Een tijdje terug hoorde ik van mijn schoonvader dat de Ark van Noach in Wageningen zou liggen. Of we daar heen zouden willen. Ja, natuurlijk willen we daar heen. Ik twijfelde nog even of het voor de kinderen leuk zou zijn. Maar bedacht me ook, we voeden ze christelijk op. Ze zijn dus bekend met verhalen én de Ark van Noach is wel een heel leuk verhaal. Om dat in het echt te zien (oké, niet helemaal want het is natuurlijk nagebouwd en maar de helft van hoe groot de Ark in het echt was) is natuurlijk heel gaaf. Dus daar gingen we, 1 juni was de dag dat we daar heen zijn geweest. Een geweldig begin van de maand.

Hallo Ark van Noach

Volgens mij heeft de boot 2 namen; de Ark van Noach en de verhalenark. En beide kloppen ook wel. Want het is de nagebouwde (en wat kleinere) Ark uit het verhaal van Noach, maar er staan heel veel verschillende verhalen afgebeeld in de boot. Van Adam en Eva, naar Salomo en door naar Jezus en het theater met een filmpje van de ark van Stekeltje (ken jij het nog van vroeger?). Ik vond de opgang een beetje teleurstellend. Wat verscholen beneden in de haven lag de enorme ark. Maar eenmaal binnen weet je niet goed waar te kijken en te beginnen. Het is prachtig! Gelukkig helpen ze je daar perfect mee en laten zien waar je kunt starten (handig ook voor de speurtocht).

De speurtocht op het schip

De speurtocht kan beginnen!

Je kunt schommelen op de Ark van Noach

Luca zit lekker op de schommel aan boord.

Er zijn ook echte dieren in de ark, zoals dit konijn

Het konijn mocht ook mee. Wel steeds maar 1 te zien, maar er zijn er toch van alle dieren 2 mama?

Gezinskorting

Normaal is een uitje met het gezin erg prijzig. Nu wil ik niet zeggen dat het goedkoop is om naar deze Ark te gaan, maar ze hebben wel gezinskorting. Voor 2 volwassenen en 2 kinderen betaal je 40 euro. Er is een speurtocht voor kinderen, daarvan krijg je een boekje mee. Daarin zit ook een plattegrond van de boot. Handig om te kijken waar je heen wilt, maar ook om de wc weer even op te zoeken. Je start helemaal boven in de boot. Er zijn schommels aanwezig, knuffeldieren en opgezette giraffen. De kinderen weten niet hoe ze het hebben. Vooral het hele grote konijn krijgt aandacht.

De giraffen op de Ark van Noach

Een opgezette giraffe, hier dan wel weer 2 stuks.

Nola vind al die knuffels geweldig op de Ark

Nola vind het heerlijk knuffelen met alle dieren op de ark.

Volg de route in de boot

De route die je moet volgen is vrij duidelijk. Het schip is enorm, maar wel op een stalen frame gebouwd. Je voelt in ieder geval niet dat je op een schip zit. Dat maakt het bewegen op de ark prettig. Je kunt er prima zitten voor een hapje en een drankje. We konden overal goed kijken, we waren er iets voor 10 uur. Om 10 uur gaat het open en er was buiten ons verder niemand. Normaal vind ik dat niet echt fijn, maar nu was het heerlijk. De kinderen konden even hun gang gaan. Wij konden genieten van al het moois. En de vragen werden gelezen én gemaakt. Want aan het eind van de speurtocht wacht een verrassing.

Baby mozes is ook in de Ark te zien

Wil je zelf graag op reis? Hier vind je een aantal toffe reisbestemmingen met kinderen

Interactief en grapjes op de boot

Overal op de ark vind je fotolijstjes met tekst. Veelal gaat het over het verhaal dat uitgebeeld wordt. Soms staat er een grapje op. Bijvoorbeeld waar je je spullen van het restaurant neer kunt zetten. Daar staat dat Martha het wel op ruimt. De kinderen kennen het liedje van Martha dus dat is extra leuk. Ook kun je verschillende weetjes vinden in de ark. We leerden dat Salomo de tempel bouwde én dat hij 1000 vrouwen had. De kinderen leerden dat niet alle verhalen leuk zijn uit de bijbel, voelden hoe sterk Simson moest zijn geweest én mochten een steen tegen het hoofd van Goliath ‘gooien’.

Jij bent een koningskind!

We zijn allemaal koningskinderen!

Nola trekt aan een touw

Nola trekt aan een touw om Goliath een steen tegen zijn hoofd te gooien.

Vragen voordat je gaat.

Toen we er heen gingen wisten we niet goed wat we konden verwachten. Is het makkelijk te vinden? Het ligt een beetje verscholen en de opgang is niet helemaal in stijl van de ark vind ik persoonlijk. Maar het is goed te vinden. En zo’n ark is natuurlijk niet te missen in een haven. Hoe lang ben je bezig? Nou, we waren er om 10 uur en rond kwart voor 12 gingen we weer naar buiten. Ik denk dat wanneer het restaurant open was geweest we zelfs nog wat later zouden zijn. Is het leuk voor de kinderen? Het is geweldig voor de kinderen. Ze mogen ook echt alles ontdekken (maar niet kapot maken natuurlijk), ergens aan zitten is geen probleem. Je mag zelfs knuffelen met de dieren aan boord van het schip. Het is wel duur, is het ook de prijs waard? Wij vinden van wel. We waren met ons gezin en mijn schoonvader. Hij zei het nog heel mooi ‘ik zie het meer als een collecte, de entree’. Het was zo mooi en waardevol om te zien. Te horen hoeveel de kinderen opsteken van wat wij ze willen meegeven. Daar staat geen geldbedrag tegenover eigenlijk.

Op de bankjes in het theater liggen vachten.

In de filmzaal lagen overal van deze kleedjes. Lekker warm!

Koning Salomo

Salomo en het verhaal van de baby waarvan de moeder niet bekend was. Luguber eigenlijk, maar wel een prachtig verhaal over de liefde van een moeder voor haar kind. 

Het was echt heel leuk. De kinderen vond het ook tof en willen zelfs nog een keer terug. Wat de verrassing was die je krijgt na de speurtocht vertellen we lekker niet. Ga de speurtocht zelf maar maken!

Wie is net zo sterk als Simson?

Wie is er net zo sterk als Simson? Je kunt het testen op de ark!

 

Ken jij de Ark van Noach al? Zou je er eens heen willen? Hij zou voor 4 tot 6 weken in Wageningen zijn. Volgens mij ligt hij er nu 2 weken. Je hebt dus nog even de kans hem hier te zien. Daarna ‘vaart’ hij weer verder naar een andere plek.

De Ark van Noach pinterest De Ark van Noach instagram

Let op! Foto’s die je daar maakt zijn voor privé gebruik. Ik heb toestemming gevraagd om deze foto’s te mogen plaatsen. Ik zou ze allemaal wel willen delen. Nu ik het zo terug zie wil ik gewoon zelf nog een keer. En dat heb ik echt niet zo vaak. Maar er is zo veel te zien, te doen en te lezen. Zo veel te leren ook over mijn geloof en de verhalen. Het is echt heel erg leuk en tof.

3 thoughts on “Ark van Noach of de verhalenark, de moeite waard?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: