We hebben het soms ontzettend druk als vrouwen. Zorgen dat de kinderen klaar zijn om naar school te gaan, broodjes smeren, tussendoortjes pakken, zelf klaar maken voor ons werk of de dag thuis, huishouden, boodschappen, eten koken en dan ook nog sociaal zijn naar man, kinderen, familie en vrienden. Is er nog wel tijd voor God in ons drukke leven? Lindi Melse heeft geprobeerd met Bedacht, geliefd, gewild een laagdrempelige manier te maken om stille tijd, tijd voor God, in je leven in te passen.

Wat is Bedacht, Geliefd, Gewild voor een boek?

Het is een Bijbels dagboek met 52 overdenkingen om 52 weken aan de slag te gaan. Weken inderdaad, want als drukke vrouw hebben we niet altijd tijd om elke dag iets te doen. Je leest een stukje tekst (een ver uit een Bijbelgedeelte wat er ook bij staat) en een overdenking. Daar staat een kort gebed naast. Mooie illustraties erbij. De volgende pagina bevat nog 1 of 2 stukken die je kunt lezen en een aantal opdrachten. De stukken tekst zijn soms wat langer en soms wat korter. De vragen kun je op dezelfde dag beantwoorden en uitwerken, maar ook verdelen over de hele week. Of je slaat het over en leest enkel de stukjes met overdenking. Het is eigenlijk net wat hoeveel van jouw tijd je aan God wilt schenken.

Bedacht, geliefd, gewild Bijbelsdagboek

Voor wie is Bedacht, Geliefd, Gewild geschreven?

Lindi schrijft zelf op instagram dat ze het boek heeft geschreven omdat het als jonge vrouw, moeder, vriendin, collega en dochter niet altijd gemakkelijk is om tijd voor God te maken in je drukke leven. Met dit Bijbels dagboek hoopt ze je te inspireren om welke week een korte overdenking te lezen en tijd te maken voor God. Maar wanneer ben je nu die jonge vrouw? Ik denk niet dat we daar direct een leeftijd aan moeten hangen. Wanneer jij je jong voelt en midden in het leven staat val je zeker nog in deze categorie. Het boek oogt zelf jeugdig (kan ik dat zo noemen?) door de vrolijke kleuren en illustraties. Maar wanneer je bijvoorbeeld al oma bent kan dat je nog steeds aanspreken. Het houdt je ook jong toch?!

binnenkant bedacht geliefd gewilc

Pluspunten aan Bedacht, Geliefd, Gewilde

Bedacht, Geliefd, Gewild is een prachtig vormgegeven boek. Een boek dat je laat liggen zodat andere het kunnen zien. Je kunt het ook open laten liggen, de pagina’s zijn echt niet saai wit. Ook daar komen de illustraties in terug. Per gedeelte een andere kleur; geel, rood en blauw. Het boek is verdeeld in de 3 hoofdonderwerpen. Er is genoeg ruimte om de vragen te beantwoorden en soms een tekening te maken of je gebed erbij te zetten. Er zit een leeslint bij zodat je precies weet waar je bent gebleven. En het grootste pluspunt; hij is ongedateerd. Zo kun je dus starten wanneer je wilt, geen probleem als je iets over slaat omdat je er niet aan toe komt. Je kunt verder gaan wanneer het jouw het beste uit komt. It’s all up to you!

vragen Bedacht, geliefd gewild

Zelf ben ik nu bezig met een challenge om de Bijbel in een jaar te lezen van kaft tot kaft, maar afgelopen jaar heb ik een aantal pagina’s gedaan uit het boek. Een fijn hardcover boek waardoor je er ook makkelijk in kunt werken. Vind je dat zonde of zou je het boek door willen geven? Dan kun je de opdrachten ook in een schriftje of bullet journal kunnen maken. Bedacht, geliefd, Gewild kun je bij de plaatselijke christelijke boekhandel kopen of via deze link om mij te ondersteunen bij het onderhouden van mijn blog. Je merkt daar zelf niets van en je maakt mij er heel blij mee.

Bedacht, geliefd gewild - pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: