Wat houdt mijn jongen toch van chocola. Zeker deze chocolade muffins van Home Made vind hij erg lekker. De vorige keer bakten wij een confettie taart, wil je dat nog eens lezen dan kun je met chocolade. Wij hebben deze keer de muffins met chocolade voor jullie uitgetest en gemaakt. Voldeed het aan onze verwachtingen? Was het makkelijke te doen voor Luca? We vertellen het jullie vandaag.

Complete mix ook echt compleet?

Ook deze mix is weer helemaal compleet. Inclusief vormpjes voor je muffins. Super fijn. Luca kon weer heerlijk zelf aan de slag. Het water mat ik af voor hem en hij deed alles in de kom om het daarna zelf te mixen. Wat ik ook fijn vind is dat dit dus echt compleet is. Buiten de mixer, kom en oven heb je zelf niets nodig. Helaas zit er nog wel eens een gat in de verpakking. Luca wil voordat de zak met mix open is nog wel eens schudden met de verpakking. Dan verlies je dus wat mix. Geen probleem verder, maar wel iets om op te letten. De chocola doen wij er ook gewoon met de mixer door heen. Werkt prima.

muffins mixen

De mix van de muffins in de bakjes doen

Een mix in een grote vorm gieten is nog wel makkelijk. De mix in de muffinvormpjes doen blijkt toch wat lastiger. Het is een wat secuurder werkje en daar houdt Luca niet direct van. Maar samen komen we er wel. Luca doet de mix op een lepel en houdt hem boven een vormpje. Ik heb een andere lepel vast en haal daarmee de mix van de lepel af. Zo vullen we samen alle vormpjes die er zijn.

muffins voor de oven

Smaakt hij goed?

Wij vonden het heerlijk. Voor de verjaardag van Nola hebben we deze gebruikt voor bezoek dat op een andere dag kwam. Een leuke activiteit met Luca terwijl Nola sliep, bezoek had ook wat lekkers en we hoefden niet direct een hele taart te halen. Het is wel goed om ze snel op te eten. Ze worden redelijk snel wat oud en zijn na een dag of 2 niet heel lekker meer. Maar daarvoor zijn ze heerlijk.

muffins na de oven

Ook Luca vond de cakejes erg lekker en wilde ze nog een aantal keer maken. Voor de volgende keer gaan we aan de slag met een leuk taart van homemade. Ik ben benieuwd hoe dat gaat en wat Luca er van vind. Nog even een side note. Wij letten niet zo heel erg op suiker e.d. Maar in deze mixen zit vrij veel suiker (het eerste ingrediënt bij de mix en bij de chocolade stukjes) dus mocht je daar wel op letten is dit zeker geen aanrader. Maar misschien heb je wel een leuk alternatief voor ons? Laat het dan vooral weten in een reactie. muffins ingrediënten

liefs Minke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: