Tijdens een zwangerschap komen er een heleboel eerste keren langs: het eerste vermoeden dat er iets in je buik zou kunnen groeien; de eerste keer overgeven (joepie!); de eerste afspraak bij de verloskundigen en dan de eerste blik op je kindje via de echo; de eerste keer dat je het aan iemand anders verteld; de eerste keer dat je het hartje hoort; de eerste keer dat je hem of haar voelt bewegen; en zo maar door. Heel veel eerste keren.

Laatst had Dennis een eerste keer. De eerste keer dat hij ons kindje kon voelen schoppen. Oké, ik had het even flink zitten porren, zodat het terug zou schoppen. Dennis deed heel zacht porren, dat werkte dus niet ;), maar nu voor het eerst kon Dennis het voelen bewegen. Heel zacht, maar het was er. Daarnaast was het voor hem ook de eerste keer dat we naar de Babydump gingen. 

Voor mij niet, ik was al een keer geweest met Minke. Ik was toen pas tien weken zwanger, dus concrete plannen had ik nog niet. Ik moet zeggen dat het nogal overweldigend was, al die producten waarvan je duidelijk alles moest hebben. Samen met Minke hadden we bij de kinderwagens gekeken. Ik zag er toen één die ik leuk vond. Minke vond hem helemaal niks. Hij was van het merk Egg en het leek ook een beetje op een ei. Ik vond het humor: het is toch grappig om je kindje in een ei-wandelwagen te vervoeren? En ik vond hem er echt leuk uit zien.

Ik werd natuurlijk wel meteen op mijn vingers getikt door de verkoper. Het doet er blijkbaar niet toe hoe ie er uit ziet, maar hoe hij is om mee rond te wandelen. Duh… maar hoe maak je anders de eerste keus om er één te proberen? Maar goed, ik wilde nog niet proberen, want Dennis was er niet en we moeten het toch samen doen. Ik zei ook tegen de verkoper dat we nog erg vroeg waren, ik ben pas in november uitgerekend. De verkoper antwoordde dat dat nog niks was: de eerste januari-baby’s waren er al geweest (hoe kan dat? Ik was pas tien weken zwanger, hoe lang waren die dames dan zwanger? Vier weken?).
In elk geval moest ik daarna snel naar huis, want ik moest eten en ik was de sultana’s vergeten.
Deze week is Dennis voor het eerst bij de babydump geweest. Godzijdank hoeven we geen kinderwagen meer uit te kiezen: we kunnen er één tweedehands krijgen. Ik liep met Dennis langs de kinderwagens en raad eens welke kinderwagen hij eruit pikte? De ei-kinderwagen! Het eerste wat hij zei: het is toch grappig om je kind in een ei rond te rijden?!
Ja, het is weer bewezen: wij hebben (gelukkig) dezelfde humor…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: