Het is zaterdag 7 januari. Als ik wakker wordt zie ik buiten een klein laagje sneeuw. Leuk, dan kan ik met de kinderen naar buiten straks en kan M. ongestoord slapen voor zijn nachtdienst. Luca is al vroeg wakker en we kleden snel aan. Als we hebben ontbeten, Nola is aangekleed en iedereen lekker is ingepakt gaan we rond half 9 naar buiten. ‘Mama, gaan we naar opa om Chads te halen?’ vraagt Luca. Goed hoor, zullen we dan over het schoolplein lopen? 

En zo lopen we richting opa. Als we daar aankomen is hij gelukkig al wakker en nog thuis ook. We gaan naar binnen en het lijkt lekker warm. Lijkt inderdaad, want opa verteld dat de verwarming het niet doet bij hem en alle andere buren. Ook het gasfornuis doet het niet. We spelen wat, zoeken Chads en na een lekker kopje thee gaan we weer naar huis. Fijn denk ik nog, kunnen we daar lekker opwarmen. Toen ik thuis weg ging was het daar lekker warm. Thuis wacht ons een onaangename verrassing.

Wat is het koud!
Als we binnen komen en de jassen weer uit hebben merk ik dat het toch niet zo warm is als ik in mijn gedachten had. Ik besluit de verwarming gewoon iets hoger te zetten, zo makkelijk gaat dat. De verwarming in de gang had ik al aangezet zodat de jassen ook weer konden opdrogen en het daar wat warmer zou worden. Als ik de verwarming omhoog klik valt mijn oog op de temperatuur, 17,5 graad. Dat kan niet kloppen, ik had hem om 7 uur al op 20 graden gezet. Ik kijk nog eens en hij staat inderdaad op 20 graden, de cv ketel laat ook een vlammetje zien. Hij wil het dus wel opwarmen, maar het lukt niet. Een onbehagelijk gevoel bekruipt me, dan hebben wij dus ook geen gas!

4 dagen verder
We zijn inmiddels 4 dagen verder. Al die 4 dagen hebben wij geen gas gehad. Dat is toch wat behelpen. Als moeder komt er nog wat anders bij kijken. Voor mezelf vind ik het lang zo vervelend niet. We bestellen wat te eten, kruiken in bed en extra kleding aan. Dan blijven we vanzelf wel warm. Helpt het niet, dan kan ik altijd nog even bij iemand op visite gaan. Maar de kinderen, voor de kinderen vind ik het nog erger. Oh nee, zij hebben er geen last van hoor. Hoogstens dat het op boven koud is. Want koud ik het hoog. Normaal wordt toch het hele huis, ondanks dat je de verwarming niet overal aan hebt staan, wel verwarmd. Nu niet, op wat elektrische kachels na. En dat koelt heel snel af. Hoe kouder je begint, hoe kouder je eindigt.

16 graden en kouder
Toen ik vanmorgen beneden kwam was het 16 graden. Met mijn badjas en een kleedje prima te doen. De kinderen willen alleen gaan pantoffels aan, die trekken ze gewoon uit. Met sokken hetzelfde verhaal, al blijven die de laatste dagen bij Luca wel aan. Nola trek ik een maillot aan, die kan ze niet uit krijgen. Maar het is niet prettig. Gisteravond wilden ze ons weer aansluiten op het gas en bleek er water in de leiding te zitten. Helaas, blij met een dode mus dus. We staan op de lijst om het te laten drogen, dat gebeurd als het goed is vandaag (10 januari). Dan nog aansluiten en we hebben weer gas. Zouden we vanavond weer kunnen douchen onder een warme douche?

Liefs Minke

6 thoughts on “Als je opeens in de kou zit door een gaslek in Ede

  1. ach meid wat rot eh. Nichtje uit ede met een pasgeboren meisje zit er ook middenin. Heb je ondertussen alweer gas? Of iets dat we kunnen doen? Succes nog even en extra genieten van de douche straks:)

  2. Hoi Minke,

    Als jullie behoefte hebben aan een warme douche zijn jullie van harte welkom, wij wonen in Ede-veldhuizen

    Groetjes Rita

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: