Je herkent het vast wel, de kinderen zijn moe en baldadig. Je wilt eigenlijk nog een stukje uit de bijbel lezen met ze, maar er is gewoon geen aandacht voor. Zo jammer, want de verhalen zijn prachtig. En ook de vele kinderbijbels. Ik heb er een tijdje tegenaan gelopen, maar heb nu een geweldige oplossing gevonden. We lezen met de kinderen op bed, voordat de jongste gaat slapen, uit de bijbel voor elke dag. En ja die gebruiken we nu een maand elke dag (behalve als ze zijn logeren). Dit is wat wij van deze nieuwe kinderbijbel vinden.

Nog een kinderbijbel met vragen?

Ja er zijn inmiddels een aantal kinderbijbels met een verhaal en daarna een of meerdere vragen. Dit kan prima naast elkaar bestaan denk ik. De bijbels die wij hebben verschillen zo en zelfs de vragen zijn anders. In deze bijbel staat een kort stukje van het verhaal, daarna een vraag en daarna een kort gebed. Super tof, want zo leren je kinderen direct bidden. Dat bleek ik toch een dingetje te vinden, dat leren bidden aan mijn kinderen. Dit is dus een mooie opstap voor ons.

Voorkant voor de bijbel voor elke dag

Hoe ziet de bijbel eruit?

Overzichtelijk, dat is het eerste wat er in mij op komt. De verhalen zijn uitgesmeerd over meerdere dagen. Soms wordt het wat langdradig, zoals bij de schepping. De gebeden leken bijvoorbeeld ook veel op elkaar. Dat vonden de kinderen na bijna een week wat minder. Maar het is duidelijk, bovenaan staat het hoofdthema in een kleur. En die wisselen mooi af. Juist doordat ze me kleuren werken is het voor jonge kinderen ook duidelijk dat er een ander verhaal aan komt. Het is ook een dikke bijbel, waarin veel verhalen worden behandeld. De verhalen zijn kort, daardoor heel fijn om voor het slapen gaan te lezen.

Wanneer gebruiken wij deze bijbel om uit te lezen?

Wij sluiten de dag altijd af met de kinderen op ons bed. Nola gaat altijd rond 7 uur naar bed, dus iets voor 7 gaan alle apparaten even uit. De tablets uit, tv uit en we gaan even bijbellezen. Het verhaal gaat verder waar het de vorige dat gestopt is. Erg leuk voor Luca, want die gaat zo de verhaallijnen zien. We lezen het stukje en ik stel de vraag die er bij staat. De ene avond mag Luca als eerste antwoord geven, de andere avond Nola. Voor Nola zijn de vragen wat lastig. Of dat komt door enkel haar leeftijd of ook door haar taalontwikkeling dat weet ik niet. Maar ze is er mee bezig, ze geeft antwoorden (die soms helemaal niet kloppen met de vraag, maar dat geeft niet) en er komt echt wat verdieping. Daarna het gebed, wat ik soms nog wel eens wat uitbreid met eigen woorden. Luca heeft het direct door. Na het gebed hoor ik dan ‘dat staat er echt niet!’. Ach, je wil ook wel eens wat extra’s zeggen als ouder.

We lezen graag uit deze bijbel, de verhalen van David hebben we nog niet gehad, maar ik ben wel nieuwsgierig.

Wat vinden we van deze bijbel?

De kinderen vragen zelf of we uit de bijbel gaan lezen. Pas vroeg Luca zelfs of we niet nog een verhaal konden lezen, want hij wilde graag weten hoe het verder zou gaan. Daaruit maak ik op dat ze dit een leuke bijbel vinden. Ik begreep van Luca dat de samenleesbijbel nog wel favoriet is, maar dit is echt een goede voor het slapen gaan. Extra fijn vind ik dat we nu ook met beide kinderen een verhaaltje lezen voor het slapen. Bij Luca schoot dat er nog wel eens in en we hadden ook niet echt een geschikt boek meer. Dus dit is echt top! Ook leuk als cadeautje op de dag dat je kindje gedoopt is bijvoorbeeld. Ik denk dat deze bijbel zeer geschikt is voor kinderen tussen de 4 en 8 jaar.

Lezen jullie elke dag met de kinderen uit een (kinder)bijbel? Wil je zelf ook graag deze kinderbijbel?

Samen lezen is goed voor de ontwikkeling van spraak en taal van je kind. Deze bijbel is daar ook zeker geschikt voor. Samen lezen is goed voor de ontwikkeling van spraak en taal van je kind. Deze bijbel is daar ook zeker geschikt voor.

5 thoughts on “Samen lezen uit de bijbel voor elke dag

  1. Inmiddels hebben wij al vele kinderbijbels en wisselen wij dit af. Dit lijkt mij een fijne bijbel. Zeker ook met de gebeden erbij. Misschien is het voor de oudste wel een opstap naar een dagboekje. Jij is negen en wanneer begin je daar echt mee?

    1. Dat is een lastige idd. Het ligt denk ik ook aan je kind, waar is hij aan toe?
      Misschien samen eens een rondje door de christelijke boekenwinkel doen en kijken wat hem aanspreekt?
      Ook voor jongens is er veel moois te vinden. De bijbel voor jongens bijvoorbeeld. Maar vast ook in een dagboekvorm.

  2. Wij hebben in de loop der jaren ook heel veel kinderbijbel gelezen. Momenteel zoekende naar iets anders. Ik ga deze in mijn achterhoofd houden. Bedankt!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: