In Nederland wordt het steeds normaler om als zwangere vrouw een babyshower te krijgen. Tijdens mijn zwangerschap schreef ik dit artikel over inspiratie voor een babyshower. Het leek mij toen echt heel leuk om er zelf ook één te krijgen. Gelukkig voor mij kreeg ik ook een babyshower. Ik heb echt genoten van deze middag en vond het super lief dat mijn zusje dit georganiseerd had. Toen Machteld vertelde dat ze zwanger was zei ik ook direct tegen Dennis dat ik graag een babyshower voor haar wilde organiseren. Dus zo gebeurde het dat ik aan de slag moest.
Waar begin je?
Zelf ben ik begonnen met inspiratie te zoeken op pinterest. We wisten het geslacht van de baby niet dus ik heb het zelf lekker neutraal gelaten. Toen ik een beetje duidelijk had wat ik precies wilde heb ik alles opgeschreven. Niets is zo fijn als alles overzichtelijk te hebben. Hoeveel tijd duurt het? Welke spelletjes gaan we doen? Wat past er bij de zwangere? Vooral dat laatste vond ik erg belangrijk. Het is een feestje voor haar dus dan vind ik dat daar rekening mee gehouden kan worden. 


Uitnodigingen
Wie nodig je dan eigenlijk uit? Ik heb het mezelf hier makkelijk gemaakt en vroeg de vader to be om namen. Want hij staat het dichts bij de zwangere dus weet er hopelijk ook het meeste vanaf. Samen kwamen we tot een lijstje. Van de meeste hadden we een mailadres, de oma’s hadden dat niet. Samen met haar moeder hebben wij de oma’s ook op de hoogte gebracht van dit feestje. Een aantal mensen konden er helaas niet bij zijn, maar het was een gezellige groep en we hebben het heel leuk gehad.

Hapjes en cadeautjes
Er zijn verschillende manieren om dit te organiseren. Je kunt alle hapjes zelf maken. Of je vraagt iedereen iets te maken. Je kunt iedereen een klein cadeautje mee laten nemen voor de moeder en een klein cadeautjes voor het kindje. Je kunt iedereen vrij laten in wat hij of zij mee neemt en voor wie dit is. Ik hou van plannen en vind het fijn om alles te weten. Dus ik heb een lijstje gemaakt met hapjes en drankjes waarvan ik dacht dat Machteld dit lekker zou vinden. Ik heb de gasten gevraagd om allemaal iets te maken en heb zelf de hapjes en drankjes verdeeld. Ook de versiering heb ik meegenomen. 


Voor de cadeautjes heb ik gevraagd of iedereen geld naar mij over wilde maken. Je kunt dan kiezen om een bepaald bedrag te vragen per persoon. Als je een groot cadeau (of meerdere) hebt en je weet precies hoeveel je nodig hebt kunt je dat doen. Ik vond het belangrijk dat iedereen aanwezig kon zijn en niet zou afhaken vanwege een bedrag en heb dit vrij gelaten. Iedereen kon geven waar zij zich prettig bij voelde. Nadat ik al het geld had ontvangen heb ik samen met de papa to be overlegd wat we zouden geven als cadeautjes. Zo kwamen we op een aantal leuke en praktische ideetjes. Iets waar zij echt wat aan zouden hebben.

Volgens mij was het een geslaagde middag en heeft iedereen genoten. Een gezellig samenzijn om de zwangerschap te vieren. Ik vond het leuk om dit eens te organiseren. Wie weet krijg ik deze kans in de toekomst nog eens. Hebben jullie een babyshower gehad? Hebben jullie ook wel eens zelf een babyshower georganiseerd? Hoe hebben jullie dat aangepakt. Ik lees het graag in een reactie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: