Vorige week begon dit verhaal met als titel ‘Als wachten lang duurt’. Een heftig en aangrijpend verhaal over de weg naar een zwangerschap en tegenslagen die ze tegen kwamen. Zou het verhaal een happy ending krijgen? Vandaag kun je het laatste deel lezen.

Zwanger
In oktober 2014 bleef mijn menstruatie uit. We deden een test en die was positief!! Maar onze blijdschap was van korte duur. Ik had vanaf het begin al bloedverlies dus het eindigde in een miskraam. 1 menstruatie later in januari  2015 had ik het gevoel dat ik zwanger was. Ik moest alleen wachten met testen. Op 16 februari deed ik een test en ja hoor, hij was positief en dat bleef hij ook!! Ik heb me aangemeld bij moeders voor moeders zodat ze mijn urine konden gebruiken voor vrouwen die moeilijk zwanger kunnen worden. Een mooi initiatief om vrouwen te kunnen helpen zwanger te worden.

Eerste echo
De eerste echo, wat was dat spannend. En wat is dat een mooi en fijn gevoel dat er eindelijk na 13 jaar vechten een klein mini mensje in je groeit. Door mijn miskraam en hart problemen kreeg ik om de 3 weken een echo.
Daarnaast liep ik ook bij de verloskundige om de hoek bij mij dus alles dubbel gecheckt! Het mooiste moment was dat ik me dochter voelde, echt zo een vlinder effect, gekriebel in je buik. En dat gekriebel werden schopjes. Ik heb op zich een hele makkelijke zwangerschap gehad en volop genoten.

De bevalling
Mijn bevalling was super snel. Om 5:25 ging de wekker, ik zou namelijk ingeleid worden die dag. Ik ging douche en toen kreeg ik heel veel krampen en wou gaan persen. Ik heb de afdeling van het ziekenhuis gebeld of mijn verloskamer vrij was voor de inleiding. Gelukkig zeiden ze dat ik kon komen. Het waren misschien voorweeën die al aan de gang waren.

Ik kwam 6:45 aan in het ziekenhuis en ze gingen op mijn dringende verzoek controleren waarom ik wou en moest persen. Ik moest me uitkleden en gaan liggen. De gynaecoloog kwam om 6:59 binnen en ging voelen hoeveel cm ontsluiting ik had. Hij zei met grote ogen en mond open; je heb al 10 cm! Toen om 7:02 braken me vliezen en om 7:09 is onze dochter geboren!

Het moederschap bevalt me uitstekend en we zijn al een klein beetje bezig voor een 2e kindje.

Veel Liefs
Bianca

Bedankt dat je je verhaal wilde delen Bianca! Moedig om dit zo op papier te zetten, jullie hebben ontzettend veel meegemaakt. Mooi om te zien hoe jullie nu genieten van jullie prachtige dochter en hoe gelukkig jullie zijn. 

Wil jij ook je verhaal delen en iemand een hard onder de riem steken? Stuur dan een mail naar infomamaminke@gmail.com.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: