Bijbel journaling komt ook in Nederland steeds vaker voor. Online zie je de meest mooie creaties voorbij komen. Kijk maar eens op instagram of pinterest. Maar wat nou als je niet zo goed kan tekenen? Kun je dan niet mee doen met deze mooie manier van stille tijd? Natuurlijk wel! Marjolein van Marjoleins Creations heeft daar iets op bedacht. Zij maakt de mooiste printable’s die jij kunt kopen en gebruiken. Voordeel, je kunt ze ook 2, 3, 4 keer of vaker printen. Een aantal afbeeldingen zijn specifiek voor een bepaalde tekst, andere kun je ook heel goed op andere plekken gebruiken. Ik maakte voor jullie een voorbeeld met psalm 31. Bijbel journaling met printable’s dus. Kijk je mee?

Bijbeljournaling, wat is dat?

Misschien heb je het al eens gehoord, misschien zelfs al wel gezien en misschien denk je nu waar heb je het over? Ik zal even kort uitleggen wat Bijbel journaling eigenlijk is. Het komt eigenlijk neer op tekenen in je Bijbel. Om het in Jip en Janneke taal te zeggen. Er zijn speciale Bijbels voor met extra ruimte naast de tekst. Er is ook een Bijbel die al tekeningen erin heeft staan. Ook voor kinderen zijn er speciale Bijbels voor Bijbel journaling. Op deze manier geef je creatief extra verdieping aan je geloof. Dit kan overigens ook in een gewone Bijbel, bullet journal of gewoon op papier. Vaak wordt gebruik gemaakt van tekenen, stempelen, handlettering (een beetje mixed media dus).

Positie van de uitgeknipte afbeeldingen bepalen

Moet je dan kunnen tekenen?

Veel vrouwen (ja het zijn nou eenmaal veel vrouwen die dit doen) voelen zich een beetje overweldigd door alle tekeningen die ze online voorbij zien komen. Ook hier geldt, iedereen laat zich van zijn beste kant zien. Dus wanneer je niet helemaal trots en blij bent met je tekening zul je deze minder snel online voorbij zien komen. Daarbij, ik kan niet goed tekenen en handlettering. Toch vind ik het leuk om bezig te zijn met Bijbel journaling. Het gaat niet om het resultaat, maar om het proces er naar toe. Je bent bezig met het woord van God, tijd met Hem & dat is waar het eigenlijk om gaat.

Printable marjoliens creations hart

printable marjoliens creations rust

 

Alternatief; prinatable van marjoleins creations

Maar ik snap dat je het leuk vind als het er wel mooi uit ziet. Gelukkig zijn er alternatieven voor mensen zoals ik. Die niet zo heel creatief zijn van zichzelf. Marjolein van marjoleinscreation maakt prachtige printable’s. Deze kun je kopen voor 0,99 euro en zo vaak printen als je wilt. Ze zijn geïnspireerd op bepaalde teksten, maar sommige onderdelen kun je bij verschillende teksten gebruiken. Hartjes passen natuurlijk bijna overal wel bijvoorbeeld. Kijk eens welke woorden je gebruikt en wie weet kun je daar ook iets van gebruiken bij een andere tekst. Zo kunt je Bijbel journaling met printable’s doen. Ik ben er helemaal blij mee!

Printable marjoleins creation rots

Psalm 31:4 gemaakt

Om te laten zien dat je hier ook echt iets heel tofs mee kunt maken, heb ik er een uitgewerkt en op foto gezet. Psalm 31:4 is het geworden. Deze kost nu 0,75 euro!

Want U bent mijn rots en mijn burcht.
U zal mij leiden omdat U bent wie U bent.

Ik gebruikte daarvoor onderstaande materialen.

Materialen gebruikt bij journaling bijbel

Natuurlijk de printable van Marjoleins creation. Daarnaast een zwarte pen, gelatos van Faber Castell, lijm van de hema, clear stamp die ik via aliexpress kocht en een onderlegger zodat het niet door zou drukken.

En dit is het resultaat geworden.

resultaat bijbel journaling met printable van marjoleins creation

Een mooie pagina vind ik zelf zonder dat ik zelf echt veel heb getekend. Super makkelijk en toch heel erg leuk.

Zoals je hierboven kunt lezen zijn er andere opties zijn zelf heel creatief tekenen. Je kunt ook letterstickers kopen bijvoorbeeld en dan hoef je niet eens te schrijven. Of kijk eens bij mooie stempels (Marjolein heeft daar ook veel tofs van!). Een boek over Bijbel journaling is ook heel fijn, zodat je alle beginselen kunt lezen/zien en oefenen.

Vind jij het fijn om in je Bijbel te tekenen/kleuren/plakken? Waarom wel of juist niet? Praat mee onder deze blog of op social media!

Bijbel journaling met printable's pinterest

De printable’s heb ik gekregen van Marjolein. Dat beïnvloed mijn mening niet. Lees meer over samenwerkingen.

1 thought on “Psalm 31 vers 4: bijbel journaling met printable’s!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: