Sommige zullen me vast voor gek verklaren, maar ik vind de bento manier van eten mee naar school geven dus echt heel leuk. Ik heb al eens wat mogen testen en dat heb ik al die tijd bewaard. Luca kreeg enkel een appel mee en daar kon ik weinig van maken. Nu hij naar de basisschool gaat vind ik dat hij iets meer mag eten in zijn pauze en hoop ik dat hij ook wat nieuwe dingen gaat proeven. Dat wil ik graag met jullie delen. 

We starten rustig

De eerste dag begon ik met iets wat herkenbaar voor hem zou zijn. Rijstewafeltjes in de vorm van een ster, appel met kaneel en rozijntjes. Alles was op toen hij thuis kwam. Een goed begin.

Vandaag een iets andere trommel, met wat snoepjes. Moet kunnen vond ik. Ik deed in het kleine blauwe bakje wat smeerkaas zodat hij de stoepstengels daar in kon doen. Er zaten ook nog rozijntjes en smarties in het bakje.

We gaan wat meer proberen

Een grote gok vandaag, want komkommer eet hij eigenlijk nooit. Nu was het wel komkommer uit eigen tuin, zou het verschil maken? Verder weer een half appeltje met kaneel, rozijntjes en wat muesli met chocola. Alles was op toen hij thuis kwam. Ook de komkommer.

Een zelfgebakken bananenbrood, half appeltje met kaneel en rozijnen. Hij vond de cake thuis erg lekker, op school at hij hem ook lekker op. Het bananenbrood is alleen nog niet echt naar mijn zin, een beetje een deegbal waar je op aan het Kouwen bent. Niet echt zacht als een cake ofzo. Daar wil ik dus nog eens iets op verzinnen, voor nu wel een geslaagd experiment. Inmiddels heb ik wat meer dingen gebakken, eens kijken of hij dat ook gaat eten.

Wat geven jullie mee als tussendoortje? Vinden jullie deze manier van bento ook leuk? Het hoeft echt helemaal niet veel en luxe te zijn. Net dat vormpje extra of een leuk siliconen muffinvorm erbij maakt het net even wat anders.

liefs Minke

4 thoughts on “Bento 10-uurtje inspiratie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: