Geloofsopvoeding bij jonge kinderen kan best lastig zijn. Wanneer begin je daarmee? Natuurlijk zijn daar de meningen over verdeeld. Toch denk ik dat wanneer je vroeg met geloofsopvoeding begint dat later zijn vruchten zal geven. Als je kind(eren) al jong vertrouwd raken met het geloof en dit bij jou terug zien zal het voor hun ook normaal zijn. Het boek mosterdzaadjes geeft je hier handvatten voor. 

Wanneer begin je met geloofsopvoeding

Persoonlijk ben ik wat later begonnen met de geloofsopvoeding bij Luca. Toen hij zo rond de 3 jaar was ben ik thuis dingen gaan doen. Daarvoor gingen we wel elke week naar de kerk en leerde hij daar van alles. In het boek mosterdzaadjes wordt aangegeven dat je al kunt beginnen als je kindje nog in je buik zit. Dat komt omdat je kindje je al kan horen als het nog in je buik zit. Hoe jonger je begint hoe makkelijker het is om tradities te laten ontstaan. Het boek richt zich op de geloofsopvoeding van kinderen van 0-5 jaar.

mosterdzaadjes inhoudt

Ben je dan te laat als je kinderen al ouder zijn?

Ik denk niet dat je te laat bent. Kun je ooit te laat zijn met het doorgeven van het goede nieuws? Nee, maar het zal wellicht wat meer moeite kosten om iets een vast patroon te laten worden. Daarom is het makkelijker om te beginnen bij jonge kinderen. Lees uit de bijbel na het eten, bid bij het eten en voor het slapen gaan. Zelf merk ik dat het met Luca al lastiger is iets nieuws te introduceren als bij Nola. En dat verschil is maar 2,5 jaar. Luca heeft het gewoon al zo goed door en weet wanneer iets nieuw is.

mosterdzaadjes binnenkant van het boek

Een hoop tekst in mosterdzaadjes, maar hoe pas ik dat toe?

Wees gerust, het is niet een hoop tekst zonder praktische tips. Naast alle uitleg (er wordt gesproken over doelgerichte en spontane geloofsopvoeding) staan er leuke stukjes bij uit de praktijk en er zijn 12 gezinsmomenten uitgewerkt. Deze kun je geheel overnemen, maar ook aanpassen naar hoe jij het wilt uitvoeren. Daarbij, je moet niets en alles mag. Dat je bezig bent  met het doorgeven van je geloof is al fantastisch. Dan hoef je echt niet alle tips die je kunt vinden toe te passen. Kies uit wat bij jou en je gezin past. Beter een kleine verandering doorvoeren met groots effect, dan veel willen invoeren en alleen maar weerstand ervaren. Dat is voor niemand leuk.

mosterdzaadjes doelgerichte geloofsopvoeding

Heb je (jonge) kinderen en wil je graag handvatten om geloofsopvoeding vorm te geven dan is dit boek heel leuk. Eerst wat uitleg, daarna doelgericht hoe je gezinsmomenten vorm kunt geven en portretten en leestips voor wat extra verduidelijking. Het boek is ook niet te dik, persoonlijk vind ik dat fijn. Het leest makkelijk weg en je hebt het daardoor ook best snel uit. Wil je ook dit boek bestellen. Dat kan via deze link voor 9,95 euro of ga naar je christelijke boekhandel.

Dit boek heb ik gekregen van de uitgeverij. Dat beïnvloed mijn mening niet. Er staat ook een affiliate link in vermeld. Dat kost jou niets extra’s en je helpt mij ermee.

mosterdzaadjes boek over geloofsopvoeding bij kinderen van 0-5 jaar. Informatie en praktische tips over het houden van gezinsmomenten

1 thought on “Mosterdzaadjes voor geloofsopvoeding – recensie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: