Je kent het vast wel. Dat je je dingen voorneemt om juist wel of niet te doen als moeder zijnde en je dat dan toch doet. Nou heb ik ook wel van die momenten dat ik denk, dat had je beter anders kunnen doen. Ik werd door Marstyle getagd voor deze tag. De tag is oorspronkelijk bedacht door Mar-joya. Wat zij schrijft herken ik wel. Iedereen weet het altijd beter en de een doet zich nog vromer voor dan de Paus himself. Dus ik doe mee met deze tag en deel hieronder 10 bekentenissen. Be gentle please, I’m only human.

haar kinderen tv laat kijken

Sterker nog, hij staat hier meestal aan. Ik vind het heerlijk om een geluid op de achtergrond te hebben. Nu ik dit typ staat ook de tv aan. We kijken niet altijd. Het is meer een soort radio geworden, maar als die constant aan staat hoor je niemand. Mijn kinderen kijken tv, gaan spelen en kijken weer even. Nou, prima toch. Ze komen voldoende buiten en bewegen meer dan genoeg. We doen zat leuke dingen. Ze gaan er niet aan doet voor zover ik weet. Kind blij, mama blij.

geen borstvoeding heeft gegeven

Het klopt niet helemaal, want bij Luca heb ik het toch 8 dagen geprobeerd en bij Nola welgeteld 1. Het wilde niet. Luca en Nola konden niet goed aanhappen. Bij Luca was ik 1,5 tot 2 uur bezig met een voeding (voeden, bijvoeden, kolven en schoonmaken) krap 3 dagen na de keizersnee. Hij moest perse om de 3 uur eten. Reken maar uit hoeveel slaap ik had. Dat heb ik bij Nola dus anders gedaan. Beide kinderen zijn overigens groot geworden en doen het uitstekend.

thuis is maar geen huisvrouw

Ik heb daar zo’n hekel aan. Ik ben geen huisvrouw. Het huis is dan ook niet altijd schoon, netjes en opgeruimd in huis. Meer niet dan wel eigenlijk. Wat ik wel doe? Ik hou me bezig met de kinderen, ik ben namelijk thuisblijfmama. De reden dat ik thuis ben zijn de kinderen. Ik zorg dat het voornaamste gedaan is, de boodschappen, eten koken en de was. De rest doe ik gewoon samen met Mark. Of eigenlijk hij doet het en ik help mee. Zoiets dus.

blij is dat haar kind naar school is zodat ze kan slapen

Geen ontkomen aan. Ik ben soms gewoon zo moe dat ik echt even moet slapen. Gelukkig voor mij slaapt Nola nog altijd ’s middags, maar Luca dus niet. Als Mark niet thuis is betekend dat dat ik niet kan slapen. Geen probleem soms. Soms wel en dan doe ik toch even een dutje op de bank. En dan zit Luca lekker voor de tv. Dat gaat prima. Hij zit ook wel eens op mijn telefoon. Dan stuurt hij gesproken berichtjes via whatsapp. Super grappig.

soms wel eens schreeuwt naar haar kinderen

I know. Ik ben er niet trots op, maar ja soms gebeurd dat. Ik ben ook maar een mens. Soms luisteren ze echt helemaal niet, ben ik moe en hebben we een beetje haast. Dat is dus geen goede combinatie. Ik weet nog dat ik een keer bij me oma was en zij vond dat ik niet schreeuwde. Het lieve mensje probeerde me gewoon op te beuren, want echt ik was aan het schreeuwen. Uiteraard zeg ik wel altijd netjes sorry tegen mijn kinderen. Ik verteld wat er gebeurde bij mij en waarom ik schreeuwde. Want ook daar kunnen ze wat van leren.

niet altijd consequent is

Eigenlijk een beetje van het voorgaande. Als ik moet ben dan wil ik nog wel eens mijn kind zijn zin geven gewoon omdat ik geen zin heb in strijd. Elke keer weer het gevecht aan gaan is echt niet leuk. Wij hebben twee van die super leuke, maar echt papa’s kindjes gekregen. Voor mama is dat soms wel hard werken. Luisteren naar mama, echt niet lijken ze beide te denken.

soms te laat is met de was

Dan doe ik ’s ochtends de la open om een schone boxer voor Luca te pakken en dan ligt er niets meer. Of zijn spijkerbroeken zijn op. Of overal zit een gat in (en die wil je natuurlijk niet aan als kleuter). Dus dan is het even improviseren. Bijna altijd hangt het dan wel al droog aan de lijn dus dan ren ik even naar de zolder. Van de lijn halen en probleem opgelost. Maar soms, ja dan ben ik echt te laat.

haar kind in een niet ergonomische draagzak heeft gedragen

Wist ik veel. Bij de oudste leek me dragen wel leuk dus kochten we de goedkoopste die we zagen bij de baby-dump. Later las ik er meer over en leerde ik meer. Gelukkig heb ik hem weinig gedragen, hij vond er echt niets aan. Maar ook Nola heb ik er in gedragen. Zij wilde niet in de doeken die ik had, maar wel in deze zak. Nou dan doen we dat hoor. Gewoon kleine stukjes en niet te veel.

haar kind in een loopkarretje liet lopen

Zeg het maar, allemaal tegelijk graag. Wat voor een ontaarde moeder ben ik wel niet. Nou, niets ontaarde moeder hoor. Luca vond het echt geweldig. Het betekende zijn vrijheid. Overal heen waar hij zelf wilde. Hij kon niet kruipen dus dit was een goed alternatief. Nola vond er niets aan. Zij kon wel kruipen. Ondanks haar pavlik hebben we haar gewoon daar in gezet. De orthopeed gaf aan dat dit prima kon, maar met mate. Maar dat is met alles toch?

die gewoon haar best doet

Ik hou super veel van mijn kinderen en heb echt alles voor ze over. Mijn leven zou ik voor ze geven als ik ze daar mee kan redden. Ik doe mijn best en handel naar wat ik nu weet en kan. Wellicht zeg ik later dat ik dat anders had kunnen doen, maar dan ben ik ook weer wijzer. Dan passen we het dan wel aan. Zo leren we elke keer weer. Zolang ik het beste met mijn kinderen voor heb en alles doe uit en met liefde zal het vast allemaal wel goed komen.

Zo dat waren ze, mijn 10 bekentenissen. Als je het leuk vind mag je de tag uiteraard overnemen. Ik zou het leuk vinden als je mij dan noemt. Wil je dan ook de bedenker van de tag noemen? Ik tag Maaike en Iris. Ik ben benieuwd naar jullie bekentenissen!

liefs Minke

15 thoughts on “[Tag] Ik ben zo’n moeder die…..

  1. Dit is een leuke tag! Geeft ons wat meer inzicht in de persoon achter de blog!
    Ik denk dat ik later ook blij zou zijn om een dutje te kunnen doen als de kids naar school zijn ?

  2. Leuk om te lezen en ook om te zien hoe verschillend iedereen is. Ik hou het juist allemaal opgeruimd omdat dat ons veel rust geeft en mij weinig energie kost. Tuurlijk mag er gespeeld worden, zolang het ook meer weer opgeruimd word. En verder wil ik juist gaan werken en er niet alleen voor mijn kind en gezin zijn. Hoe en wat weet ik nog niet, maar dat ik wil werken staat vast!

  3. Leuke tag. En als ik dit lees ben je gewoon een goede mama! Een mama die doet waar ze zelf achter staat en daar hou ik van. Ik heb ook geen borstvoeding gegeven, laat ook mijn kind tv kijken en ben wel thuis met mijn dochter, maar absoluut geen huismoeder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: