We zijn weer twee weken verder en ik bedacht me dat ik de bento boxen die ik voor Luca maakte niet meer gedeeld waren. Dus bij deze voor jullie twee weken aan inspiratie voor een tussendoortje. We zijn inmiddels op een informatieavond op school geweest. Ze hebben bij ons verder geen ‘eisen’ wat aan het eten en drinken zit. Wel gaven sommige ouders te veel mee (guilty)! Drinken en eten mocht echt wat minder, er was te weinig tijd om het op te eten. Dus ik hoop dat het nu beter gaat.

Snoepjes, fruit en cake. Allemaal gezond

De snoepjes waren geen succes. Ze kwamen gewoon weer mee naar huis: ‘mama dat lust ik niet’. Dus dat doen we maar niet meer. Het eerste is een ontbijtkoek. Dat ging prima naar binnen. Zien jullie de gezichtjes in de appels?Deze bos kwam leeg terug. Dat verbaasde me nogal. Het is een banaancakeje en een gezond snoepje. Hij vond het heerlijk allemaal.

We maken het even wat simpeler. Een dolfijn van de banaan. Een halve appel en rijstewafel erbij. Doet het altijd goed.

Even wat extra groente d.m.v. komkommer. Hij vond het heerlijk. Ook het cakeje was op toen hij thuis kwam. 

Wortelcake en een halve appel. Opgeleukt met wat prikkers. Het hoeft niet moeilijk te zijn.

Hij vond het zo lekker dat we het gewoon herhalen. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan.

Wat meer uitdaging. Een vis van appel en een soepstengel. Hij vond het heerlijk. Over de vis heb ik wat citroensap gedaan tegen het verkleuren. De andere appel is met kaneel.

Back to basic met appel, kaneel en rozijntjes. Het lijkt wel een appeltaartje!

Er was iets dat spannend was vandaag, al ben ik vergeten wat. Daarom even iets dat Luca heel lekker vind. Een banaancupcake met een wortelcake.

Wat vinden jullie van deze tussendoorboxen? Zal ik de recepten van deze cupcakes en wortelcake delen?

liefs Minke

6 thoughts on “Bento #3 inspiratieboxen voor tussendoortjes

  1. Wij mogen niet meer – en ik ben een van de voorstanders overigens – zoet mee naar school nemen. Alleen een keer per maand is er koekjesdag op vrijdag. Maar daar doe ik ook niet aan mee. Bij mij is het dus alleen een broodje (bruin) met hartig beleg. En een appel of komkommer of ander fruit. Overigens ben ik wel benieuwd naar het recept van de wortelcake (gewoon voor thuis 🙂

    1. Wel fijn om iedereen gelijk te houden denk ik. Al gebruik ik enkel recepten zonder suiker hiervoor. Het kan wel voor teleurstellingen zorgen bij andere kindjes. Ik zal het recept zoals ik hem maak eens delen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: