Het is alweer een paar weken geleden dat jullie iets van mij konden lezen. Dat was vanwege alle feestdagen! Hopelijk hebben jullie er net zo van genoten als dat wij gedaan hebben.  Onze dreumes is op en top verwend en speelt nog steeds met alle cadeautjes, vooral z’n nieuwe keukentje is favoriet! Hoe gaat het nu?
In de afgelopen tijd is er niet zo heel veel veranderd, eigenlijk. Wel is de misselijkheid met het overgeven gelukkig weg! En ik zit nu midden in het grijze gebied van de zwangerschap. Ik voel mij namelijk, door geen klachten, eigenlijk niet zwanger maar voel de kleine ook nog niet bewegen. Af en toe een beetje bandenpijn en meer plassen, maar daar houdt het echt op!

Twijfel
Door wat slechte berichten uit m’n omgeving (qua zwangerschappen dan), begon ik erg te twijfelen. Ik zou met de volgende controle alleen het hartje gaan beluisteren. Na de twijfels verteld te hebben aan m’n man, en mezelf een gigantische aansteller gevoeld te hebben, besloot m’n man dat ik moest bellen of er een echo mogelijk was. Desnoods tegen betaling. De volgende ochtend belde ik voorzichtig naar de verloskundige en legde ik mijn verhaal uit. Ze moest even overleggen maar het was gelukkig geen probleem.
Op controle bij de verloskundige
Afgelopen maandag was die controle, omdat m’n gastouder helaas afwezig was had ik m’n dreumes meegenomen. Hoopvol dat hij lekker zou gaan spelen en niet in de gaten zou hebben dat mama eventjes hem niet vast kon houden. (Het is een fase…!) Gelukkig ging het allemaal goed, met de dreumes maar ook met de baby in mijn buik.
Druk spartelend en al bezig met slikken. Ze hebben een kleine gezondheidscheck gedaan, voor zover mogelijk natuurlijk. 2 beentjes, 2 armpjes, het erfelijke neusje, maagje was netjes gevuld en er was genoeg vruchtwater. De verloskundige was helemaal tevreden en drukte mij op m’n hart dat alles in orde was en dat ik echt moest gaan genieten.De 20 weken echo staat al ingepland en dan zullen we ook (hopelijk) horen wat het gaat worden. We zijn inmiddels ook al uit de namen! Spannend vind ik het wel, het is toch de gezondheidscheck!
Dreumes en baby
Hoewel we al wel verteld hebben aan onze dreumes dat er een baby komt, heeft hij geen flauw idee wat het inhoudt.
Heel af en toe als we samen op de bank zitten, vraag ik of de baby in mama’s buik een kusje krijgt. De ene keer krijgt mijn buik netjes een kus, de andere keer ontvang ik een klap op mijn buik. Wel komt hij vaak even bij mij knuffelen met z’n hoofd op m’n buik. Dat deed hij voorheen niet.
Een iets langer blogje dan gewoon, maar er zat dan ook een tijdje tussen.
Graag ontvang ik nog steeds tips van jullie over de uitzet bij een tweede kindje.
Tot over 2 weken!!
Liefs Ilona

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: