Het is vakantie en het weer zit niet echt mee. Wat ga je dan doen met je kinderen? Je kunt ze voor de tv neer zetten, maar dat is niet echt pedagogisch verantwoord en het schijnt ook niet goed te zijn voor je kinderen. Je kunt ze de hele dag proberen te entertainen met van alles en nog wat. Wat je ook kunt doen is gezellig gaan bakken samen. En samen bakken heeft een aantal voordelen.

Voordelen van samen bakken
  1. Wat voor koken geldt, geldt ook voor bakken. Als kinderen zelf iets maken willen ze het ook heel graag proeven. Nu is dat met bakken misschien minder nodig, maar proeven is wel leuk natuurlijk.
  2. Je bent samen bezig om van niets iets te gaan maken. Hoe leuk is het om samen het proces te kunnen zien.
  3. Kinderen zijn verwachtingsvol. Ze weten wat er uit zou moeten komen. Ze kijken er naar uit, zitten te wachten voor de oven tot het moment dat het klaar is.
  4. De tijd vliegt voorbij. Het kan soms zijn dat je iets doet wat je niet zo leuk vind en dan gaat de tijd niet zo snel. Met bakken vliegt de tijd voorbij.
  5. Je hebt iets lekkers bij de warme chocolademelk. Het is weer kouder en dan doet warme chocolademelk het altijd goed. Ideaal dus om dit te combineren.
Geen goede bakker
Maar hoe doe je dat dan als je niet zo’n goede bakker bent? Dan heb je toch wel een uitdaging. Gelukkig hebben Fred & Ed de handen in een geslagen met Homemade. Je kent ze vast wel, die pakken met mix om te bakken waar je zo min mogelijk ingrediënten aan toe hoeft te voegen. Een kind kan de was doen. Letterlijk, want net als bij de kruidcake (die ik altijd maak met hun mix) hoef je bij de cupcakes alleen maar water toe te voegen. Even mixen en je bent klaar.

Mix & Match
Het leuke voor kinderen aan de bakmixen van Fred & Ed zijn natuurlijk de kleurtjes. De mix voor de cupcakes zijn rood, groen en geel. Hetzelfde met de mix voor koekjes (daar moet je overigens wel boter bij doen wat ik niet in huis had). Als het beslag af is komt het leuke mix & matchen. Samen met Luca deed ik eerst 1 kleur mix in de vormpjes. Ja, deze zitten er ook bij. Super handig dus. Daarna de volgende en als laatste de derde kleur. Bij sommige mengde ik het beslag nog even door elkaar met een satéprikker. Leuk om zo de verschillende kleurtjes in elkaar te zien.

Het bakproces

Resultaat
Het resultaat mocht er zijn. Alle cakejes waren gelukt en de zagen er zeer fleurig uit. We hebben een testpanel laten proeven (Luca, mama, papa en opa hadden de eer). De cakejes waren met 4 dagen op (en we hadden 20 cakejes). Dan weet je wel dat het lekker was. Luca heeft er lekker van zitten eten en ook opa likte zijn vingers er bij af. Luca vond het erg leuk om te doen en vroeg ook steeds of ze al klaar waren. Een heel leuk proces om zo samen met je kindje te kunnen doen. En veel leuker dan de saaie witte cakejes natuurlijk.

Pannenkoeken
Fred & Ed hebben samen met Homemade ook nog pannenkoekenmix en pannenkoekenstoop gemaakt. Bij de mix zit een sjabloon wat je op je pannenkoek kun poederen (met poedersuiker). Erg leuk voor de iets oudere kindjes. Luca kon zelf stroop op zijn pannenkoek doen doordat deze anti lek was. Ideaal voor een peuter in de ‘ik doe het zelluf’-fase. En fijn voor mama dat niet de hele tafel onder de stroop zit. Ook kun je zelf (of wat oudere kindjes) er een leuk figuur mee tekenen op een pannenkoek. De pannenkoeken waren heerlijk en de kinderen hebben er lekker van gegeten. Fijn dat er ook geen meergranen variant is, dat vult wat meer dan een gewone pannenkoek. Wel zo fijn bij avond eten. 

Hebben jullie leuke mixen  al in de winkel gespot?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: