Vandaag verteld Miriam haar verhaal in deze rubriek. Wederom erg leuk om te lezen en zo een kijkje in het leven van een andere mama te krijgen. Super leuk dat zij ook een juridische achtergrond heeft, net als ik zelf. Willen jullie meer lezen van Miriam? Dat kan. Ze blogt zelf ook op haar website, meervanmir.
Wil je jezelf even voorstellen? Naam, leeftijd, getrouwd/alleen/samen met, kinderen ect. Wat je maar kwijt wilt.
Mijn naam is Miriam, 35 jaar, en ik woon samen met mijn man en twee prachtige dochters van 3 en 1.


Wat voor werk doe je en hoeveel uur werk je?
Ik ben werkzaam als juriste bij een grote rechtsbijstandverzekeraar. Alleen op woensdag en in het weekend werk ik niet.

Werkt je partner ook? Zo ja, hoeveel uur?
Manlief werkt ook inderdaad en fulltime.

Hoe hebben jullie de opvang geregeld?
De kinderen gaan de ene week drie en de andere week vier dagen naar het kinderdagverblijf. Één vrijdag in de maand passen de grootouders op en de andere vrijdag neem ik het op me of nemen ze een extra dag af bij de crèche.

Wat merk je aan je kindje van deze opvangregeling? (gaat makkelijk of moest wennen?)
Mijn meiden weten niet beter dan dat ze naar de opvang gaan. Over het algemeen willen ze ook graag. Ze hebben hun vriendjes en vriendinnetjes daar en doen allerlei leuke activiteiten. Als ze vier dagen zijn geweest merk ik wel dat ze de vrijdagavond echt moe zijn. (dus niet altijd zo gezellig meer).

Miriam met haar prachtige kinderen. De foto’s
zijn van Miriam zelf.

Als je kon kiezen zou je het dan anders doen? (Meer of minder werken? Of juist thuis blijven? Misschien juist wel precies zoals het nu gaat?)

Ik zou best een dagje minder willen werken soms. We hebben de keuze nu gemaakt om wat extra te werken zodat we wanneer de kinderen groter zijn we juist nog meer leuke dingen met ze kunnen doen. 

Hebben jullie een papa/mama dag met jullie kind?
Ik heb de woensdag vrij, dus een mamadag. Papa helaas niet, dus die doet leuke uitstapjes in het weekend.

Hoe ziet een werkdag eruit? (Hoe laat sta je op, hoe laat wordt je kindje wakker/haal je uit bed, ontbijten, wegbrengen, ophalen en avondeten?
Om kwart over zes gaat de wakker. Manlief staat op en ik draai me om. Als hij gedoucht en geschoren is kleed ik de oudste aan. Hij haalt dan de dreumes uit bed. Zij gaan dan met zijn drieën naar beneden terwijl ik onder de douche stap. Als ik aangekleed beneden kom ligt er een boterhammetje voor me klaar. Manlief gaat de deur uit en ik breng de kinderen naar het kinderdagverblijf.

Nu jullie beide werken, heb je een taakverdeling in huis m.b.t. huishoudelijke klusjes (wassen, schoonmaken, boodschappen e.d.)?
Wij hebben een schoonmaakster die wekelijks drie uur het huis van top tot teen reinigt. De was en strijkwaar is mijn pakkie an en manlief kookt dagelijks. De boodschappen doen we in het weekend met hele gezin. Dat is een soort van uitje ;-).

Heb je nog tip(s) voor andere moeders die ook graag zouden werken als zij kinderen krijgen?
Het is hectisch en duur, maar wat mij betreft de moeite waard. Ik ben een betere moeder als ik niet voortdurend bezig hoeft te zijn met luiers en dergelijke. De momenten die ik met mijn dochters benut ik daarom 200%. Het is wel belangrijk, dat je af en toe ook tijd voor jezelf neemt. Even niet een mama of werkende vrouw zijn, maar weer een individu. 


Bedankt voor je bijdrage Miriam. Leuk om dit eens van een jurist te lezen. Het is zeker belangrijk de tijd die je wel bij je kindjes bent 200% te benutten. Heerlijk genieten van je kinderen op zulke momenten. 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: