze blog wilt pinnen, wil je dan deze afbeelding gebruiken? Bedankt!

1 thought on “Sinterklaastip #3 alfabet kaarten, een leuk en leerzaam cadeau

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: