Met de feestdagen in het vooruitzicht en het intertoysboek weer op de deurmat is iedereen weer bezig met cadeautjes. Wat wordt er dit jaar gevraagd en belangrijker voor de ouders, wat wordt er gekocht. In de komende weken wil ik jullie graag wat inspiratie geven wat je cadeau zou kunnen geven aan je kind. In verschillende leeftijdscategorieën. Want wat voor je kleine meisje leuk is vind je grote meisje niet zo leuk meer en andersom. Vandaag een leuke blokkendoos voor de kleinere kindjes.

Spelend leren

Bij Luca zie ik dat dit heel goed werkt, spelend leren. Ook op zijn school wordt dit toegepast en ook bij ons thuis wil ik dit graag doorzetten. Deze leuke blokkendoos voldoet voor mij zeker aan het spelend leren. Je kunt de namen van dieren leren, leren tellen en het ABC staat er op. Nu hoorde ik van de juf van Luca dat je dan niet echt het ABC moet leren maar de uitspraak van de letter (als ik het goed omschrijf). Dus niet AAAA maar de a zoals in kapper. Wel een dingetje om op te letten met de grotere kindjes. Hij is ook goed voor de ontwikkeling en motoriek van je kindje. Je kindje leert bouwen en het gevolg als je tegen de toren stoot, omvallen.

Voor welke leeftijd is dit leuk

Laat ik voorop stellen dat het aan je kind ligt, maar dat is met alles zo. Nola zit helemaal in de fase van stapelen en weer omgooien. Zij zal dit echt geweldig vinden (met sinterklaas is zij 2 jaar). Luca met zijn 4 jaar heeft er al minder interesse in, maar pakt het soms ook nog wel. Ik zou dus gaan voor kinderen tussen de 1 en 3 jaar. Let wel op met kinderen die alles in hun mond stoppen. Het is wel van een soort karton gemaakt en dus niet bestand tegen kauwen en een overdaad aan speeksel. Een kwestie van leren dat het niet in de mond mag waarschijnlijk, maar die fase duurt hier ook al aardig lang.

Vormgeving en merk

Deze blokkendoos is van het merk Fresk. Hij is er in blauwe en roze uitvoering. Wij kozen uiteraard voor roze, zodat Nola er lekker mee kan spelen (geen genderneutrale opvoeding hier). Bij roze zitten ook de kleuren mint, geel en oranje/rood. Een super leuke combinatie. Voor blauw is het mint, geel met licht en donker blauw. Ook een erg leuke combinatie. De afbeeldingen zijn speels en vrolijk. De print is goed aangebracht en de blokken zien er stevig uit. Op het kleinste blokje, nummer 10, staat ook het merk. Handig als je dit later wilt weten en de doos niet meer hebt. Fresk heeft ook nog slabben, swaddles en een rompertje. Daarop zijn ook de figuren te vinden die je op de blokkendoos ziet. Een herkenbare lijn met leuke dieren.

Verkoopinformatie

Je kunt deze leuke stapeltoren kopen bij kraamcadeau. Een leuke shop met kraamcadeauboxen, standaard boxen en je kunt ze zelf samenstellen, en super leuke cadeautjes. De cadeautjes uit de kraamcadeauboxen kun je ook los bestellen. Voor ieder wat wils dus.

liefs Minke

14 thoughts on “Sinterklaastip #1 blokkendoos van Fresk

  1. Ah wat een schattige plaatjes staan er op de blokken! Hier zou het idd ook misgaan, maar meer omdat ze nogal ruw spelen en het karton daar niet tegen bestand is vrees ik. Jammer, ziet er zo leuk uit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: