Ik neem je mee naar 10 jaar geleden. Het was een woensdag. Praktisch, mijn man was die dag vrij en ik kon ook een dag vrij nemen van afstuderen. Ideaal wanneer je je eigen tijd mag indelen. Dat komt goed uit, dan kunnen we dan naar de gemeente voor geregistreerd partnerschap. Trouwen doen we later wel. Nu regelen we het gewoon goed, mocht er ooit wat gebeuren met een van ons. Die man van mij. Altijd praktisch in dit soort dingen. Alles goed geregeld willen hebben, voor het geval dat. We zin inmiddels 10 jaar verder en gelukkig nog steeds samen.

14 september 2020

Wat was het een heerlijke dag vorig jaar. Ik denk er nog vaak aan terug. Wat was ik ontspannen, wat voelde ik me goed. Die corona zooi gaat me niet in de koude kleren zitten merk ik. De verdeeldheid die gezaaid wordt, ik kan er helemaal niets mee. Maar deze dag, die dag vorig jaar. De dag dat wij onze liefde mochten vieren. De dag dat alles samen kwam en perfect was. Tja, klinkt cliché misschien. Maar zo voelt het wel. Alles viel precies op zijn plek.

Gods zegen huwelijk 10 jaar

11 jaar samen en 10 jaar getrouwd

Dit jaar zijn we 11 jaar samen en 10 jaar getrouwd. We mochten ons kerkelijk huwelijk later vieren, maar tellen wel vanaf het eerste moment dat we ja zeiden tegen elkaar. In die 11 jaar dat we samen zijn hebben we vele ups en downs gekend. We verloren mensen in onze familie, we mochten geweldige kinderen aan ons gezin toevoegen. De dynamiek veranderde. Maar de liefde die we voor elkaar voelen is altijd gebleven. Is gegroeid zelfs.

Het geheim van ons samen zijn?

In een tijd waarin scheiden meer regel dan uitzondering is, zou je bijna denken dat er een geheim is. Laat ik je uit die droom helpen. Het is hard werken soms. Twee tegenpolen samen is niet altijd even makkelijk. Maar we laten elkaar vrij om zelf dingen te doen. We kiezen voor verbinding, voor samen dingen te doen. We kiezen voor ons gezin, om samen te zijn en avonturen te beleven. Herinneringen maken. Wie kiezen samen om soms alleen te zijn. We kiezen elke keer weer opnieuw voor elkaar.

gezin 10 jaar getrouwd

Met wie wil jij oud worden?

En wanneer het toch even knalt. Wanneer het lijkt alsof je alleen bent. Bedenk dan naast wie je wakker wilt worden. Met wie wil je op de stoel zitten als je oud en gerimpeld bent. Bij mij is dat toch echt mijn man. Ik heb fijne mensen om me heen die ik zeker zal missen wanneer zij weg gaan. Maar toch voelt dat anders als bij mijn man. Wanneer ik hem zie lopen, van een afstandje. Alleen of met de kinderen. Dan voel ik het direct. Die man hoort bij mij. Daar komt niets en niemand tussen. Zoals het liedje waarop ik de kerk binnen liep:

Here’s my hand,
its yours to hold
I give my self to you

Here’s my heart,
please make it yours
I give my love to you

We are two becoming one

Here I am, here’s all of me
You have all that once was mine

And here’s my promise
I’m yours to hold
I’ll stay here by your side

We are two becoming one

We are two becoming one
May what he’s joined be not undone
May our love put christ on display
When we’re weak and when we’re strong
When its hard to carry on
Oh, God we want your love on display
We are two becoming one

Here’s my life, I lay it down
I give up myself for you

And here’s my will I submit to you
I Will follow where you lead

We are two becoming one

we are two becoming one
May what he’s joined be not undone
May your love put Christ on display
When we’re weak and when we’re strong
When it’s hard to carry on
Oh God we want your love on display
Oh God we want your love in display

Here we are, we’re yours and yours alone God,
here we are
May what you joined be not undone
We want the world to see your love through us.
We want more of you

We are two becoming one
May what he’s joined be not undone
May our love put Christ on display
When we’re weak and when we’re strong
When it’s hard to carry on
Oh God we want your love on display
Oh God we want your love on display
Oh, God we want your love on display
We are two becoming one

Fotocredits: Misabelle

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: