Hoewel het jaar al een tijdje begonnen is, heb ik toch even gewacht met deze challenge. Waarom? In de eerste plaats omdat wij lekker vakantie hebben gehad. En in de tweede plaats omdat die eerste weken in het nieuwe jaar vaak al weer druk zat zijn. Maar toch wil ik het jaar niet zomaar starten. Vandaar de challenge vol zegen het nieuwe jaar in. Want wat staan er veel zegeningen en beloftes in de Bijbel. Heb jij het wel eens opgemerkt? Ik gebruik voor deze challenge de Bijbel dichtbij, dicht bij God in je dagelijks leven. Meer weten over de challenge en deze Bijbel? Ik vertel je graag meer over de Bijbel, de challenge en wat ik van deze Bijbel vindt. Want het is een prachtige en waardevolle bijbel voor man en vrouw deze Bijbel om te gebruiken.

Wat is de Dicht bij God Bijbel?

Een Bijbel is een Bijbel toch? Niet helemaal. Deze Dicht bij God Bijbel brengt het verhaal wat meer tot leven. Naast de Bijbel in gewone taal bevat dit boek ook toepassingen voor de gelezen stukken, extra uitleg, een themapagina bij bijna ieder Bijbelboek en een Gids bij de Bijbel. Er is ook een editie voor gezinnen van waarbij nog extra een spel zit om samen te doen. De rest is hetzelfde (op de voorkant na). Het is qua uiterlijk ook een mooie Bijbel vind ik zelf. Prachtige warme kleuren. Echt een Bijbel die je laat liggen.

Voor gezinnen met tieners Dichtbij God Bijbel

Wat staat er in de Gids van deze Dicht bij God Bijbel?

In deze extra gids kun je naast prachtige afbeeldingen informatie vinden over de Bijbel, welke bekende verhalen je waar kun vinden in de Bijbel bijvoorbeeld. Maar ook wat de Bijbel zegt over bepaalde woorden; angst, vreemdeling en ziekte bijvoorbeeld. Als laatste kun je nog 5 verschillende leesroosters vinden in de gids. 3 van deze leesroosters lopen 21 dagen en 2 lopen 14 dagen. Ze hebben allemaal een eigen onderwerp. Ook krijg je tips voor het lezen uit de Dicht bij God Bijbel en het moment wanneer je gaat lezen.

Gids met extra's Dichtbij God Bijbel

Wat is de opzet van de challenge vol zegen het nieuwe jaar in?

De challenge is gratis te volgen via mijn instagramaccount mamaminkegelooft. Elke dag, behalve zondag, komt er een nieuwe post online met een tekst uit de Bijbel en mijn overdenking daarbij. Alles houdt eigenlijk te maken met zegen, zegening of een zegen zijn. We starten samen op 20 januari 2020. Dan geef ik nog wat uitleg over hoe het van start gaat. Dan komen er 15 verschillende post online over dit thema. Ik zou het heel leuk vinden als jullie met me mee doen. Delen van de post in je stories is ook altijd super leuk. Tag mij dan even, dan kan ik hem reposten.

 

tekst uit Dichtbij God Bijbel

Wat vind ik van de Dicht bij God Bijbel?

Eigenlijk kan ik er kort over zijn. Mocht je meer verdieping bij je Bijbelstudie willen hebben, maar niet direct een studiebijbel willen kopen dan is dit echt een perfecte oplossing. Uitleg, themateksten, vragen over de tekst om hem naar deze tijd te vertalen. Het wordt meer naar het nu genomen en past in je leven. Hoewel ik sommige vragen die ik nu gelezen heb soms beter bij de jeugd vind passen dan bij mij (ik ben natuurlijk nog wel jeugd haha, maar met een gezin met kinderen sta je soms toch anders in het leven dan wanneer je dat niet hebt en nog studeert). Ook de gids met extra uitleg is fijn. Soms weet je niet direct waar te starten met lezen en dan is een leesrooster wel heel fijn. Echt, ik mis hem gewoon nu ik hem door heb gegeven aan mijn vader. Maar, een Bijbel cadeau doen aan iemand is ook heel waardevol! Kan je dat ook zeker aanraden.

thema pagina Dichtbij God Bijbel

Bijbel lezen wordt met de Bijbel dichtbij echt makkelijker gemaakt. Tekst die goed te begrijpen is, extra informatie en vragen om je te stimuleren echt over de tekst na te denken. Wist jij bijvoorbeeld dat veel Psalmen niet door David geschreven zijn, hoewel dat wel zo lijkt doordat zijn naam er boven staat? Ik wist dat niet. Heb jij eigenlijk een favoriete Bijbelvertaling om te lezen? Of een favoriet leesrooster om te gebruiken?

Dichtbij God Bijbel pinterest

3 thoughts on “Bijbelleeschallenge: Vol zegen het nieuwe jaar in

  1. Hoi!
    Ik heb je Instagram account gelijk opgezocht, lijkt me nl een leuke challenge!
    Vooral nu ik dit jaar meer ‘Tijd met God’ wil hebben.

    Ik ben benieuwd,
    groetjes Henrike

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: