Het was eigenlijk niet eens de bedoeling een blog te schrijven over de snoepjes die ik maakte gisteren. Via social media kreeg ik er een aantal vragen over dus besloot ik dat toch te doen. Wie weet helpt het jullie om het gewoon eens te proberen. Het is namelijk super makkelijk en in nog geen half uur tijd is het klaar. Oke, daar komt nog wel even wat wacht tijd bij dus je kunt ze niet direct eten. Hier het recept wat ik volgde.

Waar begin je?

[checklist-box title=”Ingrediënten” extraTitle=”” extraUrl=””]

  • 250 gram fruit naar keuze (mag ook diepvriesfruit zijn)
  • 3 gelatineblaadjes

[/checklist-box]

[checklist-box title=”Extra benodigdheden” extraTitle=”” extraUrl=””]

Mixer, blender of staafmixer

pannetje

bakje water

vormpjes, liefst siliconen[/checklist-box]

De snoepjes maken

Je kiest het fruit dat je wilt gebruiken. Ik pakte 2 bananen en een aantal aardbeien uit de diepvriezer. Even afgewogen tot 250 gram. Zet de gelatineblaadjes in een bakje met koud water om zacht te laten worden. Stop het fruit in de blender en mixen maar. Dat deed het niet zo goed, dus ik gooide er wat water bij. Diepvriesfruit schijnt wel wat natter te zijn dan vers fruit (dat idee had ik niet dit keer met de aardbeien) dus dan heb je ook 1 blaadje gelatine meer nodig.

Als het fruit helemaal goed gemixd is en lekker glad dan giet je het over in een pannetje. Een steelpannetje is prima. Even opwarmen en dan kan de zachte gelatine erbij. Even uitknijpen voor je het in de pan doet zodat er zo min mogelijk vocht mee komt. Laat het niet koken, dat is niet goed voor de gelatine.

Als de gelatine helemaal is opgelost kan de pan van het vuur. Giet het mengsel in de vormpjes. Ik gebruikte chocoladevormpjes. Niet heel praktisch maar het werkt wel. Alleen het eruit halen was wat lastig. Dat zal met siliconen vormen wat beter gaan denk ik. Deze kun je online vinden bij de bentofabriek bijvoorbeeld. Je kunt daar nog meer vinden voor bento boxen en ook recepten om snoepjes te maken. Als je het mengsel in de vormen hebt gegoten kun je ze in de koelkast zetten. Even 3 uur wachten voor je ze eruit haalt en je kunt ze lekker eten. In een luchtdichte trommel in de koelkast kun je ze enkele dagen bewaren.

Smaakt het wel naar snoepjes?

Nou, om eerlijk te zijn niet. Het is niet vies hoor, maar het smaakt gewoon naar fruit. Wellicht dat dit met een ander bindmiddel (agaranta bijvoorbeeld) anders is. Het is meer een soort gelei. Wel een lekker tussendoortje om even te snoepen. Nola vind ze ook erg lekker en snoept ze lekker op. Luca heeft ze nog niet geproefd.

Gaan jullie dit eens proberen om te maken? Als je en foto plaatst op instagram tag me dan even, vind ik leuk om te zien!

liefs Minke

1 thought on “DIY – zelf snoepjes maken met je kinderen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: