De wereld staat in brand. Niet letterlijk, of nou ja afgelopen zomer in delen van de wereld wel heel letterlijk. Maar vooral ook figuurlijk. De pandemie en de zorgen om klimaatverandering hakken er in. Wat kunnen wij, als gezin, doen? Hoe kunnen we duurzaam leven? Hoe kunnen we zorg dragen voor de schepping die we kregen van God? In het bijbels gezinsdagboek ‘Dertig dagen duurzaam’ neemt Judith van Helden je aan de hand.

Een trend achternalopen of een Bijbelse roeping?

Duurzaam leven is eigenlijk helemaal hot. Je zou kunnen denken dat je zo een trend achterna aan het lopen bent, door duurzaam te gaan leven. Maar is het niet een opdracht die we kregen van God? Lees het boek Genesis eens in de Bijbel. De mens, Adam en Eva, krijgen de opdracht om voor de aarde te zorgen. Voor hun lichaam en eigen gezondheid te zorgen. Maar hoe kunnen we onze voetprint op de aarde beperken? Dit boek neemt je mee en bij de hand. Hij is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.

4 thema’s worden behandeld

Het boek is verdeeld in 4 verschillende thema’s. Thema 1 is voedsel, thema 2 is wonen, thema 3 is gezondheid en thema 4 is bezittingen. Alle thema’s duren ongeveer een week. Naast dat je in het dagboek kunt lezen, kun je het ook als werkboek gebruiken. Wat doe je nu al aan duurzaamheid? Hoe maak je een duurzaam weekmenu? Hoe kun je minder water gebruiken? Zo kies je of je een product ‘moet’ kopen of juist niet, via een mooie piramide. En als laatste kun je het boek evalueren. Wat heb je geleerd, wat neem je mee, wat gaat al goed en wat kan er nog beter?

inhoudt dertig dagen duurzaam

Waarom duurzaam leven?

Duurzaam leven, ik vind het eigenlijk best lastig zelf. Waarom wil ik het dan toch zo graag? Naast dat we de opdracht van God hebben gekregen om voor de aarde te zorgen zijn er meer belangrijke punten. Goed ovor ons lichaam zorgen is ook een opdracht, dat kan alleen als de aarde ook gezond blijft. Goed voor de mede mens zorgen is ook een opdracht (denk aan de barmhartige samaritaan). Met het kopen van goede, duurzame, producten betaal je wellicht iets meer alleen heeft de producent ook een eerlijk loon. Het blijft een ‘glad ijs’ kwestie, zeker wanneer je leeft op 1 inkomen. Toch denk ik dat er veel (meer) dingen zijn die we kunnen doen, ook met een klein inkomen.

Dertig dagen duurzaam, aanrader

Dertig dagen duurzaam is een mooi Bijbels gezinsdagboek. Je wordt bewuster over duurzaam leven. Hoe kun je dit zelf toepassen in je leven? Daarnaast is het ook direct een werkboek zodat je actief samen aan de slag kunt gaan. Het lettertype is wat groter dan bij ander boeken, zo kan je zoon of dochter zelf ook makkelijk lezen. Het wordt dan echt iets van het hele gezin. Ook voor jonge kinderen is het goed dit te weten, maar dit boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar. We willen ook een fijne aarde voor de generatie van onze kinderen en kleinkinderen om op te leven.

Hoe probeer jij een steentje bij de dragen aan een duurzamer leven?

ISBN: 9789033835926
Prijs: 15.99 euro
Uitgeverij: jongbloed/arkmedia
Verkrijgbaar online via deze link (zo help je mij ook, bedankt!) of via de plaatselijke boekhandel.

Dertig dagen duurzaam pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: