‘Mama heb jij een baby in je buik?’ Als je zwanger bent en je hebt al een kindje is dat natuurlijk het meest mooie wat hij/zij kan vragen. En dan zo’n vertedert handje op je mooie ronde buik. Je eerstgeborene die al helemaal verliefd is op het kindje dat nog in jou groeit. Een band voor het leven tussen jou kinderen. Wat wens je je nog meer? Behalve als je kind dat zegt en je helemaal niet zwanger bent. Dan wordt het toch wat awkward.

Kinderen kunnen dingen aanvoelen.

Net als dieren kunnen kinderen veel dingen, onbewust, aanvoelen. Zo kunnen zij ook aanvoelen dat je zwanger bent terwijl je dit zelf helemaal nog niet weet. Ik kan je toch met aardige zekerheid vertellen dat ik niet zwanger ben. Helemaal 100% zeker ben je natuurlijk nooit, maar met de pil is die kans zeer klein te noemen. Dus toen Luca samen met wat klasgenootjes bleef vragen of ik een baby in mijn buik had werd het toch wat gênant.

Nee, dat zijn de ijsjes jongens geen baby

Na een aantal keer aangeven dat er echt geen baby in mijn buik zat gaf ik maar aan dat het ijsjes waren. Die hadden we met het warme weer toch wel gegeten dus dat zou Luca vast snappen. Maar nee, toen kwam babypop eraan en werd zonder pardon onder mijn jurk gestopt. ‘Nu heb je wel een baby in je buik mama!’ was het antwoord van mijn kleuter. En ja, in hun belevingswereld werkt dat dus zo.

Lees ook Hoera zwanger.

Maar die vraag komt natuurlijk ergens vandaan

Kinderen hebben nog niet altijd het benul van dik, dun en alles wat daar tussen zit. Ze hebben er geen idee van dat je mensen kunt kwetsen door zoiets te zeggen. Ook als ze er helemaal niets mee bedoelen en gewoon nieuwsgierig zijn. Dus ik heb de kans gepakt dit uit te leggen aan mijn kleuter later. Mama heeft geen baby in haar buik, mama houdt wel van lekker eten. En als je meer eet dan je nodig hebt en te veel suiker dan wordt je wat dikker.

Lees ook de big announcement

Wat kun je er aan doen?

Direct ook de kans gepakt om uit te leggen hoe je dat kunt voorkomen. Als je gezond eet, je fruit en groente, en je blijft bewegen dan is er niets aan de hand. Tuurlijk kun je aanleg hebben om sneller vet op te slaan dan een ander. Als ik kijk naar een stuk taart zit het er al aan bij mij. Maar je hebt het ook voor een deel zelf in de hand. En daar hebben we het stukje lekker eten. Wat niet werkt met afvallen. Maar mijn zoon weet nu wel hoe het komt dat je dik wordt, wat je kunt doen om dat te voorkomen en dat niet alle mensen die wat dikker zijn zwanger zijn.

Wat je op een zonnige dag allemaal wel niet kan leren.

Uitgelichte foto van Juliette fotografie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: