Elk jaar lijken de oliebollen vroeger te komen. Gelijk met de pepernoten konden we genieten van de oliebollen. Hoewel het dit jaar nog lang warm en hij dus geregeld ook dicht was, kon je al vanaf oktober oliebollen halen. Ik ben er wel een beetje klaar me dus ging opzoek naar andere hapjes die je kunt maken (en eten) op oudjaarsavond.

Bladerdeeg hapjes

Ik vind bladerdeeg hapjes erg lekker. Met knakworst of met appel. Maar er zijn nog veel meer varianten te bedenken natuurlijk. Je kunt bijvoorbeeld kaashapjes maken. Ik denk dat Luca dat wel erg lekker zou vinden. Of kies iets lekkers uit deze verschillende bladerdeeghapjes. Ik heb ook eens verschillende hapjes gemaakt voor het kerstdiner van school. Dat kan natuurlijk ook prima met oud & nieuw met andere vormen.

Warme hapjes

Koude hapjes zijn natuurlijk lekker, maar wanneer je om 12 uur even naar buiten bent geweest is het ook lekker om wat warms te kunnen eten. Nu kun je gewoon kiezen voor bittergarnituur. Of je maakt deze gehaktballetjes. Wil je eens iets anders maak gehaktballetjes dan eens met kipgehakt. Dat heb ik zelf nog nooit geprobeerd, maar ik denk zeker wel de moeite waard.

Zoete broodjes of toch gezond?

Zelf eet ik graag een muffin, (cup)cake of taart. Dat hoeft niet altijd heel ongezond te zijn. Zoeten met honing en banaan werkt ook prima namelijk. Of maakt eens muffins met spinazie en yoghurt. Bananenbrood is natuurlijk ook erg lekker en er is ook een variant met courgette.

Al met al zijn er meer dan genoeg alternatieven voor de oliebol. Wat ik vooral belangrijk vind is dat het voor ons als volwassene maar ook zeker voor de kinderen gezellig en leuk is. Hier vind je nog wat tips voor een kidsproof nieuwjaarsborrel.

Wat is jou favoriete hapje op oudjaarsavond?

Geen oliebollen met oudjaarsavond dit jaar. Dit zijn alternatieve hapjes die ook erg lekker zijn.

Stockphoto by Shutterstock door Dusan Petkovic.

 

1 thought on “Andere hapjes dan oliebollen op oudjaarsavond?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: