Op zondagavond zit half Nederland voor de buis gekluisterd en kijkt naar NPO1. Heel Holland Bakt is weer begonnen. En eerlijk, ik hou ook van bakken. Wat lekkers maken samen met de kinderen of alleen. Een hele fijne tijdsbesteding. Toen ik het boek Bakken met de Bijbel zag sprak me dan dan ook direct aan. Een bakbijbel noemde ik het al voor mezelf. Al wist ik in het begin niet precies wat ik er van kon verwachten, ik had natuurlijk wel mijn vermoedens. Of die ook klopten en wat ik van dit boek vind kun je hieronder lezen.

Mijn eerste gedachte over de bakbijbel

Een boek over bakken met de Bijbel, hoe gaaf is dat! Het lijkt me heel leuk om meer te leren over de lekkere dingen die men toen at. Hoe leuk is het om dat dan samen met je kind te kunnen maken. Want met een kind op de voorkant, kan het niet missen dat je kind gezellig met je mee kan doen. Zo kan ik hem direct wat leren over de Bijbel. Een win-win situatie dus. Ik ben zeer positief erover.

Wat het werkelijk was

Een boek meer heerlijke recepten. Makkelijke en iets moeilijkere gerechten die je samen met je kind kunt klaar maken. Bijbelverhalen in de vertelvorm die je kunt voorlezen, vragen om samen over door te praten tijdens het bakken. Beloften van God die je zo nog makkelijker en beter kunt onthouden. Bakken met een christelijke achtergrond. Geen recepten uit de Bijbel, wel recepten bij de Bijbel.

Het was dus niet helemaal wat ik had bedacht. Is dat erg of jammer? Nee, want eigenlijk is dit nog veel leuker. Ik zie het al helemaal voor me. Zondagmiddag na de lunch lezen we samen uit deze bakbijbel. We zien een recept wat er bij hoor (de ingrediënten heb ik stiekem al in huis gehaald), gaan kijken of we dit kunnen bakken en gaan aan de slag. We kunnen door praten over wat we hebben gelezen en we kunnen aan het einde iets lekkers eten wat we zelf gemaakt hebben. Als je dit samen met je kind gaat doen is hij zeker vanaf een jaar of 4 á 5 geschikt. Hoe ouder ze zijn hoe meer ze zelf kunnen. Het verhaal kun je ook opzoeken in hun eigen bijbel mocht dit toch net te lang zijn (bij 4 jarige zal dit waarschijnlijk het geval zijn, maar dat ligt ook echt aan je kind).

Recept bij God geeft zijn volk een thuis

Vormgeving

Ik vind de vormgeving super leuk en vrolijk. Er staat een christelijke tekst op, maar het is niet overwegend christelijk. Zelf zou ik hem bijvoorbeeld ook aan stellen geven die niet heel kerk/bijbel vast zijn maar wel een gelovige achtergrond hebben van vroeger uit. De recepten en het verhaal staat op een multomapblaadje. Erg leuk. Er is een duidelijke plek voor de ingrediënten en ook de plaatjes bij de bereidingswijze zijn erg leuk. Fijn dat er ook een foto staat. Zo kun je toch iets beter zien hoe het er uit zou moeten zien. Mocht er iets voorkomen in het recept dat niet direct geschikt is voor kinderen dan wordt dit aangegeven d.m.v. een driehoek met uitroepteken. Fijn, want dan valt dit direct op voor jou als ouder.

Plus en minpunten

Om het even overzichtelijk te houden zal ik hier even de plus- en minpunten voor mij neerzetten over deze bakbijbel.

+ Goed te begrijpen bijbelvertaling. Het gaat richting vertelvorm, wat het leuk maakt en je meeneemt in het verhaal.

+ Sommige recepten zijn goed te gebruiken bij de feestdagen. Fijn om daar dan naar toe te leven met je kind.

+ De recepten verschillen in moeilijkheid en er is veel diversiteit (ijsjes maken, broodjes met ei, cupcakes).

+ De tips over hoe je het boek kunt gebruiken, hoe je kunt koken/bakken met kinderen en de baktips zijn heel waardevol. Bakken met kinderen is toch net even iets anders als dat je alleen bakt.

Recept bij Jezus sterft

– lettertype is wat klein, voor mij met dyslexie is dat soms lastig en moet je goed kijken. Ik heb dan ook liever een iets groter lettertype.

– De beloften en het sjabloon die je kunt uitknippen (achterin het boek) staan niet op een enkelzijdig bedrukte pagina. Je knipt dus wat aan de achterkant staat kapot. Dat vind ik dan weer jammer.

Conclusie

Een super leuk bakboek die eigenlijk niet mag ontbreken in de kast. Je hoeft niet meer zelf te bedenken wat je gaat maken met de feestdagen en er staan leuke recepten in bij verschillende verhalen. Ook verhalen waar je zelf niet direct aan zou denken. Je kunt dit boek ook cadeau geven als een kind naar de jeugdkerk gaat of naar het voortgezetonderwijs.

recept bij God's nieuwe schepping

Kenden jullie dit boek al? Je kunt hem hier kopen voor 12,95 euro.

liefs Minke

Deze tekst bevat een affiliate link

13 thoughts on “Bakken met de Bijbel – de bakbijbel voor kinderen

    1. Ja dat is zeker leuk. Staan ook de bekende verhalen in (zoals met het graf) die dan wat worden uitgebeeld. Erg leuk ook als je niet direct gelovig bent en naar de kerk gaat denk ik.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: