Al een aantal weken worden we via instagram op de hoogte gehouden van het schrijf en tekenproces in een nieuw prentenboek. Dit is een boek in een serie over dieren. Het gaat dit keer over Giraf gaat logeren. Gastblogger Ilona heeft het boek in huis en schreef voor jullie deze recensie.

Afgelopen week ontvingen wij als een van de eerste het allernieuwste boek van Giraf en vriendjes. Ik volg de lieve makers van het boek al een tijdje via Instagram en Facebook, en via deze kanalen hebben wij een pre-order kunnen doen. Het boek is door hunzelf geschreven en geïllustreerd, dit was ook deels te volgen via hun social media. Maandag kwam hij officieel uit en dinsdag hadden we hem al binnen.

Het verhaal

Het verhaal gaat over Giraf die samen met zebra uit logeren gaat bij een vriendje (ijsbeer), zoals de titel ook zegt. Hij heeft een heel gezellige dag, maar krijgt toch wat heimwee als zebra ’s avonds moe in slaap valt. Giraf voelt zich erg alleen. Dat wordt gelukkig heel goed opgelost door zijn vrienden. Zo zie je maar, die Giraf heeft een goed stel vrienden. Een verhaal over logeren, heimwee en hoe je vrienden je dan kunnen troosten.

Wat vinden wij van het verhaal?

Dit boek is voor mijn gevoel iets langer dan de meest gelezen (en vrij simpele) Bert en Ernie of Woezel en Pip verhaaltjes. Christiaan wil die boekjes altijd graag lezen. Ook dit verhaal kon hem er boeien. Hij hield zijn aandacht er goed bij. Dit kwam vooral ook door de prachtige tekeningen en mooie kleurtjes. Christiaan begrijpt het idee van logeren al en vond het ook leuk de dieren te benoemen toen hij het boek de volgende ochtend nog zag liggen. Ik ben dus zeer tevreden over het boek, vooral omdat Chris het zo een leuk boek vindt.
Een begrijpbaar verhaal met heel mooie tekeningen en leuke karakters.

Liefs van Christiaan en  Ilona

—————————————————————————————————————————————–
Bedankt voor jullie leuke review Ilona en Christiaan. Fijn dat jullie dit voor ons wilden schrijven. Wat we kunnen zien van het boek ziet hij er prachtig uit. Je kunt het boek hier kopen.
Deze tekst bevat een affiliate link

1 thought on “Gastblogger Ilona: Giraf gaat logeren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: