Het is een traditie geworden. Samen met mijn moeder en als het lukt mijn zusje winkelen. We doen dat twee keer per jaar en kopen dan de spullen die we nodig hebben voor winter/zomer kleding. Voor de kinderen koop ik tussendoor ook nog wel eens wat als ze ergens uitgegroeid zijn. Maar het meeste wordt dan gekocht. Heerlijk even shoppen zonder kinderen. Maar wanneer neem je je kind nou mee om zelf kleding uit te zoeken?

Een hele eigen mening qua kleding

Ons meisje meisje heeft wel een hele eigen mening over wat ze wel en niet aan wil trekken qua kleding. Je zou bijna zeggen, neem haar maar mee als je kleding gaat halen! Het kan namelijk maar zo dat wat jij uitzoekt zij dus echt verschrikkelijk vind. En dan blijf je dat horen (been there, done that! Met een jas ook nog dus dat horen we met regelmaat). Luca begint ook steeds meer een eigen smaak te krijgen. Wat ik denk dat hij leuk vind, blijkt niet altijd meer in de smaak te vallen.

Bekijk mijn action shoplog.

Vanaf welke leeftijd neem je je kind mee winkelen?

Nola wordt eind van het jaar 3, dat vind ik persoonlijk echt nog te jong om mee te nemen winkelen zoals wij dat doen. Dan zal ik met haar zelf moeten gaan en dan moeten kijken. Luca is nu bijna 5. Aangezien zijn smaak zo verander en kleding soms heel vreemd zit ondanks de ‘juiste’ maat (Die dan dus niet juist blijkt) is het toch handiger om hem mee te nemen. Als we gaan winkelen voor de winterkleding zal ik dat ook zeker voorstellen.

Lees ook over een eerdere shopsessie.

Voordelen als kinderen mee gaan winkelen

  • Als eerst is het natuurlijk erg gezellig om samen kleding voor hun uit te zoeken.
  • Ze kunnen het direct passen dus je weet of kleding goed zit. Geen miskopen meer.
  • Een andere reden van miskoop, ze vinden je kleding niet leuk. Ook geen last meer van, omdat ze het zelf uitzoeken.
  • Kinderen zijn het wel sneller zat dus je neemt automatisch minder mee (minder tijd om te winkelen en dus om te kopen).

Wat nam ik deze keer mee?

Afgelopen keer waren de kinderen niet mee winkelen. Volgens mij heb ik wel de juiste kleding mee genomen. Behalve de broekjes van de primark voor Nola. Zaten deze in andere maten perfect bij haar, is hij in deze maat echt veel en veel te wijd. Of de broekjes zijn aangepast of Nola is smal geworden. Ook het korte broekje van mini mouse zit veel te wijd. Ach, ik haal ze wat in en dan past het wel. Maar die had ik dus niet meegenomen als ze mee was geweest.

Luca

winkelen shirts Luca

Shirts voor Luca. De witte komt van de zeeman en is voor school. Hij koste 2,49 euro. De andere twee shirts komen van de C&A. Daar haal ik veel kleding voor hem. Niet te duur en goede kwaliteit. Deze shirts waren beide 2,90 euro. winkelen hemdjes Luca

Deze hemdjes komen ook van de C&A. Het hemdje met de streepjes en dinosaurus is een 2-pack de andere twee zijn gewoon los te koop. Alle hemdjes kosten 6,90 euro.winkelen close-up hemdjes Luca

Een close-up van de hemdjes van Luca

Nolawinkelen mini Mouse Nola

Volgens mij is het wel duidelijk wie Nola erg leuk vind. Het is mini mouse voor en na. Die ze trouwens meestal gewoon mickey muis noemt. De jurkjes is een 2-pack van C&A en kosten 14,90 euro. Het setje met korte broek komt van de primark en is 7 euro.winkelen broeken en shirt Nola

Dit komt ook allemaal van de primark. De broekjes zijn dus erg wijd. Ze waren 3,50 en 2 euro. Beetje apart eigenlijk, maar ik kom er net achter nu ik dit typ. Of ik plak een verkeerde prijs bij deze broek. Zo lastig te zien op de bon. Het shirt is 1,80 euro.winkelen close-up Nola shirt

Leuk shirt met vlinders vonden wij.
winkelen ondergoed en sokken Nola

Ik kocht voor Nola ook sokken en ondergoed bij de primark. De prijzen varieren van  2,50 euro voor de mini mouse sokken links, 4 euro van de hemden, 6 euro voor de 10 onderbroeken (tip neem een maatje groter. Er zit weinig rek ik kwam ik achter dus over een luier is het wat lastiger), 3 euro voor de sokken rechts en 5 euro voor de mini mouse onderbroeken.

Minkewinkelen basics Minke

Voor mezelf nam ik bij de primark een hoodie mee voor 8 euro en sokken voor 3 euro. De broek komt van de H&M en was 15 euro. De sportbh komt van de Hema. Daar was een actie 2+1 gratis. Ik deed samen met mijn zusje en betaalde toen 6 euro.winkelen shirts Minke

Deze shirts komen uit de outlet van H&M. De top kost 4,50 euro. De shirts zaten samen in een 2-pack en waren 8,99 euro.

Markwinkelen shirts Mark

Deze shirts nam ik voor Mark mee. Alle shirts kosten 3 euro bij de Primark.

Dat was het weer voor deze keer. We zijn goed geslaagd denk ik. Vanaf welke leeftijd nam/neem jij je kind(eren) mee winkelen voor kleding?

winkelen wanneer gaat je kind mee? Al jong of ouder. Ik vertel wat wij doen met onze kinderen en laat je zien wat ik afgelopen week kocht voor de zomer.

5 thoughts on “Wanneer gaat je kind zelf mee kleding kopen? (+shoplog primark!)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: