Ik weet nog dat Nola zo rond de 2 jaar was toen de babybijbel uit kwam. Ik twijfelde enorm, want een baby was ze natuurlijk niet meer. Uiteindelijk vond ik deze Bijbel bij de bibliotheek en leende hem. Wat een geweldige Bijbel voor kinderen! Ik besloot hem toch te halen (en deed dat bij Hardeman in Ede). Nog altijd blij met deze aankoop. En sinds kort is er zelfs een deel 2 van deze babybijbel. Nog meer leesplezier voor de allerkleinste (en mama of papa!).

Wat is de babybijbel en wat maakt hem bijzonder?

Er zijn veel verschillende Bijbels en zo mogelijk nog meer verschillende kinderbijbels. In 2018 kwam ik in aanraking met de babybijbel. Wat maakt deze Bijbel zo bijzonder? Het is een kartonnen boek, best groot formaat en kleurgebruik is nihil. Op een aantal accentkleuren na is de Bijbel in zwart/wit uitgevoerd. Dit is speciaal voor baby’s en jonge kinderen die dat het beste kunnen onderscheiden. Na elk verhaal is een liedje dat je kunt zingen op een melodie van een bekend kinderliedje. Zingen met kinderen is niet alleen goed om dingen te onthouden, maar ook voor de spraakontwikkeling. Net als voorlezen. Echt heel leuk om dat zo te kunnen combineren.

Babybijbel deel 2

Er is een nieuwe babybijbel deel 2!

Dit jaar is er een babybijbel deel 2 uitgegeven door het Nederlands Bijbelgenootschap. Zo tof dat er nu een vervolg is. Dat betekend namelijk meer verhalen om te vertellen en meer liedjes om te zingen. Vind mama natuurlijk ook wel leuk, niet steeds dezelfde verhalen voorlezen. De uitvoering lijkt verder weer op het eerste boek. Zwart/wit tekeningen met een enkele accentkleur. Daarbij weer een liedje als afsluiting van het verhaal op de melodie van een bekend kinderliedje. Een schot in de roos als je het mij vraagt.

Jesaja

Verhalen in de babybijbel deel 2

In de babybijbel deel 2 kun je de volgende verhalen lezen.

  • Noach en de boot
  • God roept Mozes
  • Jesaja droomt van vrede
  • Jezus wordt gedoopt
  • Jezus op de berg
  • Jezus maakt een man beter
  • Wij horen bij elkaar

Een 7 tal mooie verhalen. Verhalen die niet altijd direct in de kinderbijbels staan, maar wel heel fijn zijn om aan je kinderen te vertellen. Voor mij echt een plus punt. Ik zou hem bijna gewoon halen, alleen om deze verhalen in kindertaal aan mijn kinderen uit te kunnen leggen.

Mozes in babybijbel deel 2

Is de babybijbel deel 2 een aanrader

Ik zou hier natuurlijk graag een betoog houden waarom ik vind dat de babybijbel deel 2 een aanrader is. Nu heb ik deze babybijbel zelf niet. Deel 1 hebben we wel, maar in samenwerking met boekhandel Hardeman in Ede mocht ik foto’s maken van de babybijbel deel 2. Wat ik daar gezien heb én mijn ervaring met deel 1 is het wel echt een aanrader. Voor kinderen van 0 tot 4 jaar erg leuk om te lezen en zingen. Wij hebben uit deel 1 zelfs een liedje tot slaapliedje gemaakt voor de kinderen (in plaats van ‘ik ga slapen ik ben moe’). Het is dat mijn kinderen nu echt te oud worden voor deze Bijbel en andere kinderbijbels van hen de voorkeur krijgen. Maar dit is een heel tof kraamcadeau of cadeau bij de doop.

Verschillende boeken in de lijn van babybijbel deel 2

In de lijn van de babybijbel zijn er ook nog een aantal andere boeken verschenen.
Naast deze boeken ook nog het zoekboek Neushoorn en Narwal

Boekhandel Hardeman in Ede

Mocht je nu denken Hardeman? Ja, de christelijke boekenwinkel hier in Ede. Ze hebben een prachtig pand, met geweldige speelplek voor kinderen (met een enorme ark van Noach van hout!). Ik loop er graag rond om even te kijken wat er allemaal is. Alleen, maar ook met mijn schoonvader. k koop er ook geregeld een boek of cd. Ik weet dat ik vaak een link naar bol plaats op mijn blog en ik vind het ook heel fijn als je via die link koopt. Via die link krijg ik commissie (daar merk jij niets van, maar je helpt mij er wel mee). Maar het is ook fijn om de lokale winkelier te steunen. En dat doe ik graag bij deze winkel die ook een webshop heeft. Dus mocht je niet uit Ede komen dan kun je toch een kijkje nemen.

Ben je opzoek naar iets anders? Mail ze eens, ze denken graag mee. Zo hebben ze voor mij eens een spelletje van smart games besteld voor Luca omdat ze deze niet standaard in de winkel hadden. Top service!

babybijbel deel 2 pinterest

Wat vind jij een tof kraam- of doopcadeau? Praat mee onder deze blog of op social media.

2 thoughts on “Babybijbel deel 2 is een geweldig cadeau voor ouders!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: