Wij hebben een loopkar. Of hoe je die dingen moet noemen. Zo’n wagentje waar we onze kindjes in kunnen zetten zodat je, ook al kunnen ze nog niet lopen, toch zelf vooruit kunnen komen door middels van het bewegen van de beentjes. We hadden hem al bij Luca en nu bij Nola halen we hem weer te voorschijn. We zijn echt super blij met deze aankoop die we gedaan hebben. Zo blij dat zelfs opa hem voor Luca heeft gehaald toen Luca klein was. 

Negativiteit
Helaas is de loopkar, om het maar even makkelijk te houden, veel negatief in de aandacht. Het zou allemaal niet goed zijn. Kinderen die niet kunnen lopen moeten ook niet lopen. Daar zijn ze dan nog niet aan toe. Je zou je kind te veel stimuleren om te lopen dat het kruipen (en misschien wel andere dingen) overslaat. Het zou rond uit slecht zijn voor je kind.

Grotere bewegingsruimte
Je kindje heeft in de loopstoel grotere bewegingsruimte. Een groter bereik ook, er gaat een wereld voor hem open. Zo mooi om te zien. Er gaat ook een wereld voor jou open. Je kindje kan nu bij planten, koffie/thee dat op de tafel staat en ‘loopt’ ook gewoon zomaar ergens heen. Dat vergt even wat opletten natuurlijk. Je wilt niet dat er ongelukken gebeuren. Mijn ervaring is dat dit ook niet zo snel zal gebeuren. Luca was juist gefrustreerd omdat hij niet kon wat hij wilde. In de loopkar kon hij zijn ei kwijt en had hij het super naar zijn zin. Lekker overal heen scheuren en schik hebben.

Tips
Wil je een loopstoeltje gebruiken? Heel goed, je kindje zal het vast leuk vinden. En om alle tegenstanders meteen even de mond te snoeren. Ik heb hier over overleg gehad met een kinderorthopeed (ja, zo’n arts die er voor geleerd heeft en er meer verstand van heeft dan jij en ik samen). Hij vind het gebruik van een loopstoel niet verkeerd en raad het niet af. Wel gaf hij een aantal tips die ik zal delen.

  • Zet je kindje alleen in de loopstoel als hij met platte voetjes bij de grond kan. 
  • Zet je kindje nooit te lang in de loopstoel zitten.
  • Blijf altijd bij je kindje in de buurt en zorg dat je hem kan zien.
  • Zorg dat alles waar je kindje nu bij kan op veilige afstand staat.
  • Zorg voor goede, kindvriendelijke, kastafsluitingen, puntbedekkers en stopcontact dopjes.
  • Geniet van je kindje die de wereld weer een stukje meer gaat ontdekken!
Hebben jullie een loopkar voor je kindje gehad?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: